fbpx

“Waarom Integratie Tijd Je Geheime Superkracht Is”

door | nov 13, 2023 | Blog | 0 Reacties

Integratie tijd

We moeten het even hebben over een aspect dat je misschien over het hoofd hebt gezien in jouw bedrijf. En geloof me, het is geen magische truc van Hans Klok, maar de resultaten zullen betoverend zijn.

Alleen gaat het wel iets van jouw overtuigingen-fabriek in je hoofd vragen…..

Je kent het wel, je leeft in een non-stop achtbaan, en voordat je het weet, is de week voorbij. Om af en toe te ontsnappen aan de ratrace ga je weleens naar events of retreats, die lekker ergens transformerend in de boonies gegeven worden. Valt toch onder de categorie ‘werk’ en daar kom je thuis redelijk makkelijk mee weg.

Blij ga je met je koffertje de hut uit, op naar een weekend helemaal deepdiven en tot jezelf komen.

Maar het effect wat je hiermee hoopt te bereiken… Doe je zelf binnen een uur al weer teniet.

Dit is waar integratie tijd binnenkomt, het ontbrekende puzzelstukje in je drukke agenda.

 

Waarom integratie tijd?

Stel je voor dat je na een intensief weekend met je coachgroep gewoon op maandag weer aan de slag gaat alsof er niets is gebeurd. Geen tijd om te ademen of om de inzichten te laten landen. Het is net als proberen te eten zonder te kauwen: niet te doen en ongezond!

Je kent dat moment, waarop je ’s ochtends een geweldig idee hebt en tegen de tijd dat het avond is ben je het vergeten. Dat komt omdat je geen tijd hebt genomen voor integratie. Of een manier hebt om dat idee ergens neer te zetten en jezelf eraan te herinneren om het goed uit te werken.

Goede ideeën hebben ruimte nodig om te groeien, anders fladderen ze weg naar iemand anders (ken je dat boek ‘Big Magic’, van Elizabeth Gilbert??)

Of je nu helemaal geïnspireerd een managementboek hebt uitgelezen, een relaxte massage hebt gehad tijdens een dagje sauna, of een epic retreat hebt gevolgd, het maakt niet uit. Er is altijd een integratieperiode nodig om alles op zijn plek te laten vallen.

Anders blijven al die nieuwe inzichten en ervaringen gewoon op de plank liggen, stof te verzamelen. En jij rent weer vrolijk door als die hamster in je rad. Agenda volgepland, sportclubjes van de kinderen, schoolshizzle, verjaardagen van whatshisface.

Maar wel met allemaal nieuwe kennis die je geleerd hebt, maar waar je geen fug (<- voor de spamfilter hè?) mee doet.

 

Integratie tijd… een uitdaging?!

Integratie tijd inplannen kan ook een echte uitdaging zijn. I know, ik heb hier ook mijn weg in moeten vinden. Je moet grenzen stellen en duidelijk zijn over wat JOUW ruimte is. Dat betekent nee zeggen, soms zelfs tegen de meest onmogelijke mensen (lees: je moeder, partner of je kinderen) die je om je tijd smeken.

Laten we direct beginnen met een praktisch momentje: pak je agenda en kijk welke momenten je de komende maand reserveert voor integratie tijd. Laat het niet alleen een Netflix-marathon zijn (hoe verleidelijk dat ook kan zijn, Downton Abbey voor de 14e keer anyone?), maar maak er echt even een rustmomentje van, waarin je luistert naar wat jouw creatieve inspiratie te zeggen heeft. En het vervolgens kunt uitwerken tot iets wat ‘gemanifesteerd kan worden’.

Lukt het niet om dat momentje te vinden?

Dan heb je een ander probleem.

In dat geval zie ik je graag bij de gratis masterclass die ik weer geef binnenkort, “Staan voor wie je bent”. Daarin gaan we het precies over dit soort zaken hebben, zodat jij tijd en ruimte gaat rekken om die groei met jouw bedrijf te bewerkstelligen.

Klik hier voor meer info en direct aanmelden.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This