fbpx

Waarom een mug soms een diep spirituele ervaring teweeg kan brengen

door | sep 5, 2022 | Blog | 0 Reacties

 

Het is 6:00 en ik ben een uur geleden verjaagd uit mijn bed. Door een mug.

Nadat ik in stilte vloekend en tierend mijn bed maar verlaat, besluit ik om die gedachten om te draaien. Wat als ik even de 5am club aandoe met mijn energetische aanwezigheid? Wat als dit een cadeautje kan zijn? Alles wat er om je heen gebeurt, it’s all a matter of perspective. Het is maar net wat ik kies te geloven.

Enigszins relaxed ga ik in de huiskamer zitten. Ik sluit mijn ogen en doe een poging tot meditatie. Moet ik altijd om lachen, want met een brein als het mijne is het een uitdaging. Ik word soms ’s nachts wakker en ik zweer het je: de radio staat aan in mijn hoofd. Random liedjes spelen ineens af. En vaak niet eens liedjes die ik zelf zou kiezen. 

Al snel merk ik vanaf de bank het tikken van de klok op. Zo’n mooie stationsklok die het hele aangezicht van de kamer veranderde.

Mijn aandacht wordt naar de klok toegetrokken en ik til een ooglid op. Terwijl ik kijk naar de klok, voel ik ineens de onzin van “tijd”. Door dit moment heen voel ik ineens hoe het zit met dat “nu”. Er is alleen nu, maar die kon mijn brein nooit zo goed vatten. Hoe vaak ik dat boek van Eckhart ook las. Tijd bestaat niet, vond ik altijd ingewikkeld.

Maar nu voel ik het tot in mijn tenen. Als ik de klok zou weghalen… dan is er geen 6:00. Tijd is er niet. Alleen de ervaring. Wat ik er van maak. Het is voor mij clear as day hoe dit mooie apparaat ervoor zorgt dat wij ons als mens in een keurslijf bewegen. Wat zou er gebeuren met mijn dag, met mijn ervaring, wanneer ik de batterij eruit haal? 

Welke dingen zou ik beleven wanneer ik mij niet meer laat definiëren door tijd? Niet meer mijn dagen laat bepalen door tijd? Alle tijd van de wereld heb om alles te doen wat ik wil!

Ik gniffel. 

Want dat ga ik niet doen. 

We weten allemaal dat we hier op aarde gewoon een aards leven leiden. En dat factor tijd wel degelijk een rol speelt. Alleen op een andere manier dan jij nu denkt. Want tijd werkt jou nu vast vaak tegen. Uren tekort in de dag. To do lijstjes van plafond tot aan de grond. En nergens tijd kunnen nemen om echt in jezelf te gaan zakken. Terwijl je voelt dat het nodig is. Dat het tijd is.

Omdat je graag andere dingen zou doen in je bedrijf. Een volgende stap wil maken. Voelen wat voor jou bedoeld is en wat niet. De tijd nemen om dat te voelen, te snappen en uit te werken. 

Tijd. 

Je hebt er genoeg van, wanneer je kiest voor jezelf. En die mogelijkheid wil ik je geven. 

Op vrijdag 16 september geef ik nog 1x mijn livedag “Ondernemen vanuit jouw hart”. Een magische dag met een magische groep vrouwelijke ondernemers (ik weet wie er komen 😃). Volledig verzorgd op een hele speciale locatie. Want die is van een heel speciale vrouw (die ook aanwezig zal zijn). Dit is jouw kans om er nog bij te zijn. 

Jij gaat een hele dag deepdiven in jouw bedrijf met een groep vrouwen die PRECIES weten hoe het voelt om daar te zitten waar jij nu zit. Je gaat een hele dag AAN jou en jouw bedrijf werken, zodat je met helderheid en focus het pand weer verlaat. Jij weet wat jou aan het eind van de dag te doen staat om dat succesvolle bedrijf neer te gaan zetten, dat je diep in je voelt borrelen.

Dit is voor jou wanneer je al wat langer onderneemt (voor de beeldvorming minimaal een jaar). Als je een diepe drive voelt om mensen te helpen en de wereld mooier wil maken. 

Je bent geen geld gedreven mens, maar meer klanten helpen en levens veranderen wil je liever dan wat dan ook!

Je bent een spiritueel mens, maar bent bang snel “zweverig” gevonden te worden. 

Jij wil die groeispurt door, maar niet harder hoeven werken. Je bent het zat dat je je aanpast aan ‘hoe het heurt’, maar overziet niet hoe het anders kan. Hard werken en doorgaan is wat je kent. Je bent bang dat er niemand op je zit te wachten als je andere keuzes gaat maken. 

En, je voelt aan alles dat er een kant van jou is waar je nog te weinig gebruik van maakt. Namelijk die intuïtieve kant. Je bent niet op zoek naar weer een strategische move (been there done that, right), maar toe aan keuzes die kloppen met wie jij bent en komen uit jouw hart. Durven grenzen stellen en besluiten nemen die kloppen met wie jij echt bent.

Als je deze voelt, dan is deze dag voor jou. Bestel hier snel jouw ticket,  want we zitten bijna vol. Ik houd mijn groepen intiem, ga graag de diepte in zodat we echt tijd en aandacht kunnen nemen. 

Bestel hier direct jouw ticket voor de livedag 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This