fbpx

Wat zou er gebeuren als je zou zeggen wat je werkelijk denkt?

door | feb 22, 2021 | Blog | 0 Reacties

Je wijsvinger hangt boven de beginletter die je in wil typen. Hij zweeft er een tijdje boven. Je merkt ineens dat jouw hart sneller begint te kloppen. Je houdt je adem in. En dat hou je niet lang vol. 

In datzelfde moment trek je die vinger terug en besluit jouw mening niet te delen. 

Want in een oogwenk zie je het slagveld voor je. Allemaal meldingen met reacties op jouw verhaal. Die post later deze middag, overvoerd met comments die naar jou uithalen. Hoe durf je dat te zeggen!? Wie denk jij wel niet dat je bent??

Allemaal mailtjes in je inbox met mensen die boos op jou zijn. Je een trut vinden en nooit meer iets met jou te maken willen hebben. Jij hersenloos stuk vreten met je mening. How dare you? (* insert Greta Thunberg)

Jouw moeder belt met de vraag of je gek geworden bent en je partner staat in de keuken ’s avonds te zwaaien met de echtscheidingspapieren.

Of valt het wel mee, denk je? Chargeer ik nu een beetje te veel? 

Maar als je heel eerlijk bent, is dit wel wat er in jouw hoofd gebeurt. Jij vindt iets anders dan de rest. Maar zegt er niet zoveel over, omdat je bang bent dat iedereen bij je wegloopt. 

In het ondernemerschap niet handig (want hoe vindt jouw ideale klant jou dan). Maar in life ook niet handig. Omdat je je aanpast aan de verkeerde groep mensen.

Kijk, een derde van de mensen op de wereld vindt jou sowieso een k*twijf (nu maar hopen dat deze door je spamfilter heen komt). Dus wat je ook zegt: het is niet goed. 

Een derde van de mensen op de wereld, maakt het niet uit of je wel of niet iets zegt. Die vinden je verder niet heul interessant. 

Maar een derde van de mensen op de wereld wil alles van jou horen, snapt je, support je, is jouw type mens. Hoe lekker denk je dat het is, wanneer je meer van deze mensen om jou heen zou hebben? 

En laat dat nou alleen mogelijk zijn als jij jouw Ware Gezicht toont! 

Gek genoeg heeft dat een hele negatieve klank. Hoooooeeeeeeh…. Ze toont haar ware gezicht. Nou, ik ben er blij om als je dat doet. Pas dan kan ik oprecht zien of wij bij elkaar passen. Kan ik bij wijze verliefd op je worden, omdat ik je zie voor wie je bent. 

Niet de aangepaste, geconformeerde (en middelmatige) versie van jezelf die je nu laat zien. 

Pittige taal? Zeker. 

Maar zo nodig voor jou om te horen. 

Ben jij klaar met de aangepaste, geconformeerde en middelmatige versie van jezelf en toe aan een leven, waarin je gewoon mag zijn wie je bent? Plan dan een gratis Doorbraak-sessie met mij, waarin we in een online call van 30 minuten gaan kijken wat daarvoor nodig is. 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This