fbpx

Jij neemt toch ook geen genoegen met een gearrangeerd huwelijk?

door | apr 5, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ik herkende heel erg wat je zei in je webinar, dat je alles hebt en toch niet gelukkig bent’. En daar achteraan de vraag of ik hen kon leren tevreden te zijn met wat ze hebben. 

Ik krijg dit bijna dagelijks in mijn mail

Ik geloof dat ik dit zinnetje x10 in mijn mailbox had. Laatst gaf ik namelijk mijn gratis webinar (een soort online training) en leerde mensen hoe ze meer uit het leven kunnen halen en nog lol hebben ook. Op z’n Madelon’s.

Maar om terug te komen op de vraag of ik ze kon leren tevreden te zijn met wat ze hebben…. nee. 

Eerlijk hè? 

Je bent er niet verliefd op

Maar dat komt omdat ik daar niet in geloof, in genoegen nemen met wat je hebt en daar heel hard proberen tevreden over te zijn. Dat vind ik namelijk hetzelfde als de perfecte partner in je mik geschoven krijgen door jouw omgeving en er niet verliefd op zijn of van houden. Maar je neemt er genoegen mee, omdat hij/zij zo goed bij jou past, een goede baan heeft, er bij zit als een Hugo Boss-model of Doutzen Kroes. En waarschijnlijk de mooiste en slimste kinderen geeft. Alleen één probleempje: Jij voelt het niet. 

Wat zou je dan doen? Toch trouwen of samenwonen? Hopen dat de vonk op een dag overspringt? Doe je toch ook niet? Goh wat veel vraagtekens zeg… 

(Of zeg even eerlijk: doe je dit al wel?)

Je mag meer verwachten van jouw leven

Maar ik vind dus dat bovenste verhaal hetzelfde. Tevreden zijn met wat je hebt. Hoe vaak is ons dat als kind al niet verteld? Dat je eens tevreden moet zijn met wat je krijgt. Ik hoor het mezelf ook weleens zeggen tegen die van mij. Inmiddels snap ik welke boodschap daarvan uit gaat en breng ik hier nuance in aan. Want je mag meer krijgen, meer willen. Het is oké om niet tevreden te zijn met de dingen, waar ANDEREN wel heel blij van worden.

Je mag jezelf ook wat meer uitdagen door meer te krijgen uit jouw leven. Want dat komt niet vanzelf aanwaaien, dat snap jij ook wel. Nee, dat gaat niet 1-2-3. Nee, dat zal niet altijd perfect passen bij de verwachtingen die jouw familie van je had. Maar het past wel retegoed bij jou.

Jij mag bepalen wat het mag worden

Jij mag bepalen wat dat voor jou mag zijn. En dat is 9 van de 10 keer niet hetzelfde als wat de mensen om jou heen graag willen. Dat maakt je geen slecht mens. Jij wil gewoon iets anders dan de rest. Dat mag toch?? Op het moment dat je een zwerver nog zijn euro afpakt, omdat jij er een broodje van wil kopen, dan praten we pas over een probleem. Maar dat is toch niet het geval?? 

Op het moment dat je doorhebt dat je niet de enige bent met dit ‘probleem’, geeft dat lucht. Weet dus dat ik dit ‘probleem’ met enige regelmaat in mijn mailbox vind, al mijn klanten met dit ‘probleem’ worstelen en het dus niet te leren is. Ik heb het zelf ook heel hard geprobeerd ooit. En ook mij lukte het niet. 

Ik kan je wel leren waar je gelukkig van wordt en hoe je dát uit je leven kunt halen. Want dat lukt wel bij iedereen. Klinkt dat al beter?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This