fbpx

Wat zou jij doen, als je zeker wist dat het niet zou mislukken?

door | feb 14, 2022 | Blog | 0 Reacties

En dáár word ik dus ongelofelijk blij van!’ Ze glundert van oor tot oor en ik zie een twinkeltje in haar ogen op mijn beeldscherm oplichten, wanneer ze met me deelt wat haar plannen zijn voor de toekomst. Verwachtingsvol kijkt ze me aan, alsof ze wacht op het oordeel van De Jury. En ik bijt niet.

Tenzij het nodig is.

 En eerlijk gezegd voel ik ook meteen een huppeltje in mijn buik. Potdorie, wat een goed idee! Ik zou er zelf ook wel gebruik van willen maken in de toekomst. Een klant heeft ze dus al voor dat nieuwe idee.

Nu kun je met alles je geld verdienen (en geloof me met alles bedoel ik ook alles), maar je hebt af en toe van die briljante pareltjes.

Maar het probleem was, dat ze niet durfde. Ze maakte zich zorgen over de vraag of ze wel goed genoeg is. Wat haar omgeving zou gaan vinden als ze hier echt mee aan de slag gaat, de boel omgooit terwijl ze al een mooie business heeft staan. Of ze dáár wel genoeg geld mee kon verdienen.

Of er überhaupt iemand op haar zit te wachten om haar voor dit stuk te gaan betalen.

Every level same devil.

En ik zit haar verrast aan te kijken, want ik zou zo klant worden. Dus met die omzet komt het wel goed. En met deze zin kon ik haar meteen geruststellen: er zitten echt wel mensen op je te wachten.

Maar dan moet je wel gaan beginnen. Een stap zetten. En de eerste is altijd de moeilijkste.

Een gerustgestelde lach ontsnapt aan haar lippen. Ik bevestig natuurlijk alleen wat zij van binnen al voelde in haar buik, maar waar zij toch steeds weer aan twijfelde met haar hoofd.

 Ik heb dit gesprek met haar, omdat ze het zat is hoe haar leven gaat. Echt zat. Al veel te lang doet ze wat iedereen van haar verwacht. Thuis en in haar bedrijf. Ze doet dingen, waarvan ze zelf dacht dat het zo hoorde.

En al een tijd voelt ze aan alles dat het niet klopt.

Maar ze wil niet zeuren. En ze was doodsbang dat het een grote mislukking zou worden als ze niet netjes in de rij met de kudde mee zou lopen.

 Ze heeft een lieve man, mooi en gezond kind, en een succesvol bedrijf. Tel daarbij huis/boom/beest/kamerplant op en het plaatje is compleet.

Maar toch ontbreekt het ergens. Dat wat haar ècht gelukkig maakt.

Zichzelf kunnen zijn en mogen doen waar ze echt zielsgelukkig van wordt. Uit dat stramien breken en het leven en haar bedrijf werkelijk gaan leiden op een manier die zij wil.

Concessieloos.

En eerlijk? Zo veel gekke sprongen hoeft ze hiervoor helemaal niet te maken. Ze staat er zelf van te kijken als ik haar uitleg hoe ik het voor me zie. Nee, je hoeft niet meteen je hele bedrijf op te geven. Dat kan ook in stapjes, als je dat wil. Nee, je hoeft niet 80 uur in de week te gaan buffelen en je kinderen alleen nog maar slapend in bed aantreffen.

Nee, je hoeft niet meteen al jouw oude klanten te bellen dat ze niet meer welkom zijn.

Je moet alleen even leren hoe het nieuwe werkt, wat het precies is en betekent. En vooral hoe jij het wil neerzetten, zodat het werkt voor jou. Want je mag het allemaal zelf bepalen, nu Je Later Groot Bent.

Ik zie zo vaak mensen bang zijn. Bang dat ze verstoten worden als ze echt gaan leven volgens hun eigen regels. Bang dat alles verandert, het hele leven zoals zij het kennen. Dat ze de verbinding kwijt raken met alles en iedereen om hen heen. Bang dat ze de onverdraagbare ‘foute keuze’ maken en het noooooit meer goedkomt (kom maar door met die kartonnen doos achter het centraal station! Waar is de heroïnespuit en hoe kom ik aan mijn eerste prostitutieklant?!)

Dat laatste is trouwens grappig, want klanten maken is universeel: je doet ze een aanbod van wat jij aan waardevols te bieden hebt. En of dat nou coaching is (in mijn geval) of je poeperd, dat maakt niet uit. Als jij er maar achter staat dat wat je aanbiedt van grote waarde is voor de ander.

Deze vrouw zette haar angst opzij en ging ervoor.

Ze wist ook dat ze op persoonlijk vlak nog een aantal obstakels te tackelen had. Dus besloot ze dat te gaan doen. Want het een kan wat mij betreft niet bestaan zonder het ander. Daarom werk ik met mijn klanten aan 2 kanten: jij als mens en jij als ondernemer.

Voor mij een waar feest deze vrouw, want ik ben de gelukkige die haar mag helpen met het verwezenlijken van haar droom en tackelen van dat ‘persoonlijke vlak’. Een leven en een bedrijf, waarin ze volledig zichzelf kan zijn. Mag zeggen wat ze wil, tegen wie ze dat wil en haar geld mag verdienen met dat wat ze ECHT het allerliefste doet.

Want op een gegeven moment ‘weet’ je echt genoeg over ondernemen en komt het aan op voelen en doen. Er wil iets anders door jou heen ontstaan. In de wereld gezet worden. En dat is my field of play: we gaan van kennis naar actie en resultaat. Op een manier die perfect past bij wie jij bent.

En dan kom je bij mij. Zo simpel is dat.

Wil jij ook een succesvol bedrijf (en een leven!), waarin je concessieloos jezelf durft te zijn? Waarin je lol hebt, voldoening voelt en het gevoel hebt dat alles klopt? Weten hoe je nu naar dat diepere level van ondernemen kunt, omdat je voelt dat je tegen je plafond zit met waar jij nu staat? Neem dan zeker contact met mij op

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This