fbpx

Laat niemand je vertellen wat je wel of niet moet doen!

door | sep 4, 2023 | Blog | 0 Reacties

Ik zou aan de titel van deze blog bijna ‘potverdorie’ willen toevoegen. Hoewel dat gek zou zijn, want als je mij een beetje kent, dan weet je dat er uit die mond van mij wel iets grover geschut uit komt dan ‘potverdorie’.

En al helemaal als ik gepassioneerd ben over het onderwerp…

Want ik ben een enorme vrijheidsstrijder (you know me right 😉) op allerlei gebieden in het leven.

Veel te vaak hoor ik van klanten dat mensen hen ideeën uit het hoofd praten. Vrienden, partners, maar zelfs ook (business)coaches. En soms is dat heel begrijpelijk, want zijn er bijvoorbeeld een paar zaken nog niet goed (genoeg) op orde in jouw bedrijf om een bepaalde strategische keuze te maken. Maar soms is het ronduit een vertraging die jij dan oplevert om uiteindelijk toch op datzelfde pad uit te komen, waar je ooit begon (maar die jou uit het hoofd gepraat is).

Zelf herken ik dat ook wel in mijn leven. ‘Zou je dat nou wel doen?’ is zo’n zinnetje dat vaak langs kwam, wanneer ik weer een of ander plan had verzonnen. En boy oh boy, kan ik plannen verzinnen mensen!

Zeker toen ik net ging ondernemen.

Het was hier echt even schakelen, toen ik besloot om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik heb geen ondernemers in mijn omgeving en kwam uit een leven, waarin ik 6 jaar huisvrouw had gespeeld. 6 jaar zorgen voor mijn kinderen, de was doen en kijken waar de boodschappen in de aanbieding waren. Ik was helemaal gelukkig toen ik weer een beetje voldoening begon te voelen. Ik deed iets voor mezelf EN ging de wereld mooier maken voor mijn kinderen!

Maar het ondernemerschap bleek wat facetten met zich mee te dragen die mijn omgeving wat ingewikkeld vond (ik ook trouwens, maar dat wende snel).

Mensen die geen ondernemer zijn, die snappen sowieso geen snars van ons. Ze snappen de investeringen niet, de bold moves, de enorme drive en wil om vrijwillig te gaan werken op je zondagochtend.

En dat is oké.

Waar het lastig wordt is, wanneer zij ons er vanaf gaan proberen te houden. Uit oogpunt dat het voor ons niet goed zou zijn als we op zondag werken. Of dat we een risico lopen met een investering.

Vaak geuit uit liefde hoor, begrijp mij niet verkeerd.

Maar het maakt wel dat jij er wat wiebelig over kan worden. Bepaalde keuzes niet kunt maken, omdat je voelt welke angst er bij de mensen om jou heen zit (en je hebt altijd al je eigen angst om te overwinnen).

Of bijvoorbeeld investeringen niet eens deelt thuis (wat alleen maar mogelijk is, wanneer jij genoeg binnenhaalt aan omzet om het uit eigen portemonnee te betalen 😉). Waardoor je je ook niet helemaal ‘eerlijk’ voelt over wat je aan het doen bent.

Maar ja, als je wel eerlijk vertelt wat je doet en waar je mee bezig bent…. krijg je een bak commentaar of ‘goede adviezen’ waar je niet op zit te wachten.

Voor vandaag wil ik je graag uitnodigen om eens te voelen welke invloed andere mensen nog op jouw keuzes hebben. Vooral de zakelijke. Laat ik het persoonlijke deel voor vandaag even buiten beschouwing, goed? 😉

Kijk maar eens naar de mate van invloed die de mening van andere mensen op jou heeft. En trek daar dan jouw eigen conclusie uit.

Wil je er een stapje verder mee werken? Doe dan aanstaande vrijdag mee met mijn gratis masterclass “Staan voor wie je bent”. Lees er hier alles over en meld je direct aan.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This