fbpx

Hoe kun jij nou aan een nieuw hoofdstuk beginnen als je het laatste maar blijft herhalen?!

door | feb 2, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ik weet niet hoe jij een boek leest, maar ik kan niks met steeds hetzelfde hoofdstuk blijven lezen. Oké, Eckhart Tolle uitgezonderd. Maar dat komt, omdat die zo moeilijk schrijft (wel waanzinnig mooi trouwens, maar waaaaaay out there als je er nog niet aan toe bent om te lezen).

Val jij in deze categorie?

Maar dit is wel vaak wat ik zie. Mensen die dan ‘een nieuw hoofdstuk willen beginnen’ en vervolgens die oude over and over maar blijven herhalen. Check met jezelf of je tot deze categorie behoort. Ik help je even:

  1. Ben je niet 100% tevreden en wil je wat anders met je leven of er meer uithalen?
  2. Blijf je steeds op hetzelfde punt zitten?

Bij 2x een ja, gaat dit blog over jou. En dan wordt het tijd om er iets aan te doen. 

De definitie van waanzin door een man met slecht haar

De definitie van waanzin ken je vast wel. In coachland word je er mee doodgegooid en ook ik schroom niet om je er even mee om de oren te slaan. Want het is nodig dat je het blijft horen. Wees nou maar blij dat ik er niet zo’n hysterische meme in gooi. 

Einstein (je weet wel, die met zijn geëlektrocuteerde haar) zei ooit: ‘De definitie van waanzin is hetzelfde doen en andere resultaten verwachten’

En dat is weer hetzelfde zoals ik hem stelde: het laatste hoofdstuk blijven herhalen en verwachten dat je het nieuwe hoofdstuk kan beginnen. 

Sommige mensen hebben even nodig

Ik spreek mensen, voordat ze klant worden, weleens meerdere keren. Dat komt, omdat mensen soms even nodig hebben om tot de realisatie te komen dat het in je uppie echt vet moeilijk wordt om het roer om te gooien (als 40-jarige mag ik ook ‘vet moeilijk’ zeggen ja). 

Of om meer uit je leven te halen. Dat het kan staat buiten kijf. Het is alleen een kunst en je moet even weten hoe dat moet en het dan ook vooral doen. En in dat proces van het “eerst zelf proberen”, zit steeds dit patroon: 

hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten.

En daar snap ik dan niks van. Het is echt waanzin. Nou, dat is niet helemaal waar trouwens. Ik snap het wel. Ik heb ook echt heel lang naar mijn coach zitten kijken, blogs gelezen, webinars gevolgd en een boekenkast vol boeken gelezen. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat het me toch echt niet zelf ging lukken. Dat ondernemen bleek voor mij geen aangeboren gave, zeg maar. 

(mocht je nou denken: wat levert coaching me op? Zie dan even waar ik nu uiteindelijk sta met mijn bedrijf. Ik had het minstens een jaar eerder kunnen hebben, als ik niet zo eigenwijs was geweest)

Dus hoe lang blijf jij dat laatste hoofdstuk overnieuw lezen? Wordt het niet eens tijd om de bladzijde om te slaan? Je kan nog 1000 blogs van mij lezen, 100 podcasts beluisteren en een boekenkast vol zelfhulpboeken doorworstelen. Het gaat niet alleen lukken. Feit.

Maar dit is niet bedoeld om je de put in te praten. Dit blog schrijf ik om je te helpen. Om eerst maar eens inzicht te krijgen dat jij dus tot die categorie mensen behoort, die steeds hetzelfde blijven doen maar ander resultaat zouden willen. En als jij 2x ja hebt gezegd op die vragen, die ik je net stelde, dan wordt het tijd om jou mijn hulp aan te bieden en voor jou om het aan te nemen. Ik kan maar zoveel voor je doen op papier.

En daarom dit aanbod.

Plan met mij nou eens een gratis Inzicht-sessie en krijg vrijblijvend minstens 2 gouden inzichten op maat, zodat je stopt met steeds hetzelfde hoofdstuk te lezen en gaat starten met een nieuw hoofdstuk. 

Eentje, waarin je nog lang en gelukkig leefde…. 


Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This