fbpx

Waarom het niet klopt dat je een jaartraject moet doen met of bij iemand

door | nov 15, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik zie weer een modetrend voorbij komen. Ja ja, die heb je in ons werkveld ook. Je kent dat wel, de hele goegemeente is vol van iets en iedereen ‘wil er iets mee’. Zo ook met (*tromgeroffel*): jaartrajecten.

Een jaartraject is iets moois. Je kunt als ondernemer een lange tijd met iemand samenwerken en echte stappen zetten. Wij weten allemaal hoe lang het duurt, voordat iemand ergens is, right?!

Je kunt als ondernemer zelf ook een jaar lang met een coach samenwerken. En dat geeft een hele diepe verbinding met iemand die jou tijdens dat jaar door en door leert kennen.  

Maar ik ga je een geheimpje verklappen.

Niet iedereen is gemáákt om een jaar met iemand samen te werken…. 

En dat zegt helemaal niets over een intentie die niet klopt. Of goed versus fout. 

Dat zegt iets over de mate, waarin jij energie krijgt van je werk. En op je aller-, allerbest bent om zo goed mogelijk jouw klanten te kunnen dienen. 

Ik kan heel goed zeer lange tijd met iemand samenwerken (sommige klanten heb ik al minstens 1,5 jaar onder mijn hoede, volgden meerdere programma’s bij mij). Maar dat doe ik niet in 1 traject. 

Voor mij geldt (en dat is voor iedereen verschillend, dus onderzoek vooral hoe dat bij jou zit) dat ik voor max 6 maanden een commitment aan wil gaan op papier. En als ik voel dat we nog niet klaar zijn met elkaar na dat half jaar, of dat mijn klant toe is aan een volgende stap die ik haar ook kan bieden, dan stel ik een nieuwe samenwerking voor. 

Easy peasy, japanesy.

Het is dat gevoel van vrijheid dat ik nodig heb om echt mijn magische ding met jou te doen. 

Ik vind het een fijn idee dat ik na 6 maanden ook weer klaar kan zijn. Sorry, kwets ik je nu met brutal honesty? Ik mag hopen dat jij ook niet iedereen even tof vindt. 

Ik geloof oprecht dat mijn klant ook de mogelijkheid mag voelen dat ze ergens anders in de leer kan gaan. Want ik vind het heel gezond om meerdere invalshoeken te hebben in mijn bedrijf. En die leerde ik niet door maar bij 1 persoon in de leer te gaan.

Hoe dan ook heb ik vele klanten voor langere tijd bij me. Maar nergens mag dat als een verplichting voelen dat we beiden een jaar aan elkaar ‘vastzitten’. Het is heel gezond om de relatie af en toe te toetsen of je samen nog magie maakt. Want ik weet als geen ander hoe een ontwikkeling als ondernemer kan plaatsvinden. One moment you’re here… * poof *, now you’re there. 

Bottom line van mijn betoog is, dat jij voor jezelf eens mag kijken wat voor type ondernemer je bent: korte termijn resultaat en door? Of lange termijn en diepe transformatie op meerdere levels? Of iets hier tussenin? 

Weet je, het een sluit het ander niet uit. You can have it all. 

Maar als je blindelings de trends volgt en gaat doen wat je anderen ziet doen, kun je weleens van een koude kermis thuiskomen. Na een jaar….. 

Besef even hoe je je voelt als blijkt dat het niet bij je past. Dan duurt een jaar heul lang.

Wil jij helder hebben hoe jij het allerfijnste werkt met mensen? Wat echt bij jou past en bij jouw klant, zodat je succesvol en vol energie jouw bedrijf kunt runnen, vanuit intuïtie en vertrouwen? Dan heb ik iets gaafs voor je. Op 29 november start mijn nieuwe groepstraject, waarin we onder andere hiermee aan de slag gaan. 

Je leest er hier alles over en kunt meteen een call boeken om samen te kijken of dit de juiste stap is voor jou. Mocht dat om wat voor reden niet het geval zijn, dan help ik je verder naar wat wel de juiste stap is voor jou en jouw bedrijf.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This