fbpx

Voor wie doe jij eigenlijk zo hard je best?

door | apr 19, 2021 | Blog | 0 Reacties

We hadden hem helemaal uit elkaar geplozen, mijn klant en ik. Ze bleef maar werken, werken, werken. Terwijl dat niet was wat haar op dat moment diende. Maar zo had ze het wel geleerd. ‘Niet zeuren, Jantje’. En door!

Het is een manier van leven die ik maar al te goed ken. Niet nuttig bezig zijn of niet laten zien dat je je uiterste best doet, voelde als een doodzonde. 

Het lijkt vaak een goed idee om maar in beweging te blijven. Want alleen als je hard werkt, heb je iets verdiend. Toch? 

In het gesprek met mijn klant probeerde ik er achter te komen wie nou van haar verwachtte dat ze zich zo 2.0 inzette. ‘Ja, zegt ze, dat ben ik zelf’

Waarop ik zei: ‘Ik denk van niet’.

Even keek ze mij vertwijfeld aan. Niemand om haar heen verwachtte het of vroeg dit van haar. Dan was ze het toch zelf die zo streng deed? Ze was blij dat ze dat gecoach eindelijk door had en zichzelf in 2 tellen had geanalyseerd. 

Dat zou je in eerste instantie wel stellen, dat je dat zelf doet met al die verwachtingen. Maar dat is iets dat je over jezelf geleerd hebt. De hamvraag (of zet iets vegetarisch in) is: WIE heeft jou dat geleerd? 

Al gauw kwamen we daarmee op vroeger. Toen ze als kind al te horen kreeg dat het leven haar niet ‘zomaar’ ging overkomen. Daar moest wat voor gedaan worden. En flink ook! Je moet het allemaal wel waard zijn. Goed genoeg om iets te mogen hebben of zijn. 

Probleem is dat het altijd beter kan bij mijn klant(en). Een enorme gave overigens, om te zien hoe iets beter kan. Maar ook een enorme vloek als je die chronisch aan het stuur van jouw leven laat zitten. 

De voorbeelden vliegen voorbij bij de gesprekken met klanten. Dat je met een 7 niet thuis hoefde te komen voor een toets, als men wist dat je tot een 9 in staat was. 

Liefde heeft voorwaarden. 

Zelfs als ouders zeggen dat dit niet zo is. 

Dat zijn nogal lessen die je meeneemt voor Later Als Je Groot Bent. Die zitten ergens vast in het programma van jouw onderbewuste en steken de kop op als dat oude patroon getriggerd wordt. 

Dat doet zeer, dit inzicht dat liefde van ouders helemaal niet zo onvoorwaardelijk is. Maar het goede nieuws is, dat jouw ouders het ook weer geleerd hebben van iemand anders. En het dus geen bewuste treiter-campagne richting hun kinderen is geweest, maar een oprechte manier om jou iets bij te brengen zodat je een beter leven kon leiden later. 

Uitzonderingen in ouders daargelaten, want die zijn er helaas ook. 

Hard werken voor je geld. Anders heb je het niet verdiend. 

Niks is minder waar. Mensen zoals mijn klant (en jij) mogen juist eens wat meer achterover hangen en gewoon goed genoeg zijn om WIE je bent. De grap is dat je door minder hard te werken en meer te doen van wat JIJ leuk vindt, veel succesvoller jouw business gaat runnen. Omdat het dan klopt. Omdat je doet wat de bedoeling is. En niet meer doet wat je allemaal aangeleerd hebt volgens de norm van anderen. 

En zo kwam het dat we een oud patroon in een half uur omver hadden. Tot tranen aan toe. Want het hoeft niet meer. Ze mag eindelijk uitrusten. Het was helemaal goed zo. Zij is helemaal goed zo. 

Wauw.

Ik hou er zo van…..

Ben jij ook al een tijd aan het ploeteren in jouw bedrijf en voelt het alsof het nooit goed genoeg is? Dan wordt het tijd om even uit dat hamsterrad te stappen en samen met mij te kijken of ik de match ben voor jou om je te helpen. Naar echt succesvol en happy zijn in jouw business, zonder dat je jezelf helemaal over de kop werkt. Ben ik dat om wat voor reden niet? Dan denk ik graag met je mee welke optie wel geschikt zou kunnen zijn. Het gaat namelijk om jou en dat wat jij hier te doen hebt op aarde. Klik hier om je aan te melden voor een matchcall met mij

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This