fbpx

Wat als jij met 2 zinnen een nieuwe klant maakt, terwijl je ontspannen en zelfverzekerd staat te kletsen?

door | mei 6, 2024 | Blog | 0 Reacties

In 2 zinnen? Jij herkent dat moment vast wel als ondernemer.

Je bent op een event of netwerkbijeenkomst. En daar sta je te praten tijdens de koffiepauze met een andere deelnemer. Je voelt aan alles dat dit weleens iemand zou kunnen zijn die past bij wat jij doet en klant zou kunnen worden.

Oooo goodie goodie! Want dat was stiekem ook wel een van de redenen waarom je naar dit soort events wilde.

Terwijl de ander doorpraat, gaat er van alles door je hoofd. Hoe pak ik dit aan? wat zeg ik zometeen? Shoot, wat doe ik ook alweer precies?

Alsof je in 1 klap een totale black-out gaat krijgen (adem in, adem uit).

Oh god, jouw gesprekspartner stopte met praten. En daar is de vraag al voor jou:

Zeg en wat doe jij eigenlijk?!

En probeer dan nog maar de juiste woorden te vinden om in 2 zinnen uit te leggen wat je doet met wie en waarom….

*ZUCHT*

De meeste van ons (ondernemers met een groot hart die graag andere mensen helpen) stikken in hun woorden als het gaat om “De Pitch”. Het is however, wel HET moment om van een gesprekspartner een converterende lead te maken.

En de snelste weg naar nieuwe klanten 😉 Want we ervaren jou. Zien je, horen je, voelen jouw energie. Beter dan in een post op Instagram. We kunnen meteen voelen of we met jou willen samenwerken.

MAAR….. voor jou voelt het als een bergtop die je te beklimmen hebt. En als het kon bleef je liever gewoon thuis die posts schrijven, als dat net zo snel klanten op zou leveren (which it doesn’t).

Events zijn leuk, totdat je zelf moet gaan vertellen wat je doet. Right?

Het lijkt wel alsof je in die ene minuut jouw hele levenswerk praktisch moet vertalen en meteen moet kunnen verkopen, zodat de ander direct de portemonnee trekt of roept: where can i sign?!

En zo gaan die dingen niet.

Laat je overigens door mij niet tegenhouden om de deal wel ter plekke te sluiten. Maar als je een beetje op mijn ideale klant lijkt, dan acht ik de kans klein dat die deal voorlopig überhaupt gaat gebeuren. Sales is zeg maar niet hun ding….

Mijn ideale klant wil wel heel graag mensen helpen (heel graag).

Maar ze verkloot het moment om een klant te kunnen maken (sorry voor de woordkeuze, maar zo voelt het voor haar echt) op zo’n netwerkbijeenkomst door onder andere te wollig taalgebruik te gebruiken. Waardoor haar gesprekspartner heel langzaam uitzoomt. Wat je nou precies doet en voor wie dan, begrijpt ze nog steeds niet.

Ook staat mijn ideale klant er niet heel zelfverzekerd bij en dat voelt ze (waar ze dan zelf ook weer van baalt, want zo is ze diep van binnen niet! Wat het alleen maar erger maakt in de energie en stemmetjes in haar hoofd).

Of, en die gebeurt vaker dan je denkt:

mijn ideale klant staat er te ratelen uit pure zenuwen. Krijgt eerst een brein-error, omdat ze het moment voelt van de veel gehate pitch. Gaat vervolgens helemaal de diepte in op een van de thema’s waar ze mee werkt (of de methodiek). En geeft al zoveel tips en adviezen weg, dat de ander EN overvoerd raakt EN waarschijnlijk gewoon denkt dat die wel even zelf verder kan.

Thanks to your tips.

Jouw grote hart en drive om een verschil te maken zijn het grootste cadeau aan talenten wat jij mee kon krijgen.

Thank you Universe.

Maar voor jou als ondernemer is jouw grote hart jouw grootste bottleneck.

G*dver…

(Take it from someone who knows 😉)

Dus wil jij graag anderen helpen en aan een potentiële klant een aanbod kunnen doen naar jouw traject of dienst, waar ze ja op kunnen zeggen?

Zorg er dan voor dat je op een zelfverzekerde manier in staat bent om een goede pitch eruit te gooien, die de ander haarfijn begrijpt.

Mona en ik gaan op 3 juni weer de live eendaagse training doen “Perfect pitch on stage”. Dit keer in (tromgeroffel…….) Utrecht!

Met 2 zinnen een nieuwe klant

Je krijgt er de zinnen die je nodig hebt om van jouw gesprekspartner een converterende lead te maken. En het zelfvertrouwen en uitstraling om dat in de juiste vibe te doen.

We zetten je op het podium, in een intieme en veilige setting, met toffe andere onderneemsters. Je wordt volledig verzorgd middels een lekker lunch. En Mona en ik zullen jou en de groep de gehele dag trainen, zodat je eind van de dag het pand verlaat met de perfecte pitch voor jouw ideale klant.

Plus, we hebben nog een paar toffe extra’s voor je 😉

Paar dingen, want mogelijk vind je het (net als al die vrouwen die al een ticket hebben gekocht) rete spannend allemaal. Er is tenslotte een reden dat we je niet zo vaak op een podium tegenkomen, n’est-ce pas?

En dat snappen wij als geen ander.

Daarom ook deze dag voor jou, want laat het nu voor eens en voor altijd niet meer spannend zijn! Zodat je veel meer mensen kunt gaan helpen met wat jij te brengen hebt in de wereld. Gewoon door stevig te staan als vrouwelijke ondernemer die mensen verder wil helpen.

Lees er alles over via deze link en bestel direct jouw ticket (let op, er zijn al tickets verkocht dus wacht niet te lang met bestellen)

Wil jij met zelfvertrouwen en de juiste woorden gewoon een goede, converterende pitch kunnen doen aan jouw ideale klant? Dan mag je deze dag niet missen.

Ik wil er bij zijn

Benieuwd naar wat andere deelneemsters te zeggen hebben over deze training? Bekijk de reviews via deze link

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This