fbpx

It’s very strange, when the life you never had flashes before your eyes’ (Carrie Bradshaw)

door | nov 14, 2019 | Blog | 0 Reacties

Ik hing laatst in de Netflix-stand. Maar dan op de Ziggo On Demand. Je weet wel, zo’n endless bibliotheek met meer titels dan je in je leven kunt zien. En telkens als je iets wil kijken, ben je een uur bezig met kiezen. Nou, daar heb ik er dus 2 van. Ik zet vaak drie keer iets op, om het vervolgens weer af te zetten in het kader ‘heb ik al gezien’ of ‘heb ik toch geen zin in’. Kansloze verspilling van je levensuren, als je er even over nadenkt. 

Game of Thrones vs Breaking Bad

Zo was ik al een paar keer aan Game of Thrones begonnen, maar serieus het is mijn ding niet. Ik ben niet van de elfjes en monsters en ben meer te porren voor Breaking Bad of House of Cards. Lekker concreet, praktisch en realistisch. Daar gaan de elfjes en draken voor mij de realiteit voorbij. 

My alltime favourite

Een alltime favourite of mine is toch wel Sex & the City. Wanneer er echt niets nieuws meer te bingewatchen is, zet ik dat gewoon op. Zo ook laatst. Ik lag languit op de bank in een joggingbroek en was half aan het kijken/half met de telefoon in de weer, toen mijn aandacht getrokken werd door de volgende zin:

‘It’s very strange, when the life you never had flashes before your eyes’

Die zette mij aan het denken. Hoe vaak gebeurt het niet dat ik dit voor me zie gebeuren bij klanten? Vooral zij, die best wel verlangens, wensen en ideeën hebben over de toekomst. Door angsten, twijfels, beperkingen, omgeving en hun mening (Grote Boeman vaak trouwens) tegengehouden. Daarom wilde ik hem vandaag met je delen. 

Hell, je hebt ineens een verleden!

Denk maar eens na over wat er eigenlijk staat. Je wil een bepaald leven (vul maar even je eigen blanks in). En op een gegeven moment realiseer je je dat je toch wel aardig opschiet in je leven. School, uitgaan, alles behoort tot je ‘verleden’. Hell, je hebt ineens een verleden! En het heden sucks op een aantal fronten. Dit was niet helemaal de bedoeling toen je met je diploma van school ging. Ik weet nog dat ik me best belazerd voelde over hoe het er uiteindelijk uitzag Later Als Je Groot Bent. Goed, heden sucks dus.

Maar hoe kom je van hier naar daar, De Toekomst? 

Benodigd: een kraakhelder plan

Dat is niets anders dan een kraakhelder doel weten te formuleren en daar een nog helderder plan op los te laten. Concreet & praktisch. My favourite words in life. Will get you everywhere.

Nu denk je misschien: ja leuk Rijkers, maar ik heb geen idee wat voor doel ik überhaupt zou hebben. 

Maar daar kan ik je bij helpen. Want eerst moet je de informatie naar boven halen, die zorgt dat je weet aan welke kant je doel ligt. Als je het zoekgebied weet te verkleinen, wordt de vindkans automatisch groter. Wiskundige waarheid. En ik ben heul slecht in wiskunde, maar die snap ik zelfs. En tot nu toe loopt nog steeds iedereen met een plan de deur uit. 

Wil je me hier laten weten welke tips jij nog voor mij hebt aan bingewatch-waardige series op Netflix? 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This