fbpx

Onderpresteren… STOP ERMEE!

door | dec 25, 2023 | Blog | 0 Reacties

Onderpresteren. Het is een term die je vaak ziet bij bijvoorbeeld hoogbegaafde kinderen (nee doe rustig, dit blog gaat niet over hoogbegaafdheid, maar ik heb er een bedoeling mee).

Deze kinderen hebben feilloos door dat ze ‘anders’ zijn dan de kinderen om hen heen en dat willen ze niet. Dus gaan ze vaak doen wat iedereen doet om niet op te vallen. Ze dimmen hun gedrag/intelligentie/interesse-voorkeur, zodat ze bij de groep horen en niet ‘anders’ zijn. Want dan mogen ze niet meer meedoen.

Hoogstwaarschijnlijk doe jij dat ook.

Je hebt ideeën, ambities, verlangens, wensen en dromen die de mensen om jou heen niet hebben. Dat heb jij allang door. Jij wil helemaal niet doen wat iedereen doet, maar ‘anders zijn’ is zo mogelijk nog erger. Want dan mag je niet meer meedoen met spelen.

Ik denk juist dat het goed is dat je anders bent.

And here’s why…

Je past je aan, aan een kudde waar je sowieso al niet bij hoort.

En weet je waarom niet?

Omdat jij het zelf al niet zo voelt. Jij weet ergens al lang dat je hier niet bij hoort en dat het de bedoeling is.

Het kost je bakken energie om te voldoen aan de verwachtingen van mensen die andere kaders en wensen hebben in het leven dan jij. Die gezapig van dag naar dag gaan en het allemaal wel prima vinden.

Of die zelf te scared shitless zijn om ooit een andere move te gaan maken in het leven, terwijl ze er wel stiekem van dromen (zoals bijvoorbeeld een bedrijf starten, zoals jij ooit deed).

Onderpresteren… dat past niet bij je

And that’s not you.

Ik ken hele volksstammen die niet durven kiezen om te doen wat ze werkelijk willen doen in hun leven, omdat ze eigenlijk bang zijn dat anderen in hun schaduw komen te staan. Partner, vriendinnen, moeder, you name it.

Precies de mensen van wie je de meeste steun zou moeten verwachten, ben je het meeste bang voor dat ze je afwijzen als je gaat kiezen voor wat jij werkelijk wil.

And so freakin’ what?

Maak jouw keuzes en sta daar achter!

Wiens probleem is het eigenlijk als een ander de keuzes niet durft te maken die jij wel maakt? Waar is het een probleem als jij slimmer, mooier, slanker, succesvoller of simpelweg LEUKER bent dan een ander?

Ik weet dat er miljoenen mensen beter, leuker, slimmer en zeker slanker zijn dan ik. Dat hoeft mij toch niet tegen te houden in het verwezenlijken van mijn droomleven?

Moet ik minder succesvol zijn in mijn bedrijf, omdat een vriendin dit niet is?

Moet ik maar in loondienst, omdat mijn omgeving ondernemen als een risico ziet?

Moet ik genoegen nemen met een onbevredigende relatie, omdat mijn familie hem wel leuk vindt?

Moet ik maar niet een andere ideale klant kiezen, want dan word ik concurrent van….?

Moet ik minder stralen, omdat een ander niet tegen al dat licht kan?

En hoe liefdevol is het eigenlijk van ‘de ander’ om jou tegen te houden?

Sta je daar weleens bij stil?

Onderpresteren, om even terug te komen op het eerdere thema (want misschien dacht je al een tijdje waar is dat bruggetje), is een teken dat je je aanpast aan een ander om niet op te vallen.

Waar ben je bang voor? Dat ze niet meer met je willen spelen? Dat je niet op hun kinderfeestje wordt gevraagd?

Grow up.

(wo)Man up.

Het wordt een keer tijd dat je wat gaat doen met je wensen, ambities, verlangens, verwachtingen. En hoe? Dat is wel te leren. Omgaan met meningen (want die zijn er altijd), uitvinden wat je dan moet doen met je leven (potentieel benutten), heel veel lol maken, jouw eigen kaders stellen en daar alles op aanpassen.

Allemaal te leren. Bij mij.

En wel op 8 januari, van 11:00-12:30.

Dan geef ik mijn masterclass “Staan voor wie je bent” weer. De mooiste start van 2024 om daadwerkelijk de ruimte te gaan leren geven aan wat JIJ wil.

Klik op deze link voor meer info en aanmelden.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This