fbpx

Hoe een klant bijna boos op mij werd in een sessie

door | dec 12, 2022 | Blog | 0 Reacties

Ik heb niets nieuws gehoord van je’.

Met sceptisch opgetrokken wenkbrauw kijkt ze mij een beetje verbolgen aan, wanneer ik aan het einde van de eenmalige sessie vraag of ze nog vragen heeft. We hebben een vol uur in zitten zoomen op overtuigingen als ‘wie zit er nou op mij te wachten’ en ‘dan moet ik nog harder werken voor mijn geld’. Grote hobbels in haar hoofd om te nemen, zodat ze door zou kunnen groeien naar dat volgende level. En misschien eindelijk die omzet te halen, waar ze al een tijdje van droomt. En besproken wat zij moest doen om die hobbels te nemen.

Het waren duidelijk niet de overtuigingen en oplossingen die zij wilde horen.

Maar daar word ik ook niet voor betaald.

Ik kijk haar met een brede glimlach aan en geef als antwoord: ‘Wanneer je het oude nog niet toepast, ben je nog niet toe aan het nieuwe’.

Ik weet niet of deze vrouw nog een keer terugkomt….

Coaching kan heel verhelderend zijn, wanneer je op een punt zit dat je er zelf niet meer uitkomt. Dat alles een ‘Hoe Dan?’-vraag lijkt te zijn en je soms zelf niet eens meer snapt wat je nu eigenlijk doet in jouw bedrijf (geen gein, maken we allemaal een keer mee).

Zeker zo’n eenmalige sessie werkt verhelderend, wanneer je niet direct met de coach wil trouwen (laatst zelf nog gedaan bij iemand, een losse sessie geboekt, heerlijk!). De bedoeling is alleen wel, dat je in beweging komt. Iets doet met alle kennis die je al hebt. Niet alleen maar van sessie naar sessie gaat, van training naar training en van coach naar coach. En vervolgens een bak aan kennis in jouw hoofd hebt opgeslagen, maar er geen flikker mee doet.

En ik voelde dat dit weer een gevalletje was: veel kennis, weinig actie.

Zo zonde.

Want ik ben ook heel lang op zoek geweest naar dat Gouden Antwoord. Steeds opnieuw bleef ik coaches inhuren, trainingen volgen, masterclasses kijken. Ook al had ik al een hele bak kennis in huis. En iedere keer weer hoopte ik dat iemand ging vertellen wat een simpele stap was naar dat volgende level in mijn bedrijf. Omdat ik hoopte dat ik er omheen kon, om die oude sh*t.

Maar helaas.

Je moet echt door de oude sh*t heen, voordat je toe bent aan een nieuw stuk. En dat gold ook voor deze vrouw.

Zolang zij weigert de monsters in de ogen te kijken van haar ware probleem (namelijk: wie zit er op mij te wachten en dan moet ik nog harder werken voor mijn geld) gaat geen enkele strategische keuze haar helpen.

Deze overtuigingen zitten diep verborgen en vragen eerst aandacht. Je gaat die gedachten hoe dan ook in het volgende level gewoon weer tegenkomen. Omdat ze onderdeel zijn van de programmering. Ik zie het bij mijn klanten vaak dat zij in het volgende level weer opnieuw geconfronteerd worden met een overtuiging waar ze van dachten mee klaar te zijn. heb ik zelf ook trouwens. Dat ik denk: oh, jij weer?

Every level, same devil.

En dat mag eerst aandacht krijgen. Überhaupt eerst maar eens onderzoeken waar die overtuigingen vandaan komen. Misschien haar ouders de “schuld moeten geven”. Omdat die het haar zo ingeprent hebben (zie ik vaker, vandaar het voorbeeld).

Who knows.

Zolang zij het niet aan wil gaan en maar blijft zoeken naar de Gouden (lees: makkelijke) tip, gaat dat volgende level in het bedrijf zich niet aandienen.

Werk altijd harder aan jezelf dan aan jouw bedrijf. That’s what i always say. En dat is niet voor niks. Dat komt uit ervaring.

Wil jij overigens wel stappen zetten en echt door de shizzle heen gaan die nu nog in de weg staat om jouw volgende level van jouw bedrijf te bereiken? Eindelijk door dat omzet-plafond? Eindelijk die 3-daagse werkweek? You name it. Jouw verlangens, jouw feestje.

Bekijk dan eens hier of mijn Maandelijks Madelon coaching voor jou zou kunnen zijn. Op maat en maandelijks inzetbaar. Ga je sneller dan met een enkele sessie.

(Maar die mag je natuurlijk ook bekijken, hier is de link naar een eenmalige Business Hack-sessie)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This