fbpx

We gaan allemaal dood of weg. Het gaat erom: wat doe je in de tussentijd?

door | dec 26, 2022 | Blog | 0 Reacties

Ik zat laatst de film ‘Alles is liefde’ te kijken.

Je weet wel, zo’n heerlijke feelgood movie met Carice van Houten. Toen ze nog haar eigen leuke tandjes had 😉.

Het was rond Sinterklaas en aangezien mijn jongste dit jaar EINDELIJK doorhad dat het de hoax van de eeuw is (serieus, ik had hem hoger ingeschat mensen), konden we met goed fatsoen deze film met z’n allen kijken. Ik word er blij van, kan ik je vertellen.

En dan ging het eigenlijk nog alleen maar echt om het begin van de film, waarin Sinterklaas heel hard ‘Godver godver k*t!’ roept terwijl hij op zijn mijter staat te stampen.

In een Amsterdams gezin natuurlijk om te giiiieeeren voor die kinderen #loedermoeder.

Maar even terug naar waarom ik het hier over heb. Want in die film zegt Paul de Leeuw op een gegeven moment: ‘We gaan allemaal dood of weg. Het gaat erom, wat doe je in de tussentijd?

En ik merkte dat die zin, als een soort sjamanendrum, in mijn hoofd bleef gonzen. Omdat het zo resoneert, die vraag. Altijd al gedaan. Wat ga je doen met de tijd die je gegeven is in dit leven?

Het leven is het leven. En dat is eindig. Punt, geen komma.

Hoewel ik een firm believer ben van oneindig bewustzijn. En dat dit doorgaat, wanneer mijn lijf er mee ophoudt.

De vraag is, wat doe ik met dit aardse leven in de tussentijd?

En voor mij heeft het al mijn hele leven gevoeld alsof ik het naar mijn zin mag hebben. Gelukkig mag zijn.

Op woensdagmiddag in bad mag gaan, terwijl iedereen denkt dat ik aan het werk ben.

Op een gewone maandag in september ga gourmetten, omdat ik dat zo leuk (en lekker) vind.

Schoenen mag kopen met een smalle hak, omdat ik die net iets leuker vind staan onder een broek dan dezelfde soort (die ik in de kast heb) met een brede hak.

Een rookworst koop bij de Hema, die ik dan vervolgens in mijn uppie als lunch opeet.

Mijn kinderen humor mag bijbrengen die lekker zwart en sarcastisch is, zodat we samen kunnen lachen om grapjes die eigenlijk niet kunnen.

Vrienden uit mijn aura mag gooien, als blijkt dat we elkaar niets meer te vertellen hebben en elkaar ontgroeid zijn.

Gewoon niet meer hoef te doen wat anderen van mij verwachten.

Weet je, het gaat er niet om of je grootse dromen en verlangens hebt of kleine. Het gaat erom dat je handelt naar wat je diep van binnen voelt. Naar wat je eigenlijk wil uit het leven. En dat begint bij de kleine dingen.

Genieten.

Met alles wat je in je hebt.

En dat begint al bij de kleine dingen des levens.

Ik geloof met heel mijn hart dat je, door meer te genieten en te doen voor jezelf, ook sneller kunt groeien als ondernemer. Een bedrijf naar het juiste level kunt tillen, omdat je in de juiste vibe zit. Jezelf goed verzorgd (oké, misschien is een hele rookworst geen goed voorbeeld). Maar als je in een fijne energie zit, manifesteer je ook sneller.

En ik zie veel mensen bezig zijn met manifesteren, maar ze vergeten te genieten in het nu. Jij denkt volgens mij dat je al lekker bezig bent. Al zoveel tijd voor jezelf pakt. Zoveel ruimte.

Maar ik vertel je nu dat het bij lange na nog niet genoeg is.

Want dan had je je wel anders gevoeld, dan dat gefrustreerde gevoel dat je nu hebt. Frustraties over dat er meer in je zit dan eruit komt in jouw bedrijf. Dat je een leukere relatie zou kunnen hebben met meer begrip en verbinding. Dat klanten maken en omzet verdubbelen toch een stuk makkelijker (moei-te-lozer) zou moeten zijn.

Dat er meer voor jou mogelijk is….

En dat is er nu niet.

Daarom heb ik iets bijzonders bedacht.

Ik geef op 18, 19 en 20 januari een gratis driedaagse online training: “Doe lekker ff niet normaal”. Ik ga je 3 dagen lang meenemen via een dagelijkse live masterclass naar een hele toffe wereld binnen handbereik. Ik heb niet alleen moeilijke vragen voor je waar je hoofd van gaat tollen en je pen van blijft schrijven (geen gein, je krijgt het moeilijk met me hoor!).

Maar ik heb ook de inzichten en tips die je nodig hebt om NOG meer voor jezelf te durven kiezen. Om vandaar uit de stappen te gaan zetten in jouw bedrijf (en leven) naar wat jij werkelijk zou willen.

Ik ga je uitdagen om dieper te gaan, besluiten te nemen in jouw bedrijf, jouw relatie,  jouw agenda, jouw klanten en wat zich nog meer aandient in die 3 dagen. En ik heb er helemaal zin in om jou te laten zien wat er allemaal nog meer voor jou mogelijk is, als je het aandurft om ‘niet meer normaal’ te gaan doen.

Lees er hier meer over en meld je direct aan.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This