fbpx

Save the date! Hier wil jij bij zijn, trust me 😉

door | sep 18, 2023 | Blog | 0 Reacties

Holy mother of God! Afgelopen 6 september hebben Mona Schuitemaker (Female Presence Coach) en ik de eerste live training gegeven op een toffe locatie in Amsterdam (denk glitters, Perzische tapijtjes, Jordaan en een podium) aan 9 fantastische vrouwelijke ondernemers.

En man…. Wat was dat een match made in heaven. Niet alleen met de deelnemers, maar ook tussen Mona en mij. Een samenwerking die klopt, aan alle kanten.

Wat we daar deden?

Pitchen.

Iets waar 9 van de 10 ondernemers in mijn netwerk geen zin in hebben (en dan druk ik mij zachtjes uit…)

Gewoon aan iemand anders op een concrete, heldere en vooral krachtige manier vertellen wat je doet.

Onze deelnemers kwamen met klamme handjes binnen en gingen aan het einde van de dag weg als ware podiumtijgers. Met een paar zinnen die ze werkelijk overal en altijd kunnen vertellen om aan de ander duidelijk te maken wat je doet. En vooral: wat je voor jouw klanten kunt betekenen.

Gezellig kletsen met een bak koffie in de pauze lukt altijd wel, als het gaat om dat befaamde “netwerken”. Liefste met iemand die je al kent natuurlijk 😉 We gaan goed op live contact, jij en ik. Am i right?

Maar als het aankomt op zo’n netwerk-event echt efficiënt inzetten voor de business, klanten er uit halen die zorgen voor de omzet, slaat 90% de plank mis.

Misschien herken jij dat ook wel….

Je staat ergens op zo’n event, of een feestje, met iemand te praten. Vervolgens krijg je de vraag: ‘En wat doe jij in het dagelijks leven?’

Instantly beginnen de zweetdruppels via je nek je rug in te lopen en je begint direct te stotteren. Alsof je voor de jury van The Voice staat en jouw gesprekspartner je de rug toekeert, wanneer je het foute antwoord geeft.

Van de weeromstuit neem je nog gauw een slok drinken (buys you time) en dan hoor je iets uit je mond komen, waarvan je zelf ook denkt: dit gaat toch nooit iemand begrijpen…

Je ziet bij de persoon tegenover je een licht opgetrokken wenkbrauw verschijnen. En je hoort de nonchalante ‘Oh wat leuk zeg’ wel, maar voelt aan alles dat dat meer beleefdheid is dan echt enthousiasme.

Een oprechte vervolgvraag van jouw gesprekspartner blijft ook uit en het lijkt alsof haar ogen de ruimte afspeuren naar een interessanter object…..

Je kunt wel door de grond zakken. Je voelt de gedachten van de ander aan jouw statafel: als dit die zogenoemde “expertstatus” van je moet voorstellen, dan kun je het wel shaken.

Hoe kan dat toch?

Want je hebt een enorme drive om mensen te helpen. Je bent goed in je vak, ook al schreeuw je dat niet meteen van de daken en vind je Jan en Allemaal vaak beter dan jijzelf.

Je hebt alles op alles gezet om dit bedrijf te kunnen neerzetten. Bold moves gemaakt, dingen gelaten, acties gedaan die allemaal spannend waren.

En als je een klant hebt, dan ga je als de brandweer. Dan ben je helemaal in je element.

Dus waarom is dat ‘pitchen’ dan zo’n dingetje??

Stel je eens voor dat het GEEN dingetje zou zijn…..

Wat zou er dan veranderen voor jou?

Hoeveel makkelijker ga jij dan met telefoonnummers naar huis van mensen die klant bij jou willen worden, omdat ze enthousiast waren over wat je vertelde over jouw werk.

Stel je nou voor dat je EN leuk live gaat connecten met mensen op zo’n event in september/oktober….. EN dat je daar ook nog easy peasy klanten uit gaat halen.

Omdat die pitch zo je mond uitrolt.

Wat gaat dat doen voor jou in het laatste kwartaal van dit boekjaar? 😃

Goed nieuws als je hebt gevoeld dat deze mail over jou gaat. Want op maandag 27 november rides The Dynamic Duo once again.

Mona en ik geven nogmaals de “Perfect pitch on stage” live training op die toffe locatie in Amsterdam.

Een dag lang gaan wij jou helpen om niet alleen in woord, maar ook in daad de perfecte pitch te kunnen doen. Energy is everything beeb.

Je krijgt de mogelijkheid om dit te doen voor een veilige groep vrouwelijke ondernemers die allemaal, net als jij, pitchen gewoon best wel spannend vinden. Ook al zijn ze al langer ondernemer. Ook al draaien ze, net als jij, gewoon omzet.

Lees er hier alles over en bestel direct jouw ticket met early bird korting. Let op: we hebben een maximum aantal deelnemers van 10. Vol is echt vol.

Een dag lang aan jouw pitch werken, zodat je overal en altijd kunt vertellen wat je doet op een converterende manier.

Zien Mona en ik jou op 27 november ook op het podium? En wie weet ga je direct al wel naar huis met een nieuwe klant 😉

Benieuwd naar de ervaring van een van onze deelneemsters van afgelopen keer? Bekijk hier de video van Myriam Zwerver en hoor first hand wat deze dag jou op gaat leveren.

Want voor Bianca, die vlijmscherp is in wat ze doet, was pitchen een enorme uitdaging. En kijk eens hoe mooi dat nu gaat (en op video zelfs, wat nog moeilijker is dan in het echt als je wel een gesprekspartner hebt! Well done vrouw, zo trots op jou!)

Scoor hier jouw ticket voor de livetraining van maandag 27 november.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This