fbpx

Jij neemt toch ook geen genoegen met een gearrangeerd huwelijk?

door | aug 1, 2022 | Blog | 0 Reacties

 

Ik herkende heel erg wat je zei in je masterclass, dat je alles hebt en toch niet gelukkig bent’. En daarachter aan de vraag of ik hen kon leren tevreden te zijn met wat ze hebben. 

Ik geloof dat ik dit zinnetje x10 in mijn mailbox had. In 2020 gaf ik namelijk nog mijn gratis masterclass toen ik life-coaching deed en leerde vrouwen in het algemeen hoe ze meer uit het leven kunnen halen en nog lol hebben ook. Op z’n Madelon’s.

Maar om terug te komen op de vraag of ik ze kon leren tevreden te zijn met wat ze hebben…. nee. 

Eerlijk hè? 

Maar dat komt omdat ik daar niet in geloof, in genoegen nemen met wat je hebt en daar heel hard proberen tevreden over te zijn. Dat vind ik namelijk hetzelfde als de perfecte partner in je mik geschoven krijgen door jouw omgeving en er niet verliefd op zijn of van houden. Maar je neemt er genoegen mee, omdat hij/zij zo goed bij jou past, een goede baan heeft, er bij zit als een Hugo Boss-model of Doutzen Kroes. En waarschijnlijk de mooiste en slimste kinderen geeft. Alleen één probleempje: jij voelt het niet. 

Wat zou je dan doen? Toch trouwen of samenwonen? Hopen dat de vonk op een dag overspringt? Doe je toch ook niet? Goh wat veel vraagtekens zeg… 

(Of zeg even eerlijk: doe je dit al wel?)

Maar ik vind dus dat bovenste verhaal hetzelfde. Tevreden zijn met wat je hebt. Hoe vaak is ons dat als kind al niet verteld? Dat je eens tevreden moet zijn met wat je krijgt. Ik hoor het mezelf ook weleens zeggen tegen die van mij. Inmiddels snap ik welke boodschap daarvan uit gaat en breng ik hier nuance in aan. Want je mag meer krijgen, meer willen. Het is oké om niet tevreden te zijn met de dingen, waar ANDEREN wel heel blij van worden.

Je mag jezelf ook wat meer uitdagen door meer te krijgen uit jouw leven. Want dat komt niet vanzelf aanwaaien, dat snap jij ook wel. Nee, dat gaat niet 1-2-3. Nee, dat zal niet altijd perfect passen bij de verwachtingen die jouw familie van je had. Maar het past wel retegoed bij jou.

Jij mag bepalen wat dat voor jou mag zijn. En dat is 9 van de 10 keer niet hetzelfde als wat de mensen om jou heen graag willen. Dat maakt je geen slecht mens. Jij wil gewoon iets anders dan de rest. Dat mag toch?? Op het moment dat je een zwerver nog zijn euro afpakt, omdat jij er een broodje van wil kopen, dan praten we pas over een probleem. Maar dat is toch niet het geval?? 

Op het moment dat je doorhebt dat je niet de enige bent met dit ‘probleem’, geeft dat lucht. Weet dus dat ik dit ‘probleem’ met enige regelmaat in mijn mailbox vind, al mijn klanten met dit ‘probleem’ worstelen en het dus niet te leren is. Ik heb het zelf ook heel hard geprobeerd ooit. En ook mij lukte het niet. 

Ik kan je wel leren waar je gelukkig van wordt en hoe je dát uit je leven en jouw business kunt halen. Klinkt dat al beter?

En om je een voorproefje te geven op hoe dat haalbaar voor jou is, nodig ik jou uit om jouw kaartje te kopen voor de livedag “Ondernemen vanuit jouw hart” op 16 september. Lees er hier meer over en koop direct jouw kaartje. 

Waarom je hierbij zou willen zijn? Dat laat ik de deelnemers van afgelopen keren aan je vertellen 😉.

‘De dag doorbrengen met Madelon is een luxe feestje en tegelijkertijd een ware wake-up call’
(Annoesjka de Graaf)

‘Ik heb niet alleen voldoende stof om over na te denken en op door te voelen de komende tijd, maar ook een concrete beslissing mee naar huis genomen. Iets waar ik al een tijdje tegenaan zat te hikken. Heel veel dank daarvoor.’
(Leonieke Bakker)

‘Madelon is geweldig! Ze voelt precies aan wat je nodig hebt, stelt de juiste vragen en zegt dingen waar je echt wat mee kan. Er zijn zoveel kwartjes gevallen.
(Miranda Staring)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This