fbpx

Je bent een fraudeur

door | aug 2, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik zie jou wel. De bewuste ondernemer uithangen. 

Je draait best lekker en je mag niet klagen. Je helpt jouw klanten zelf groeien en schrijft de mooiste posts over business. Maar ergens lieg je. En jij voelt ook al een tijdje dat het niet klopt. Maar ja, die content moet er nu eenmaal uit. 

Nu sta je misschien helemaal te steigeren van die eerste alinea. Misschien ben ik de helft al kwijtgeraakt en schrijven ze zich uit voor mijn mails. All good. Want het gaat nergens over een rampage die ik houd over wat jij niet goed doet. Het is mij er alles om te doen om je een bloedeerlijke spiegel voor te gaan houden, zodat ik je verder help. En jij bent er nog. Topper. 

Want als je echt eerlijk tegen mij zou zijn, wil je meer dan dit. Voel je allang dat jij niet de dingen doet, die je zou willen doen. 

Je doet wat moet. En daar zit je goed vast in. 

Je wéét als geen ander hoe belangrijk het is om stil te staan bij jezelf. Dat te eren, wat er naar boven wil komen drijven. 

Maar ja, dat komt nu effe niet uit. Drukdruk. De toko moet draaien, er zitten klanten op je te wachten. Thuis heb je afgesproken dat…. 

En weet je? Het is allemaal bullcrap. 

Want het hoeft allemaal niet zo. Niet op deze manier. 

Het is er van af en jij weet dat al een tijdje. Dat maakt jou iemand die niet vanuit oprechtheid aan het ondernemen is. Niet leuk om te horen, wel nodig. Jij weet net zo goed als ik (en anders weet je het nu) dat je hier voor meer bent dan dit. Sure, je bent lekker op weg. Maar je voelt dat er iets anders nodig is. En nergens geef je jezelf de tijd en ruimte om het te laten ontstaan. 

Waarom doe je dat niet?

Je hebt namelijk geen tijd en ruimte. Je hebt alles weggegeven, ook al ben jij misschien in de veronderstelling dat je als ondernemer zelf bepaalt wat je doet. Oh ja joh? Is dat werkelijk zo? Je bent toch net die loondienst-slaaf van vroeger? Of je moeder, die je altijd zo vervloekte om dat eeuwige geplease naar iedereen. 

Maar lieverd, hoe lang ga JIJ nog op deze manier door? En wordt het niet eens tijd om daadwerkelijk die mooie groei door te maken, die je verdient? Dat gaat niet door alleen maar hard door te werken. Al jouw tijd en ruimte weg te geven. Je kunt ook niet meer geld verdienen op deze manier, want ergens ga je een keer op je bek. 

En daar wil ik je voor behoeden. Want ik zie jou. Jij bent bedoeld voor meer. Maar je moet het wel zelf inzien. 

En ik hoop dat ik je met deze mail een stukje heb mogen helpen om in te zien wat er gebeurt, right under your nose. Ook al is dat misschien een manier die je geraakt heeft. 

Geen sorry, het is nodig dat je stopt om in je eigen verhaaltjes te geloven en werkelijk te gaan doen waarvoor je hier op aarde bent. 

Ben jij er klaar voor? Let’s go

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This