fbpx

Hulp is voor mietjes

door | jun 6, 2022 | Blog | 0 Reacties

Die moet je misschien nog een keer lezen, die titel. Want de helper in jou schiet nu door het rood op de teller in je hoofd.
HOEZO ZEGT ZE DIT?!

Maar deze gaat niet over jouw klanten en jouw werk. Deze gaat over jou.

Want hoe graag jij ook andere mensen helpt met ‘in hun kracht te staan’ of ‘hun ware potentieel ontdekken’, voor jezelf ben je keihard.
Je hoeft je hoofd niet te schudden, noch te ontkennen. Het is oké. Ik weet hoe het is en ik wil dat je inziet wat je aan het doen bent en hoe het jouw succes en groei in de weg zit.

Als je eerlijk bent, ben je je wel al een tijdje aan het oriënteren op “hulp”. Je wil namelijk wel dat bedrijf naar een volgend level tillen.
Alleen noem jij het misschien geen “hulp”.

Want als ik het “groeien” noem, of “leren” for that matter, ga je aan. Dat wil je wel! Maar hulp accepteren vind je op z’n zachtst gezegd lastig. Je wil niet het gevoel hebben dat je iets niet kan. Je wil nergens ingeluld worden, wat uiteindelijk niks oplevert (been there, done that right? Lekker bevestigd in die overtuiging dat je het toch zelf moet doen).

En je bent bang om te gaan groeien. Dat ook.

Dus vreet je boeken. Slok je info op. Doe je her en der een dag ‘aan jezelf en je bedrijf bouwen’. Workation met je business buddy.
Zelfs misschien wel een of ander mystiek retreat in een zonovergoten land.

Omdat je denkt dat je er dan wel bent.
Dat je het dan wel alleen kan.

En dat is niet zo.

Je bent er dus ook niet met alleen naar mijn livedag komen.

Gek hè, als ik dat zeg?
Maar dat is het niet.
En jij weet dat allang.

Een succesvol bedrijf bouwen en runnen uit jouw hart vraagt meer van je dan jij nu geeft. Dat gaat niet in een dag. Het plan is zo gelegd. Wat jij echt wil, niet zo moeilijk uit te vinden. Je gaat hoe dan ook met jouw benodigde info en kennis de deur uit.

Maar jij blijft halsstarrig aan iets vasthouden dat je juist los mag gaan laten. Patronen en overtuigingen staan nog in de weg. Thermostaten staan nog verkeerd afgesteld en de stem van een van jouw ouders tettert onbewust nog door in alles wat jij doet.

Maar dat is doodeng. Je wordt nu al uit die welbekende comfort zone getrokken, dus wat gaat er gebeuren wanneer je echt aan de slag gaat? Wanneer die hele default setting opnieuw wordt ingesteld?  (NEE, je bent er ook niet met 1 uurtje hypnose nee. Ik hoor je wel denken).

Het is toch potdorie niet anders voor jou dan voor jouw eigen klanten hè? Die vertel je dit waarschijnlijk ook zo. Guess what? Nu ben jij zelf aan de beurt.

Hoe hard je ook roept dat je succesvol wilt zijn met dat bedrijf van jou en de dingen op jouw manier wil doen, It ain’t gonna happen als je geen hulp durft te vragen of kunt ontvangen. Want dat laatste valt ook niet mee, am i right? Je houdt thuis ook vast “alle ballen in de lucht” en meer van dat soort clichés. Niet omdat het moet, maar omdat je je niet laat helpen door de rest van jouw gezin. Niet durft te vragen om wat je eigenlijk nodig hebt van hen.

Want hulp = liefde = energie = geld. Alles is energie. En jij moet het kunnen ontvangen. En wat jij nu uitzendt matcht niet met wat jij zegt. Raad eens wat je gaat krijgen?

Precies wat je vraagt: de lange weg van hard werken voor je geld. Die ken je, die route. Dat is jouw default setting. En die is makkelijk te ontvangen, toch?

De mens is een vreemd wezen. Lichtelijk sadomasochistisch ook. Maar waarom zou je daarvoor blijven kiezen?
Samen gaat het sneller, makkelijker, leuker.

Kwam ik achter toen ik, na heeeeel lang zelf geklooi, eindelijk de hulp durfde in te roepen van mijn helper. Waar ik vervolgens 3 jaar ging groeien en leren.

Ik gun jou de short cut die ik toen nog niet kon nemen. Nu wel, omdat ik weet dat ondernemen ook hulp vragen is. Omdat je het nu niet alleen kan en ook niet hoeft te doen.

Overigens mag je nog steeds op die livedag komen deepdiven en aan jezelf en jouw bedrijf werken. Ik geef hem de 13e aanstaande weer en voel je van harte welkom.
Een prachtige dag die magie gaat geven voor de groep vrouwelijke ondernemers die er komt. Dat weet ik al, want de vorige livedag bracht ook pure magie.
Maar ook aan hen zal ik vertellen dat ze er met 1 dagje nog niet zijn.

En dat weten zij eigenlijk zelf ook wel…..

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This