fbpx

‘Sinaasappelgeur kalmeert arrestanten’ (Bron: Trouw)

door | nov 7, 2022 | Blog | 0 Reacties

 

Bron: Trouw 19 februari 2008, 14:13

‘Het korps laat dinsdag weten de proef met zes maanden te verlengen. In een periode van zes weken is door een student van de Radboud Universiteit Nijmegen het effect van de geur gemeten en vergeleken met de situatie voor het experiment. 

De politie zegt dat de geur een effect op de hersenen heeft en dat de vraag naar kalmeringsmiddelen daardoor is afgenomen. Ook de afname van het toiletbezoek lijkt er op te wijzen dat gevangenen zich rustiger voelen.

Verder wilden gevangenen vaker douchen, daartoe kennelijk bewogen door de frisse sinaasappelgeur. De werksfeer verbetert daardoor volgens de politie eveneens, al was het maar omdat arrestanten die niet willen douchen minder fris ruiken dan schoongespoelde gevangenen.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft eerder in Schiedam geëxperimenteerd met het verspreiden van de geur van chocolade. Hiermee moesten jongeren worden gekalmeerd. Ook dat experiment werkte volgens de politie en is voortgezet.

Het bedrijf dat het sinaasappelexperiment initieerde, ontwikkelde eerder het zoemapparaat ‘Mosquito’. Dat wordt ingezet om overlast door hangjongeren tegen te gaan.’ 

Je snapt dat mijn hart een huppeltje maakte, toen ik onlangs op dit artikel uit 2008 stuitte. Ik was op zoek naar iets anders, toen dit artikel in mijn beeld verscheen. Nu weet ik zelf al heel lang hoe krachtig geur is, maar toch zijn er nog heel veel mensen die hun bedenkingen hebben bij wat ik zeg. En dat geeft niet. Dit blog is niet bedoeld om mensen te overtuigen. 

Maar wel om een punt ermee te maken.

Als zelfs arrestanten zich rustiger voelen door de inzet van geur, wat denk je dan dat er voor jou mogelijk is aan interne rust in je koppie? 

Want jij voelt je de hele dag (op)gejaagd en onrustig. Maar dan over je business of over iets in je gezin, niet omdat je iets crimineels uitgehaald hebt en de bak in moet. 

Wat denk je ervan? Zullen jij en ik eens een Business Hack-sessie doen samen? Een eenmalige sessie, waarin ik met jou op zoek ga naar de grootste blokkade (en daarmee gepaard gaande vervelende emoties) die jou nu in de weg staan om lekker te kunnen ondernemen. Instant relief en door kunnen groeien naar het volgende level in jouw bedrijf. Na de sessie krijg je van mij een speciaal afgestemd olie-mengsel toegestuurd, compleet met uitleg en beschrijving van de werking. 

Jij op weg naar de absolute top in jouw vakgebied. Mede door de inzet van…. geur! 

Boek hier jouw Business Hack-sessie en ontvang direct de mail met de link naar mijn agenda.

(klik hier voor het originele artikel op Trouw.nl) 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This