fbpx

Ik zie er 5 van jou in de week

door | jun 24, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ze kijkt me met een ongelovige blik aan. Ik heb haar net de vraag gesteld: ‘Weet jij hoe ik dat weet?’ En die vraag kwam na een karakterbeschrijving van de persoon tegenover mij in het beeldscherm, die ik nog nooit eerder had ontmoet. 

Ik zie vijf van jou in de wéék’, vervolgde ik als antwoord op mijn eigen vraag. 

Niet zo leuk om te horen als je denkt dat je speciaal bent. Uniek. One of a kind en met geheel eigen problematiek. Snap ik.

Maar wel f*cking handig. 

Want dat betekent dat ik je kan helpen. Omdat ik alleen maar mensen help die op jou lijken. En daarmee ben ik expert in ‘Jouw Soort’. Gek eigenlijk, want ik ben de laatste die iedereen in hokjes probeert te stouwen. Maar na al die jaren ervaring zie ik de gelijkenissen en patronen. Het is een beetje mijn magic superpower trouwens, zien wie jij werkelijk bent. 

Menig klant heb ik al mogen helpen en bij veel van hen zag ik al wie ze gingen worden, voordat ze het zelf doorhadden. Zelfs ver voordat ze klant bij mij werden. Sommige van hen zijn trouwens nog onderweg naar dat doel toe (schiet eens op people, wij hebben het hier in het verleden al over gehad!). 

Maar deze dame die ik nu voor mij had, stond nog helemaal aan het begin van de samenwerking. Sterker nog, ze had het op dat moment nog niet eens besloten. Maar na mijn opmerking was er eigenlijk al geen vraag meer over: ze was bij mij aan het juiste adres!

Met die handrem erop, uit haar brein en omgeving, was het haar tot dusver niet alleen gelukt. En te weten komen dat er een plek bestaat waar iemand in ‘haar soort’ gespecialiseerd is en haar taal spreekt… dat moest zo zijn.

En ik hou van mensen die doorpakken als het nodig is. Ik kies hen er op uit. 

Wat volgde was een periode, waarin zij kon leren van mij en iedereen die haar al was voorgegaan. Gewoon door te doen. Want als je doet wat werkt, dan heb je succes. En dat was precies waar zij naar verlangde: iets doen waar zij blij van werd, wat haar totale voldoening gaf en ze ook nog eens succesvol haar eigen leven kon leiden. Zonder handrem, zonder concessies. 

En laat concessieloos jezelf zijn nu mijn tweede magic superpower zijn……

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This