fbpx

Hoeveel mensen ik help is niet zo belangrijk, het gaat om de kwaliteit ervan

door | jul 19, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik heb een huis!!’ 

Een blije ex-klant heb ik aan de lijn, die vond dat ik als eerste moest weten dat het gelukt was. 

Over the moon ben ik. Voor haar. Omdat ik het haar zo verschrikkelijk gun om gelukkig te zijn en alles te krijgen uit het leven wat ze maar wil. 

En voor mezelf ben ik ook over the moon. Want wat een eer dat ze mij belt. Shivers down my spine.

Het gebeurt geregeld, dat ik na onze samenwerking van een oud-klant een bericht ontvang. Van sommigen is het zelfs wel eens jaren geleden dat ze in een traject zaten. Ze berichten over iets dat gelukt is op zakelijk of persoonlijk vlak. Iets dat eerder al als zaadje geplant was, maar wat ze zelf niet konden geloven. Of gewoon iets wat ze met mij nog willen delen. 

Ik hou ervan… en voel me intens dankbaar.

Voor mij voelen de meeste klanten niet als ‘klanten’. Ja ze hebben mij betaald voor mijn dienst. Maar het voelt alsof ik een stuk(je) heb mogen meelopen met hun leven en daarmee hebben we samen iets moois ervaren. Ja, ik net zo goed en ik neem dat nooit voor lief. En dan vind ik het extra speciaal als ik ook mag weten hoe het verhaal verder liep. Want daar ben ik altijd benieuwd naar.

En zelfs na jaren kan ik glimmen van trots over wat iemand bereikt heeft. Omdat ik weet wat ze er aan de achterkant voor gedaan hebben. Toppers zijn het!

Er zijn ondernemers die gaan voor de aantallen. Ik dacht ook altijd dat ik een ‘numbers game’-type was. Hoge aantallen, veel impact.

Maar ik ben het niet. 

Ik ben niet van de kennis-delen and go your gang. 

Ik ben van de diep transformerende relaties. Van die relaties die gaan tot het gaatje en waar pure magie ontstaat. Omdat er een synergie is tussen mijn klant en mij die gewoon klopt. Omdat wij voorbestemd zijn om op dit moment in ons leven samen de handen in een te slaan om het pad te lopen dat de bedoeling is. (jaja i know, lichtelijk evangelisch…)

Maar dat gaat voor mij niet met online trainingen en doe-het-zelf structuren die ik ‘makkelijk’ verkoop. Niet bij mijn klant. En misschien denk jij daar anders over. Dat mag. Er is geen goed of fout namelijk. 

Ik had het er laatst met een vriendin over. Hoe een aantal van mijn klanten alle programma’s met mij meeliepen. En er vaak nog een vervolg-periode aan vastplakten na het einde van dat programma. Omdat ze telkens het volgende level voelden en dat met mij wilden onderzoeken. 

Wat voor lucky bastard ben ik dat ik dat mag meemaken?! Dat zoveel mensen zoveel vertrouwen in mij hebben dat ze mij als hun mentor willen hebben? Steeds opnieuw mijn hulp inkochten, omdat ze voelden: ik wil dit met jou en bij jou. Ik kan er soms met mijn verstand niet bij. 

Gelukkig hoeft dat ook niet. 

Mijn vraag aan jou vandaag is: wat wil jij? Want je kunt het allemaal hebben. Nogmaals: er is ook geen goed of fout. Wat men je ook probeert wijs te maken. Net naar gelang het past bij hoe jij het liefste wil werken en wie jij bent. 

Ben je van de diep transformerende samenwerking? Of doe je liever hoge aantallen-impact? Of zit jij ergens anders op dit spectrum? 

Wat wil jij?
Wil je het hieronder eens met mij delen?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This