fbpx

Ik heb al zoveel moeilijke gesprekken moeten voeren in mijn leven… Daarom heb ik zoveel succes

door | okt 2, 2023 | Blog | 0 Reacties

Je bent er inmiddels al achter hè? Dat je er gewoon niet aan gaat ontkomen om allerlei moeilijke shizzle te moeten aangaan om verder te komen.

En ik weet dat jij kampioen bent in het aangaan van jouw eigen sh*t……. Zolang het ook maar jij en jouw eigen sh*t alleen betreft.

Maar dat is het leven niet.

Het leven zit vol met hobbels en kuilen. Vooral in relatie tot andere mensen. En dat hoef ik jou niet uit te leggen. Ik denk zelfs dat jij zoveel hobbels en kuilen hebt gehad in jouw leven, dat je daar ook wel een beetje klaar mee bent.

Jij lost het liefst alles alleen op. Ben je gewend. En je kunt dat ook nog eens heel goed. Je pakt je eigen interne overtuigingen aan, duikt in een familie-opstelling om te helen wat stuk was binnen jouw systeem (pakt uit de goedheid van jouw hart ook meteen lekker generaties voorouder-lijnen mee), ligt te trippen op een truffel om oude trauma’s te helen.

En ga zo maar door.

Maar de winst gaat zitten in de moeilijke besluiten nemen. De moeilijke gesprekken voeren in het hier en nu. Met die ander in gesprek gaan.

Nee zeggen tegen ‘de ander’ en ja zeggen tegen jezelf.

Ik heb in mijn leven zoveel moeilijke gesprekken moeten voeren. Had ik dat niet gedaan, dan had jij deze mail niet gelezen. Dan was ik waarschijnlijk al dood geweest. Bit dramatic, but true.

Want ook ik heb met momenten heel diep gezeten in mijn leven.

Rock bottom.

Niet meer wetende hoe ik me ooit weer gelukkig en vrij zou voelen.

Totdat ik ging staan voor wie ik werkelijk was.

Uitsprak wat ik werkelijk wilde.

En vooral: wat ik niet meer wilde.

Er zijn momenten geweest in mijn leven, waarop ik een enorme U-turn heb gedaan die niemand aan zag komen. Waar anderen verdrietig van werden. Maar waarvan ik voelde: dit klopt voor mij.

Ik vertelde mijn toenmalige relatie dat ik niet wilde gaan samenwonen. Sterker nog, ik wilde niet eens meer met hem samen zijn. En beëindigde ter plekke onze 4 jaar van kerstdiners en weekendtassen.

Ik vertelde mijn baas dat ik niet meer terug wilde komen na mijn verlof. Ook al was iedereen blij dat ik weer zou gaan beginnen. Was hij ‘met de pet rond geweest’ en had van alle collega’s geld gehad voor een leuk cadeau. Ik kon het niet meer.

Ik ging mijn moeder vertellen dat ik mijn biologische vader had opgezocht, zonder dat ik haar daar ooit iets van heb laten weten. Niet wetende of onze relatie bestand zou zijn tegen zoveel eigengereidheid.

Ik vertelde mijn hartsvriendin dat ik nu echt ons 35-jarige contact verbrak, omdat het gewoon niet meer paste en klopte in onze relatie.

Zo zijn er legio momenten geweest, waarop ik een besluit nam en daar een moeilijk gesprek bij diende te voeren. Heb ik het nog niet eens over mijn huwelijk gehad….

In het ondernemerschap sta ik er net zo in. Ik laat moeilijke zaken niet bungelen. Het kost me tijd, geld, maar vooral: energie.

Omdat ik stevig sta als mens, als ondernemer, ben ik in staat om de CEO te zijn van mijn bedrijf. Omdat ik ook de CEO ben in mijn eigen leven. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

En omdat ik het in mijn leven zo goed kan, voor mezelf kiezen, lukt het in mijn bedrijf ook. waardoor ik steeds meer de business mag runnen die echt bij mij past.

In mijn ondernemerschap heb ik teamleden moeten ontslaan, omdat ze niet voldeden aan mijn verwachting. Heb ik klanten moeten vertellen dat ik de samenwerking stopzette, omdat ik zag dat we toch de match niet waren en ze iets anders nodig hebben (en er zelf niet mee komen). Heb ik moeten staan voor mijn waarde bij mensen die keer op keer de factuur niet betaalden.

En ik hou er niet van….

Ik houd van samenwerken en harmonie. Co-creëren.

En niet altijd is dat mogelijk op een moeiteloze manier in het ondernemerschap.

Het leven en jouw bedrijf zitten vol moeilijke gesprekken. Maar die zijn nodig om je grenzen aan te geven. Te kiezen voor dat wat je ECHT wilt, i.p.v. genoegen nemen met wat je aangeboden wordt.

Ze zijn nodig om tegen het Universum te kunnen zeggen: Ik weet nog niet heel duidelijk wat ik wel wil, maar dit wil ik in ieder geval niet meer! Thank you.

En zo zal de energie voor jou en jouw business al gaan veranderen. Krijg je de antwoorden die je nodig hebt om die business op de juiste manier in te richten. Om jouw missie uit te gaan dragen en er de leukste klanten voor terug te krijgen.

Het begint allemaal met die besluiten nemen en die gesprekken te voeren. Niet alleen maar only the lonely jouw trauma’s uit liggen puffen en huilen op een matje ergens in de Polder. Je mag jouw omgeving vertellen wat je nodig hebt. Aangeven wat je niet meer wil.

Omdat het jou precies daar gaat brengen met jouw bedrijf, waar jij zo naar verlangt.

Toevallig geef ik hier weer een toffe gratis masterclass over 😉 Voel je vrij om aan te haken.

Lees er hier alles over en meld je direct aan.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This