fbpx

Wat ben jij een ondankbaar kreng! 🤨

door | nov 28, 2020 | Blog | 0 Reacties

Het zijn woorden die steken. Die pijn doen. Die maken dat ik denk dat ik iets fout doe. 

Het is maart 2015 als ik mezelf terugvind in een hoekje van mijn huis. Ik huil. En niet zomaar een beetje. Met uithalen waar Gerard Joling jaloers op zou worden. 

Wat er aan de hand is? 

Mijn wereld is ingestort. Ik kan niet meer verder zo. Althans, zo voelt het voor mij. 

Als je het zou vragen aan een ieder uit mijn omgeving wat er aan de hand is, zouden ze hun schouders ophalen en zeggen: ‘Geen idee.. Er is niets aan de hand. Geen idee wat ze nou zit te janken’.

Ze kijken naar mij en wijzen met hun vinger. Ondankbaar kreng. Je jankt en zeikt dat je ontevreden bent over je leven. Maar jij hebt echt alles: 2 gezonde jongens, een fantastische vent, prachtig huis EN je bent de hele dag vrij. 

En toch voelt het voor mij als de kooi die nooit meer open kan. Vastgedraaid zit ik, in mijn eigen web. 

Want ik heb het precies zo gewild. Toch? Ik heb er heel hard mijn best voor gedaan, zodat ik het precies zo kon hebben als ik dacht dat ik het wilde. Maar ik wilde dit helemaal niet echt. Ik wilde vooral voldoen aan een ideaalbeeld van een zorgzame moeder, die de hele dag zichzelf opzij zette voor de kinderen. Zo eentje uit de Merci-reclame. Of die met een grote pan boerenkool met worst uit de keuken komt zeilen in een schort.

Terwijl ik mezelf helemaal niet opzij KAN zetten. Mijn ziel gaat daaraan kapot. 

De gedachte aan dat “ondankbare kreng” zijn, dat ik vroeger weleens een keer of wat genoemd ben toen ik klein was, kon ik niet verteren. Het maakte dat ik 6 jaar lang doorgezet heb in een situatie, waarin ik doodongelukkig was. Je kunt namelijk veel van mij zeggen, maar ik geef niet zo snel op. 

Wanneer ik nu terugkijk op die situatie, voel ik compassie voor die vrouw. Wil ik bijna terug in de tijd roepen: ‘Liefie, kom maar! Het is goed. We mogen het anders doen. Dit hoeft niet zo, het mag echt anders’. 

Toen ik eenmaal besloot dat het ook inderdaad anders mocht, is het anders geworden. En ben ik dezelfde gebleven. Afgepeld, uitgekleed tot wie ik tot in mijn diepste kern ben. En die Madelon krijgt de hele wereld te zien. Overal. Want die Madelon hoeft zich niet meer aan te passen. Doet waar ze blij van wordt EN voelt zich de hele dag vrij. Ook al is ze dat feitelijk niet. 

Ik zeg het vaker tegen je en ik zeg het nog een keer: als ik uit dat stramien kan breken en een concessieloos leven voor mezelf heb kunnen creëren, dan kan jij dat ook. Alleen dat gaat niet magisch uit zichzelf gebeuren. Daar is meer voor nodig. 

En daarom doe ik deze week 3 gratis Doorbraak-sessies weggeven, voor 3 doorzetters die het anders willen maar niet weten hoe. In een online call van 30 minuten ga ik met jou kijken wat op dit moment de grootste handrem is die ervoor zorgt dat jij niet het leven leidt dat je echt wilt leiden. Ik ga je vertellen wat je nodig hebt om die handrem eraf te halen en we kijken of ik de aangewezen persoon ben om jou daarmee te helpen. 

Wil jij een van die 3 gelukkigen zijn die volgende week al stappen kan zetten naar dat concessieloze leven? Meld je dan aan via deze link. Ik neem contact met je op om een afspraak te plannen. 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This