fbpx

Hoe ziet jouw leven er uit over 6 maanden?

door | okt 12, 2020 | Blog | 0 Reacties

Stel je nou eens voor, dat je op de bank hangt. 

Lekker met een bak chips (cheese onion natuurlijk, want je bent alleen). Heerlijk comfy onder een dekentje. Kaarsjes aan. Niemand in de buurt en niets op de to-do lijst. Een hele avond just for you. Wijntje erbij? Doe es gek, we dromen even heerlijk in dit blog. Een heerlijke sauvignon in zo’n beslagen glas van de kou. Mmmmm…..

Deze denkbeeldige avond is het resultaat van een denkbeeldig gesprek wat we gevoerd hebben met een denkbeeldige vriendin die belde en vroeg of je zin had om te komen eten. Wat in haar geval altijd betekent dat ze je nodig heeft en je de hele avond mag luisteren (pak ‘em beet een uur of 6) naar haar boyfriend-troubles. Die eigenlijk al 5 jaar hetzelfde verhaal zijn.  

Maar jij hebt nee gezegd en geniet heerlijk van je wijntje en de film op Netflix (kies jij even jouw favo film). En meer dan dat: je voelt je nergens schuldig of verantwoordelijk naar die vriendin. Het was zelfs no problem. 

Volle aandacht heb je, voor jezelf, de chips, de wijn en de film. Niets moet en alles mag. Sounds good, right?

Nu even naar het niet-zo-denkbeeldige-scenario.

Vriendin belt en vraagt of je komt eten. Je weet dat het weer hommeles is met mister X, die nummer 10 is op de imposante lijst Mislukte Relaties en een exacte kopie van mister Y, die 2 maanden voor hem zat.

Je hebt er al een lange dag opzitten, je baas zat te zeuren, collega’s deden niet wat ze moesten doen en werkelijk niemand luisterde naar jouw briljante idee in de vergadering. Je hebt je wéér de hele dag afgevraagd wat je daar in hemelsnaam staat te doen, maar dat antwoord waait nog ergens in de wind. 

Je kwam om half zes thuis, nadat je je door de regen had geploeterd met de fiets. Het liefste ga je lekker in bad vanavond en op de bank met een lekker glas wijn (uw therapeut voor alles) en een goeie film. Je had je badjas al aan en was op weg naar de badkamer om de kraan aan te zetten, maar de telefoon ging….

Je staat met de telefoon aan je oor en je kijkt naar buiten. Het giet van de regen. Koud nat. Niet helemaal hetzelfde als een warm bad met lekkere Rituals Hammam-olie. 

Alles in je schreeuwt dat je niet weg wil. Dat je eerst even wil ontspannen in een heet bad. En dan heerlijk opgekruld op de bank wil hangen. Dat je geen zin hebt in dat geouwehoer over die mister X, want het draait toch op hetzelfde uit. Dat weet je na 5 jaar Tinder-ervaring van vriendin inmiddels wel. Ander zoekfiltertje zou al een hoop fixen voor haar. 

Je weet niet wat er gebeurt, maar je hoort jezelf zeggen: ‘Tuurlijk! Geef me even een half uurtje, dan ben ik er. Moet ik nog wat meenemen?’

Terwijl je geïrriteerd naar je kledingkast loopt, daalt er een diep gevoel van falen in je buik. Je baalt nog harder dan dat je van je werk net thuiskwam en voelt je nog schuldig ook dat je helemaal niet naar haar toe wil vanavond. Je pakt een redelijke comfortabele broek en een warme trui en neemt die fles sauvignon wel mee. Ze kunnen een hoop over je zeggen, maar je bent altijd attent!

Lees nou eens even goed wat hier gebeurt. En lees het scenario wat ik als eerste schetste. Welke van de 2 zou je dan het liefste afgespeeld zien in jouw leven? Wat gaat er dan mis dat je toch met je wijn richting die vriendin gaat? Want ik weet dat jij nog niet zo makkelijk nee zegt als iemand jou nodig heeft. 

Precies, je voelt nee en doet ja. En daar gaat heel veel mis. Want the way you do anything, is the way you do everything. Dus dit is maar 1 situatie die ik schets. Maar ik kan ook een werksituatie schetsen, of een familie-dingetje. Het maakt niet uit. Je voelt nee en je doet ja. En waar je een ja voor voelt doe je waarschijnlijk niet, omdat dat niet is hoe het heurt. Snap je het nog? Ik wel. 

Ben je er nou klaar mee om altijd geconfronteerd te worden met dit soort situaties en dat je geen nee durft te zeggen, ook al voel je hem vanuit je tenen? Dat je wéér iets doet, waar je helemaal geen zin in hebt? 

Daar mag je nu het besluit over nemen dat dat klaar is. 

En ik ga je vertellen hoe je dat gaat doen. Wil jij een concessieloos leven leiden, waarin je je niet meer schuldig voelt over jouw verlangens en behoeftes? Waarin je zelf bepaalt wat je doet en keuzes maakt die goed voelen voor jou? Meld je hier aan voor een doorbraak-sessie met mij en ik laat je de eerste stap zien die voor jou nodig is.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This