fbpx

Heb jij soms het gevoel dat je van een andere planeet komt?

door | dec 7, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ken je dat gevoel? Dat je met iemand zit te praten over een onderwerp en dat ze je aankijken alsof je van Mars komt? 

Ik had dat vroeger heel vaak. 

Als ik iemand vertelde over de plannen voor een volgende tatoeage, een carrière-switch (ik had er minstens 3), mijn gekke combi’s met voedsel of hoe ik dacht over het opvoeden van kinderen. Of gewoon ingewikkelde vragen stelde, waar zij geen antwoord op hadden. Omdat ik wilde weten hoe het zat.

Als een naïef open boek vertelde ik altijd alles toen ik jong was. Mijn moeder vond dat niet zo’n goed idee, want De Mens was niet te vertrouwen. Voor mij maakte dat niets uit, want ik had niets te verbergen. Er niet bij stilstaande dat de rest niet zo dacht als ik. Dat leverde me vaak het gevoel op dat er iets mis was met mij. 

Ik was die ‘vreemde eend in de bijt’ en blijkbaar hield ik er andere gedachten op na, dan de mensen om mij heen. En dat deed echt wel een beetje zeer om nergens echt bij te horen. 

In mijn leven heeft mij dit heel veel gekost. Tijd, geld en energie. Tranen die in liters over mijn gezicht hebben gestroomd, omdat ik altijd het gevoel had dat ik er niet tussen paste. Heel hard proberen er wel tussen te passen en je dan diep ongelukkig voelen. Dat continue stemmetje dat steeds riep dat er iets totaal off was in mijn leven, maar ik nergens het knopje kon vinden om dat gevoel uit te zetten. 

Dat stemmetje bleek later mijn intuïtief (ooooooo, is dat het??). En er was ook iets totally off. 

Ik stond namelijk voor het verkeerde publiek te praten. 

Het was helemaal niet de bedoeling dat ik er tussen bleef passen. 

Destijds wist ik niet dat er een Gouden Regel was, die ervoor zorgde dat ik mij weer goed genoeg kon voelen om andere keuzes te durven maken. Ik pleit er bij deze voor om het op de middelbare school al te gaan onderwijzen. 

Die regel is de 1/3-regel. En dat betekent kort gezegd dat er:

  • Een derde van de mensen op de wereld is, die jou echt volledig stom vindt
  • Een derde van de mensen op de wereld is, die het niet uitmaakt of je wel of niet ademt 
  • Maarrrrrr….dat er dus ook een derde van de mensen op de wereld is, die jou volledig snapt, helemaal geweldig vindt en alles van jou wil horen

Reken jij even uit hoeveel mensen dat zijn, als er 7,5 miljard peoples op deze aardkloot rondlopen?

Dat betekent dat jij niet alleen bent. Met je gekkigheden, jouw verlangens en de problemen waar jij tegenaan loopt. We zijn met heel veel. Mensen die iets anders uit het leven willen halen dat dit. En met “dit” bedoel ik dat middelmatige, geconformeerde gedoe wat we nu hebben. Je gedragen naar hoe het heurt en er toch niet tussen passen. Omdat je er niet gelukkig van wordt.

Het gevoel dat je niet alleen bent, werkt vaak al als een enorme stimulans om stappen te gaan zetten. En daarom heb ik iets heel gaafs bedacht.

Ik ga op zondag 13 december, van 9:00-11:00 een “Ochtend met Madelon” doen. Een gratis live, online Q&A sessie, waarbij je al jouw vragen mag stellen en live door mij gecoacht wordt d.m.v. een “hotseat”. Dat betekent in een notedop dat je een-op-een met mij de diepte in gaat over jouw vraag, samen met de groep. Geen gekke toeters en bellen, maar daadwerkelijk praktische handvatten krijgen om een probleem te tackelen. En dat met de kracht en support van een groep likeminded peeps.

Je mag mij alle vragen stellen waar jij nu tegenaan loopt, die te maken hebben met niet-concessieloos voor jezelf durven kiezen. Dat kan van alles zijn, dus mag je van alles vragen. Al gaat het om problemen bij het zelf kunnen bepalen van het kerstmenu, i don’t care. Ik wil alleen maar dat jij meer gaat doen van waar jij blij van wordt en daar is eerst hulp voor nodig. 

Best part is: je mag ook gewoon komen kijken en luisteren als je geen vraag durft te stellen. De vraag van een ander is ook heel vaak jouw vraag en dus leer je van elkaar. 

Normaal gesproken doe ik deze sessies alleen met de vrouwen in mijn 6 maanden-programma, maar in deze laatste maand van een TOTÁÁL idioot jaar leek het mij geweldig om dit ook met jou te gaan doen. 

Ik ga je laten zien wat jij kunt doen om je niet zo druk te maken om wat anderen van jou vinden en hoe je ervoor kunt zorgen dat je die stemmetjes in jouw hoofd niet meer de leiding geeft over alles. De enige stem waar jij naar hoeft te luisteren, is die van jouw intuïtie. En die gaan we d.m.v. jouw vraag eens het podium geven. 

Wees er snel bij, want ik heb niet plek voor iedereen.

Je kunt je hier aanmelden en dan krijg je van mij de link naar de zoomcall met het password. Je krijgt in de mail, nadat je je aangemeld hebt, ook de mogelijkheid om jouw vraag alvast in te dienen. Deze vooraf ingediende vragen zullen voorrang krijgen tijdens de sessie.

Heerlijk met je koffie of thee, in je pyamabroek (want, zondag!!) de diepte in met jouw 1/3 van de mensen die direct snapt waar jij tegenaan loopt. Niks opdoffen. We komen allemaal als onszelf. Hoe klinkt dat? 

Zie ik jou de 13e

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This