fbpx

vrijdag 27 maart 2020 – 10.00 CET

Webinar

 

Joie de Vivre: hoe je in haalbare, praktische stappen meer uit je leven haalt en nog lol hebt ook

Is er in 2020 nog steeds niet veel voor je veranderd, ook al had je je dat op oudjaarsavond nog zó voorgenomen? En vraag je je elke week wel een keer af: is dit het nou? Is er niet meer uit mijn leven te halen?

Dan is dit gratis webinar voor jou.

Je voelt dat het niet klopt

Je voelt al heel lang dat het niet klopt. Je doet netjes wat je moet doen. Hebt alles ‘goed voor elkaar’, maar je voelt diep vanbinnen: ik ben niet gelukkig…. 

Je wil niet ontevreden zijn

Als je dat voelt, schrik je. Schaamt je bijna. Je wil niet ontevreden overkomen, maar het knaagt aan je dat de lol eruit is. Dat er meer in je zit dan er uit komt en dat je overal concessies aan het doen bent, die je eigenlijk helemaal niet wil doen. 

Je bent er wel zat van, als je eerlijk bent. Dat ‘voldoen aan de verwachting’. Want jij wil zelf bepalen hoe het gaat in jouw leven. Dingen doen waar jij blij van wordt. Je niet meer druk maken om wat een ander ergens van vindt. Jouw leven leiden, volgens jouw regels. En met meer plezier. 

Maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen en dus verandert er niks. En ik ga je met dit webinar een stuk op weg helpen. 

In dit webinar ga ik je leren:

R

hoe je een concessieloos leven kunt leiden, volgens jouw regels

R

hoe je minder last hebt van de mening van anderen

R

hoe je meer lol in je dagelijkse bestaan kunt hebben

R

hoe je meer uit je leven kunt halen, zonder dat je meteen de hele boel om hoeft te gooien

Waar en wanneer is dit webinar?

vrijdag 27 maart 2020 – 10.00 CET

 

Op vrijdag 27 maart van 10:00 tot 11:00 is het gratis webinar online live te volgen. Zorg dat je er om die tijd bij bent, want je mag me al jouw vragen stellen. Ik doe dit eenmalig, dus mis deze kans niet. 

Hoe werkt het?

Heel simpel, meld je even aan via een van de knoppen op deze pagina en je ontvangt alles via de mail. Je krijgt een link naar het webinar en op 27 maart druk je 5 minuten voordat het webinar begint op die link. Je ziet en hoort mij, maar ik jou niet. En je kunt al jouw vragen stellen in een privé chatbox. Kind kan de was doen (wat een raar gezegde is, want ik zou ze mijn oude sokken nog niet toevertrouwen).

Aan de slag

Je krijgt direct na aanmelden alvast een dijk van een oefening die je kunt downloaden. Deze oefening gaat inzicht geven in wie de koers bepaalt van jouw leven op dit moment. Even fijn om te checken of jij dat zelf wel bent. Of is het (iets of) iemand anders? Let dus even op bij het aanmelden dat je die download. 

Wie ben ik?

 Mijn naam is Madelon Rijkers en als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat mijn leven er zo uit zou zien, had ik je voor gek verklaard. 

Met banen achter me die mij meer tranen dan energie opleverden, een mislukte poging tot fulltime thuisblijf-moeder en nog een hele rits niet-nader-te-noemen-ellende, heb ik het leven dat perfect bij mij past. Zonder perfectie. Zonder me druk te maken om de regels van anderen te volgen en door heel dicht te blijven bij wat ik zelf wil. 

Ik doe concessieloos mijn eigen ding, kleur faliekant buiten de lijntjes en haal alles uit mijn dagelijkse bestaan wat er in zit. En ik mag daarbij volledig mezelf zijn. 

Want jezelf zijn is nog niet zo makkelijk als je je steeds laat leiden door anderen of probeert te ‘doen wat hoort’. Of dat je bang bent dat je niet goed genoeg bent.

Het allerbelangrijkste is dat dit voor iedereen haalbaar is. Ik ben niet anders dan jij. Als je maar snapt hoe het moet.

En dat ga ik je leren in dit webinar. 

Talloze vrouwen heb ik al mogen helpen in mijn werk als coach. En dit zijn een paar van die mooierds, die jou graag willen vertellen wat ze van mij geleerd hebben:

Jij leert mij om mijzelf belangrijk te vinden, om mij af te vragen en goed na te gaan wat keuzes die ik maak voor en met mij doen en vooral ook of het daadwerkelijk mijn eigen keuzes zijn, óf dat ik ze maak omdat ik daarbij te veel de meningen van anderen laat meewegen…. of nog ‘erger’ wat IK denk dat HUN mening zal zijn. Ook leer jij mij om in kleine stappen te denken, niet te snel te willen en vooral ook om te doen. Ik durf ook steeds meer aan anderen over te laten en thuis soms wat meer los te laten, om zo ook ruimte te maken voor mijzelf. En hoewel het nog niet echt aan de orde is geweest zie ik door jou wel steeds meer en meer in dat fouten maken mag, dat ik van mijn fouten kan leren en dat ik moet stoppen om eindeloos alles in mijn hoofd te bedenken tot de mislukkingen aan toe en dan dingen maar niet te doen.’ 

(Simone)

Wat ik vooral geleerd heb is om naar MEZELF te kijken en te luisteren. Wie en IK in de kern en wat heb IK nodig? Jij bent goed in het praktisch maken van elk stukje in je ‘zijn’. Je houdt mensen een spiegel voor zodat ze leren dat ze ZELF verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. En dat mag cliché klinken, maar ik vind wel dat je daar dus erg in uitblinkt. Je doet dit op een positieve manier en zonder invulling. Je laat mensen zelf nadenken en de puzzel oplossen. Je leert mensen in hun eigen kracht te gaan staan. Je geeft mensen de tools om er zelf mee verder te kunnen gaan. Jouw kracht vind ik dat je dit in behapbare stukje doet zodat je er ook stap voor stap mee aan de slag kunt gaan. Je bent goed in het ontwarren van vraagstukken (waar gaat dit eigenlijk over, wat zegt je dat, wat is je eigen aandeel daar in enz.). Jij hebt me geleerd super concreet te gaan kijken (op alle vlakken) NIET ongeveer…, nee CONCREET! En als daar wat uit komt wat wil je daar dan mee en HOE ga je dat PRECIES doen? Daardoor maak je stappen en blijf je niet aanmodderen. Je zet aan tot actie. Door bepaalde acties uit te zetten bepaal ik ook een koers die positief is voor mij’. 

(Judith)

‘Wat ik echt van je geleerd heb is me bewust te worden van de filters die ik over mijn leven had gelegd. (luisteren naar onderbuik) Door vragen te stellen (is dit waar?) worden die waarneembaar. (Naast het gevoel niet ‘geleefd’ te worden) geeft het je de mogelijkheid om ze te veranderen. Ik merk dat ik het gevoel van zelfsturing erg belangrijk vind. Daarin heb je me geleerd intenties zetten, voor een dag of opdracht. Met diepe nadenk-vragen, maak je ook het pad zichtbaar. Als ik ze nu lees zie ik wat ik al geleerd heb. Daarnaast, maar dat is misschien wat anders, vind ik jou als mens inspirerend. Je gedrevenheid en eigenheid zijn een voorbeeld en inspiratie’.  

(Sophie)

‘Wat ik van jou heb geleerd dat niet (per se) over werk ging: het gaat om mij, de mening van anderen doet er niet zo zeer toe. Iedereen heeft angsten, vindt dingen eng: ik ben niet de enige die nieuwe dingen spannend vind en de neiging heeft om ervoor weg te lopen. Je hebt me ook laten nadenken over wat ik nou belangrijk vind in het leven: wat is de rol van geld/huis/gezin hierin? Daarnaast heb je me met veel humor en een fijne, directe benadering laten kennis maken met degene die ik op (werk)gebied wil zijn. Je bent voor mij een voorbeeld als het gaat om werken en leven op je eigen manier, waarin je je angsten omarmt en inzet om je doel te bereiken. Ik heb jou vaak in mijn hoofd als ik nadenk over stappen die ik zet in mijn leven. (Je hebt een fijne indruk achtergelaten!)’ Je weet wat je doet en waarom je het doet. Je kunt anderen goed aanvoelen (mij in ieder geval ;-)!). En weet waar de angst/hobbel zit – je weet de vinger op de zere plek te leggen.’ 

(Emily)

‘Toen ik bij jou was zag ik in, dat ik toch snel aannames doet, terwijl ik dat helemaal niet weet. En ik besefte dat ik bijvoorbeeld m’n zolderramen gewoon nooit hoeft schoon te maken, want van wie ‘moet’ dat? Ik zie dat ik teveel van mezelf eis, teveel inplan elke week en het dan niet allemaal haal en dat ik dus te streng ben voor mezelf! Maar vooral eigenlijk wel dat je niet moet invullen voor een ander dat je denkt te weten hoe die ander zich voelt. Oja, en dat ik natuurlijk gewoon dingen voor mezelf moet kopen! En je kan goed zien hoe iemand (ik) in elkaar zit en waar blijkbaar m’n knelpunten zitten. Heel fijn want zelf zie ik die niet en van jou wil ik ze ook aannemen’.

(Esther)

vrijdag 27 maart 2020 – 10.00 CET

Pin It on Pinterest

Share This