fbpx

Hondenkwijl is net behangerslijm… (en waarom dit voor jou relevant is om te beseffen)

door | aug 28, 2023 | Blog | 0 Reacties

Ik snap dat je denkt: why the h*ll is dat relevant voor mij om te weten. Hondenkwijl lijkt op behangerslijm?! Say whuuuuuut?!

Nou, omdat het een bruggetje bevat naar jou als ondernemer.

Here goes…

Wij hebben sinds eind juni Moos aan ons gezin mogen toevoegen. Een blije Bullmastiff, die niet houdt van wandelen. Maar wel van kracht meten.

Hoort bij het ras 😉 (iets met een baasje kiest de hond die bij haar past)

Moos

Maar wat ook bij het ras hoort is, kwijlen (don’t worry, not me. Him).

Nu valt het gelukkig bij onze Moosie mee en is het bij hem vaak een teken van spanning. In het begin werd hij doodzenuwachtig van andere pups op de cursus die nog niet een kwart van zijn grootte hadden. Under attack by “wandelende cavia’s”, zoals mijn jongste van 9 de andere hondjes liefkozend noemde.

Maar het viel mij op dat ik die enorme slierten hondenkwijl misschien zou kunnen gebruiken als behangerslijm. Want het plakt behoorlijk! Het scheen direct een ander licht op de zaak (ik heb trouwens gestucte muren en geen behang).

Dat zou betekenen dat iets dat als heel vervelend wordt ervaren, toch iets heel nuttigs in zich draagt.

Voel je al een klein beetje waar dit (oké, ietwat slechte) bruggetje heen wil

Want misschien heb jij wel jouw eigen vorm van “kwijl”. Vind jij iets in jouw bedrijf, in het ondernemen, ook zo spannend dat je het liefste wegduikt.

Maar wat als die emotie (want dat is het, meer niet) staat voor jouw grote wens om iets moois neer te zetten

Wat als het staat voor hoe belangrijk jouw werk voor je is?

Je kunt aan de emotie (in dit geval angst) afmeten hoe spannend je iets vindt en waar je dus nog iets ’te doen hebt’ in jouw ontwikkeling richting jouw doel.

En zo wordt iets heel vervelends omgetoverd tot iets positiefs. En daar hou ik wel van, een ander perspectief op zaken krijgen.

Jij?

Plus, als ik teveel stil sta bij hoe mijn broeken er nu uitzien dan word ik er misselijk van. Nu denk ik gewoon, zodat ik mij niet 3x per dag om ga kleden, ik had ook aan het klussen kunnen zijn 😉

Goed, misschien niet de allerbeste brug ever. Maar zo’n mijmering doet toch vast iets met je op deze dag, al is het maar dat je er kokhals-neigingen van krijgt. Am i right 🤣? #slechtepubliciteitisookpubliciteit

(ps: ik zocht nog een bruggetje naar de gratis masterclass “Staan voor wie je bent” die ik op vrijdag 8 september om 9:30 weer geef. Maar die vond ik effe niet. Dus schrijf je dan maar zonder bruggetje in. Link voor meer info en inschrijven vind je door te klikken op deze link 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This