fbpx

Waarom er bijna NIEMAND in het eerste jaar 10K verdient

door | okt 23, 2021 | Blog | 0 Reacties

Lekkere clickbait natuurlijk, maar voor mij waarheid als een koe. 

We worden doodgegooid met de ‘Ik leer je in 5 stappen 10K verdienen per maand’. En het zal wel werken hoor. Ondernemen is in de basis namelijk helemaal niet zo moeilijk. 

Waar het misgaat is het stukje mens-zijn. 

Want om die 10K per maand aan euro’s te kunnen dragen, vraagt dat iets van jou als mens. En niet iedereen kan dat direct aan. Ik niet in ieder geval. 

In het boek ‘The big leap’ heeft de schrijver het over “upper limit problems”. Dat zijn die leuke plafonds die je tegen komt op weg naar de top. Die kunnen gaan over geld, maar ook over tijd, energie of liefde. Kortgezegd komt het hier op neer: iedereen heeft een thermostaat. Die staat afgesteld op een bepaalde stand van ontvangst. Ik ga thema geld hier even uitlichten als voorbeeld voor de titel van dit verhaal. 

Wanneer ik mijzelf even als voorbeeld neem, stond die thermostaat afgesteld op standje bijstand als het ging om geld. 

Ik ben opgegroeid in armoede, ook al heeft dit NOOIT zo gevoeld. Mijn moeder is een financieel wonder en heeft het met minimale middelen altijd maximaal gered. Echter, was geld an sich een ‘noodzakelijk kwaad’. En al jong zag ik dat geld altijd zorgde voor stress en verdriet. Niet een hele lekkere start voor je money-mindset kan ik je vertellen. 

Toen ik dus het ondernemerschap onder de knie kreeg en geld begon te verdienen, kwamen al die patronen en overtuigingen boven drijven (zonder dat ik dat zelf in de gaten had!) en zorgden ervoor dat ik mezelf ging saboteren. Ik verdiende wel geld, maar het bleef bijvoorbeeld niet (daaaaag nettowinst). 

Heel vervelend als je wel de ambitie hebt om een goedlopend bedrijf neer te zetten. 

Die thermostaat draaide altijd terug naar dat standje, omdat ik mijn innerlijk werk niet op orde had. Dus wat ik ook ondernam, dat geld-stuk bleef mij achtervolgen. Omdat ik simpelweg nog niet de persoon was, die deze bedragen zelf kon dragen. 

En dat zie ik in mijn netwerk heel veel. Ambitieuze mensen met een enorme missie en een nog groter hart. Die bij de gemiddelde businesscoach echt wel leren ondernemen, maar voor wie die “10K-hoera” uitblijft. En heel vaak ligt dat dus niet aan je strategie of je funnel,  maar aan het innerlijk werk wat niet juist uitgevoerd wordt. Dat energetische signaal wat jij uitzendt, omdat jouw thermostaat nog op standje ‘koud’ staat. 

Op je hoede moet je zijn voor mensen in de coaching die heel makkelijk die 10K wegslikken. Alsof het niets is. Die roepen dat jij dat ook heel makkelijk kan. Ik wil niet zeggen dat dat niet waar is, maar wel dat jij bij jezelf te rade moet gaan of je dat wel kan dragen als mens en ondernemer. 

Want met 10K per maand komt verantwoordelijkheid, klanten, zichtbaarheid, verwachtingen, jaloezie, etc. Kun jij dat dragen? 

En als we dit bovenstaande weglaten en alleen inzoomen op jouw overtuigingen, geloof jij dan überhaupt dat jij 10K waard bent? 

Niet leuk om te voelen. Wel nodig voor succes. 

PS: ik ga weer een groepstraject starten! Vier maanden lang ga ik een selecte groep vrouwelijke ondernemers coachen om echt te gaan staan voor wie zij zijn en hier te brengen hebben. Een business neerzetten zoals die het beste bij jou past en waar je maximaal gelukkig mee wordt in impact, vrijheid en succes. Interesse? Mail mij dan even, want een pagina op de website ben ik nog niet aan toegekomen. Dan plannen we samen even een momentje en vertel ik je er alles over, zodat we samen kijken of dit voor jou de juiste stap is

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This