fbpx

Waarom jezelf vergelijken met anderen niet werkt en hoe je hier iets kan doen

door | apr 29, 2024 | Blog | 0 Reacties

Waarom jezelf vergelijken met anderen niet werkt en hoe je hier iets kan doen.

Ik kijk nog een keer op haar profiel. Jeutje, dat zijn echt wel heel veel volgers…..

Ik zie de foto’s, netjes geordend en in dezelfde filter. Het geheel ziet er picture perfect uit. Op elke foto ziet ze eruit als een model. Zelfs de foto’s waar bij staat: ‘Goedemorgen, net wakker pfff’.

Sodemieter toch op, je komt net van de kapper en ik zie de mascara zitten. Of zou ze rechtop slapen in een bedstee?

Dan kijk ik automatisch weer naar mijn profiel. Ik heb, if i may say so myself, best een profi-profielfoto. Wonderwel sta ik er goed op, naar mijn mening. En die voel ik niet zo vaak. Want de criticaster in mij vindt echt maar heel weinig leuk.

Twee kliks naar beneden en ik kom in het allegaartje dat het account van Madelon Rijkers heet. Ik zucht even diep en knal de browser uit. Ik ga maar eens even echt aan het werk, want dit geintje kost me zo een half uur van mijn leven.

Herken je die situatie?

Ik vreet mijn schoen op als jij dit niet herkent. Wellicht niet accounts bekijken op Instagram, maar dan op z’n minst in andere situaties. Wanneer je op een feestje zit bijvoorbeeld. De deur zwaait open en er komt zo’n überslank, bloedmooi mokkel binnen in een jurk waar jij op je 18e zelfs niet in paste.

Of je zit met een van je vriendinnen die enthousiast vertelt over haar relatie en straalt van geluk. Terwijl jij nog een keer een slok koffie neemt en liever had gezien dat je mok vol met whisky zat, omdat die van jou vanmorgen wéér vergeten was de gymkleren van zoonlief in de tas te doen (die ene keer dat jij net ff niet thuis kon zijn om het zelf te doen).

Vergelijken met anderen doen we allemaal. Ik ook als ik even niet oppas, wanneer ik niet goed in mijn energie zit. Alleen weet ik het heel snel weer los te laten, omdat het giftig is.

Het brengt me van de rel. Boven mijn theewater. En ik heb dingen te doen in deze wereld, dus dat kan ik niet gebruiken. Ik… moet…. focus-sen!

In het bovenste voorbeeld heb ik me in het verleden weleens blind gestaard op hoe het beeld van een bedrijf eruit zag dat een collega op haar Instagram schetste.

Op het moment dat ik me af wilde vragen hoe zij in vredesnaam aan zoveel volgers komt (organisch groeien op Insta valt niet mee mensen), omdat ik het een enorme airhead (serieus, denk jij ook weleens: hoe kom jij met je waardeloze inhoud nu aan zoveel klanten??!) en nepperd vond… stopte ik.

Waarom jezelf vergelijken met anderen niet werkt

Ik besefte me even heel bewust wat ik aan het doen was. Dit was niet juist.

Want welk nut hebben die gedachten waar jij je nu nog in mee laat slepen? In welk opzicht dienen die gedachten jou om jouw werk goed te doen of jouw klanten goed te helpen?

Het antwoord is, het heeft geen nut. Want jij bent jij. En ik ben ik. En wij hebben geen f*ck met elkaar te maken. Want we zijn equally brilliant, ieder op haar eigen prachtige manier.

En het is een feit dat er de 1/3-regel bestaat:

1/3 van de mensen op de wereld vindt jou echt stom en wil niets van je weten

1/3 van de mensen op de wereld maakt het niet uit of je er bent. Alles is oké

En 1/3 van de mensen op de wereld vindt jou fantastisch en wil alles horen wat je te zeggen hebt…..

Focus je op het juiste

De uitdaging is om je op die laatste 1/3 te concentreren en de ervaring leert dat deze mensen vaak niet in jouw directe omgeving zitten. Dat is hoe het is. Maar weet je wel hoeveel mensen jou dus freaking awesome vinden?

Deel de wereldbevolking maar even door 3….

Point van deze story is, dat jezelf vergelijken je afleidt van je eigen bedrijfsgroei. Jij mag je gaan focussen op wat jij te doen hebt.

Op woensdag 22 mei geef ik een hele gave livedag in het dorpskerkje van Oldetrijne “Focus Pocus” (en die dag zit al bijna vol, dus wacht niet te lang met een ticket bestellen). Een dag deepdiven in je business en jezelf, om jouw goud, jouw pad naar boven te halen. Zodat je je er op kunt focussen om het waar te gaan maken.

En je je niet meer af laat leiden door al die vervelende stemmetjes en ruis 😉

Volledig verzorgd met lunch en lekkers, voor maar 97,-.

Lees er hier alles over

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This