fbpx

Ik heb vaak geen zin

door | apr 5, 2021 | Blog | 0 Reacties

Hé, je snapt dat ik het over sporten heb hè? Of dacht je dat ik een andere kant met je op ging? Zelfs voor mij zijn er grenzen aan waar ik over schrijf 😉.

Maar ik heb dus vaak geen zin. Eigenlijk nooit, op een enkele keer na. Maar net als “”dat andere” geldt de regel: zonder zin kan het ook.

Ik ben niet geboren als Fitgirl (en ben het nog steeds niet), nog had ik ze in mijn familie. Bij ons thuis betekende ‘bewegen’ dat je opstond om uit de kast chips te pakken. Het is mij niet met de paplepel in gegoten, zeg maar.

Desalniettemin ben ik zeer gedisciplineerd op andere vlakken en kan ik goed functioneren op de Doorbeuk-modus in mijn bedrijf.

Je kent die energie vast wel.

Gemotiveerd en gedisciplineerd doorrammen, omdat je never ever gaat toegeven dat het je niet lukte. Je gaat nog liever dood dan dat je opgeeft!

Met sporten ligt dat een tikkeltje anders.

Lange tijd heb ik gebruikt gemaakt van doorrammen in mijn werk. En op consistentie en wilskracht kwam ik een heel eind. Want een van de Grote Geheimen naar succes is consistent aanwezig zijn. Jouw klant moet weten dat jij er bent. Moet op jou kunnen rekenen. Dus wees er! (schrijf je die vast even in je agenda?)

Dat doorrammen ging goed, totdat ik voelde dat ik tegen een plafond aan liep te beuken. Want ik was moe. Ging tot het gaatje. Anders kon ik niet zeggen dat ik er alles aan had gedaan deze maand. Ondernam mezelf het plezier bijna in ondernemen. Ik zat aan de taks qua wat er was te leren over ondernemen op het level waar ik toen zat.

En het probleem ging helemaal niet over ondernemen. Het ging over mij.

Ik mocht veel meer zakken in
De mildheid naar mezelf
De overtuigingen die op kwamen poppen en mij het werken lastig maakten

Want vooral dat laatste stuk maakt, dat ik niet het succes kon krijgen (letterlijk kon ontvangen) waarvan ik wel voelde dat het in mij zat. Ik had nog wel 3 jaar kunnen leren over ondernemen, strategie, funnels en hoe je het beste een post op Linkedin kan knallen. Maar het had geen ZAK uitgemaakt. Ik probeerde gas te geven met de handrem er op.

Dus doorbeuk-modus werkt voor sporten heel lekker. Maar will only get you so far in jouw bedrijf. Dat ware succes blijft uit, omdat er iets anders nodig is.

Herken jij jezelf in wat ik hier schets? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Want hoe eerder je deze angel eruit trekt, hoe eerder het succes kan gaan stromen in jouw bedrijf. Omzet, leukste klanten, gevulde trainingen? Klinkt beter dan doorbeuken toch?

Boek hier direct jouw gratis Doorbraak-sessie en dan kijk ik in deze 30 minuten durende online call met jou mee naar waar jij direct de handrem van jouw succes af kunt gaan halen.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This