fbpx

Vraag aan jou: ben ik gek of is de wereld normaal?

door | aug 18, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ik realiseerde mij onlangs, tijdens het uitwerken van de ‘Doe Lekker ff niet Normaal’-challenge van 24 augustus (lees er hier alles over en meld je meteen gratis aan voor 4 dagen Mad-elon) dat de eerste 3 letters van mijn naam MAD zijn. Vond ik geinig.

Want ik ben altijd een beetje (nou ja, een beetje?) dat gekkie. Op allerlei fronten. Mijn oma zei altijd: ‘Jij hebt ook altijd wat bijzonders!’ en schoot dan in de lach. Ze zag mij met paars haar of rood/zwart haar, neusbel, tongpiercing, lippiercing of ik had mijn make-up op z’n zachts gezegd wat spacey op mijn gezicht gekladderd. Om maar te zwijgen van het tatoeage-verhaal. 

Zo ging ik later met vrienden in een taxi door de McDrive. Want we hadden op dat moment geen auto. Je moet er maar op komen. Wij deden dat gewoon. Als ik iets wil, dan regel ik dat.

Het maakte mij niet zoveel uit wat anderen daarvan vonden. 

De grap is alleen, dat ik veelal de fout maakte anderen vooraf over mijn plannen te vertellen. En daar ging vaak een hoop mis.

Wanneer je iemand enthousiast vertelt over een plan (en of dat nu gaat om je haar paars verven of een eigen zaak beginnen maakt niet zoveel uit), voelt de ander niet wat jij voelt. Ze zien niet wat jij al in je hoofd ziet. Ze willen niet wat jij wil. Zoals de uitvinder van de auto vast ook keihard uitgelachen werd door de mensen om hem heen. 

And look how that turned out. 

Waar dit verhaal over gaat is, dat je JUIST mag doen wat je wil doen. Hoe gek een idee soms ook is. De magie ontstaat in het creatieve en geïnspireerde. 

Het kan niet ontstaan, wanneer je een idee dooddenkt of zegt ‘Zullen we….’ en dan zegt ‘Nêh, laat maar. Dat wordt toch niks’. Hoe zou de wereld eruit hebben gezien als Einstein die mindset erop na had gehouden?

Zo komt er ook niets moois voort uit je plannen delen met de verkeerde mensen. En dan haal ik nog 1x for the people in the back de 1/3-regel aan:

  • 1/3 van de mensen op de wereld vindt jou echt stom, hoopt dat je faalt en wil daar mogelijk nog een actieve bijdrage aan leveren
  • 1/3 van de mensen op de wereld maakt het niet zoveel uit of je er bent. Zien ze je niet, is het oké. Zien ze je wel, is het ook oké
  • 1/3 van de mensen op de wereld gets you, houdt van jou 2.0, wil alles horen wat je te zeggen hebt en tilt jou naar het volgende level. Omdat ze het je gunnen en tot jouw “tribe” behoren

Je snapt dat het bij die laatste groep als één groot feest voelt en je daar de Grotere Versie van Jezelf durft te zijn, omdat je niet gek meer bent. Maar gewoon één van hen. 

Zorg er dus voor dat je die 1/3 van de mensen zoekt. 

Kleine heads up: ze zitten vaak helemaal niet in jouw directe omgeving. Dat zijn merendeel mensen van de 2e categorie. Jammer hè? Maar dat is nu eenmaal zo. 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This