fbpx

Voor jou, als je deze even heel hard nodig hebt

door | jun 28, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik werd vanmorgen wakker met dit gedicht in mijn hoofd. Wat gek is, want in mijn hoofd speelt meestal een liedje (schreef ik ooit dit blog over, misschien herken je dit). 

Maar vandaag dus dit gedicht. 

Die hing bij ons vroeger op de wc. Dus het merendeel van mijn jeugd, tot ik met 23 het huis uit ging, heb ik hier tegenaan zitten kijken. En dat heeft mij vaak geholpen in moeilijke momenten. Als je mij wat langer volgt, weet je dat ik al een leven achter de rug had van een 50-jarige op mijn 18e. Dus een beetje steun zo af en toe in het Kleinste Kamertje kon geen kwaad.

Ik bedacht mij vanmorgen, ik stuur hem ook even naar jou. Want misschien heb jij het op dit moment ook moeilijk. Loopt het allemaal niet zoals je graag wil. Of zijn er donkere tijden, waarin je niet weet of het ooit beter wordt. 

En als het mij altijd hielp, helpt het jou misschien vandaag ook wel. 

Mocht niemand het nog tegen je gezegd hebben deze week: je bent fantastisch. Je bent echt goed genoeg. Er is niets mis met jou en er is niets dat jij aan jezelf hoeft te veranderen om beter te worden dan je al bent. De wereld mag in zijn handjes knijpen dat jij hier als mens rondloopt. Vergeet dat nooit. Dus ontspan en wees lief voor jezelf vandaag. Je hebt het verdiend. 

Als je denkt:” ik ben verslagen.”, is de nederlaag een feit.
Als je denkt: “ik zal niet versagen.” win je op den duur de strijd.
Als je denkt: “ik kan het niet halen.” is tegenslag op til.
want het overslaan der schalen, hangt voornamelijk af van wil.
Moedelozen gaan ten onder, door hun twijfel, door hun vrees.
Vechters winnen door een wonder, telkens weer de zwaarste race.
Denk: “ik kan het.” en dan gaat het.
Iedereen vindt bij wilskracht baat.
En in zaken wint de daad het van nutteloos gepraat.
Als je jammert: “ik ben zwakker dan mijn grote concurrent”,
blijf je levenslang de stakker, die je ongetwijfeld bent.
Niet de Goliaths en de rijken
tellen in de kamp van zes
maar fermen die niet wijken
hebben vroeg of laat succes. 

(Deze tekst is waarschijnlijk geschreven door monnik Bertil en dateert uit de 18e eeuw. Het zou geschreven staan naast de oostelijke poort van het klooster te Am)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This