fbpx

Ik hield niet van vrouwen, nu wel…

door | apr 3, 2023 | Blog | 0 Reacties

Gaat ze nou uit de kast komen? Nee man! 

Gekkie. 

Dit verhaal ga ik met je delen, omdat ik zeker weet dat jij je er in herkent.

Ik ben altijd one of the guys geweest. Omringde mij liever met jongens dan meisjes. Ik schreef onlangs een verhaal over mijn lieve vriendje Elias, maar daarna kwam bijvoorbeeld een Paul. 

Ook geen verliefdheid of relatie. Gewoon echte vrienden. 

Vrouwenhaat

Als je mij ziet, dan zou je mogelijk niet zeggen dat ik tot een paar jaar geleden echt haat had aan vrouwen in het algemeen. En niet van een Anders Breivik-kaliber haat, maar een enorme weerstand om mij in een groep vrouwen te mengen. 

Terwijl ik make up draag. Mijn nageltjes lak. Moeder ben. En hou van kleding kopen (vooral schoenen, ze noemen mij hier thuis vaak Imelda)

Het zijn precies NIET de dingen waar ik het met mensen over wil hebben. Omdat ik het nietszeggende, lege onderwerpen vind en daar houd ik niet van. 

Mijn ervaring met vrouwen was vooral dat het (later) vooral gaat over de kinderen. Over een nutteloos beroep, wat parttime uitgevoerd wordt. En over de blaasproblemen van hun huisdier. 

Tuning out in 3…2…1…..

Vroeger op school (en later ook) waren vrouwen (meisjes) altijd bezig met onzekerheden. Vind hij mij wel leuk? Zit mijn haar goed? Ben ik niet doorgelekt? 

Allemaal dingen waar ik mij ook druk over maakte, maar niet de behoefte had om het over te hebben. 

Meisjes gingen ook altijd bij elkaar klitten (dat woord is vast ook bedoeld voor vrouwen en hoort eigenlijk met een C is mijn vermoeden). Armpje in armpje door de stad. Elkaars haren vlechten in de pauze. Of je mocht niet bij ‘het clubje’. 

Rillingen over mijn lijf. And not in a good way. 

Nou ben ik sowieso niet zo handtastelijk ingesteld (maar das voer voor een ander bericht), maar dat geklef van die meiden werd ik altijd al moe van. 

Mannen-energie

Ik ga goed op de mannen-energie, de humor, het niet-zeiken-aanpakken. Ik kwam niet zo vaak vrouwen tegen die een beetje van de stevige praat waren. Of een diepgang in gesprekken aankonden (en als je mij een beetje kent: ik hou van moeilijke vragen, complexe situaties, dus binnen een half uur heb ik je grootste levensvraag boven tafel en de eerste stappen naar de oplossing 😉).

Vriendinnen waren schaars. Er waren er een paar. Ook geen meisje/meisjes. Maar echt op 1 hand te tellen in mijn hele leven, tot een paar jaar geleden. 

Totdat ik mezelf beter durfde te leren kennen. Mezelf uit durfde te dagen om dieper in dat stuk vrouwelijkheid te zakken. Ik zat zo’n beetje aan de andere kant van het spectrum met mijn energie. Maar die hele “mannelijke energie” was ook maar een masker dat ik op had gezet. Van huis uit mee had gekregen. 

Ik was bang voor slachtofferschap. Wanneer ik mij meer vrouwelijk ging opstellen, zou ik ook meer zo’n zeiktype worden. Zo eentje die niets zelf kan. Die.

Niks bleek minder waar. 

Ik ontmoette tijdens mijn ‘reis’ in allerlei coachgroepen fantastische vrouwen die mij heel dierbaar zijn geworden. Die stuk voor stuk helemaal staan te shinen in wie ze zijn, op en top vrouw! Die allemaal bereid waren om de actiestand eens in te dimmen en wat meer op intuïtie en onderbuik te gaan ondernemen. Omdat we het erover eens waren: het is niet alleen maar strategie (juist niet, zou ik bijna zeggen).

En ik ontmoette mijzelf.

Een kwetsbare, liefdevolle en vooral sensuele vrouw die een kracht bezit die ze altijd heeft gevoeld. En nooit heeft durven toelaten. 

Tot nu. 

Jouw vrouwelijke kracht is nodig. De zachtheid, het intuïtieve, het moederlijke en de leeuwin in jou. Al die elementen moeten naar voren stappen in jou om jouw mensen super goed te gaan dienen. 

De wereld staat in de fik en er zijn meer vrouwen nodig die opstaan en komen helpen om de wereld naar een ander bewustzijn te tillen. Juist omdat wij die vrouwelijke energie hebben. 

Jouw vrouw-zijn is nodig voor jouw grote business succes. Doelen en strategie alleen gaat je niet zover brengen. Jij mag gaan vóélen wat de bedoeling is. En het vervolgens met veel plezier en vertrouwen bouwen.

Daarvoor zullen we een aantal overtuigingen te lijf moeten gaan. Een aantal onwaarheden die jij denkt over jezelf (en anderen for that matter) moeten tackelen. Zodat die delen van jou, die nu teveel onderdrukt worden, de ruimte gaan krijgen en je gaat manifesteren wat werkelijk voor jou bedoeld is.

Ga je mee manifesteren wat voor jou de bedoeling is? 

Als het antwoord ja is, zie ik je graag voor een vrijblijvende matchcall. De link naar mijn agenda vind je door: hier te klikken.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This