fbpx

Hoe doet ze dat toch???

door | jun 21, 2021 | Blog | 0 Reacties

Hoe doe jij dat toch?’, vroeg laatst iemand aan mij tijdens een eerste gesprek. Ik moest eerst even helder hebben wat zij bedoelde, voordat ik antwoord kon geven. Maar het ging over mijn tijdsindeling. Want ze zag mij vaak op Instagram in de tuin zitten, terwijl dat bij haar niet echt in de agenda paste. 

Nou, dat is eigenlijk heel simpel. En in dit blog zal ik wat dingen met je delen die ik doe om ervoor te zorgen dat ik tijd anders inzet dan jij.

Want ik heb een grafhekel aan haasten en ‘last-minute’. Zo kom ik nagenoeg nooit te laat en ben al zover van tevoren aan het kijken wat er nodig is, dat ik maar zelden voor verrassingen kom te staan. Oké, mijn kinderen maken wel eens een bokkensprong. Maar zelfs die voorzie ik. Er zijn zoveel dingen die je al aan de voorkant kunt regelen, dat het je niet hoeft te “overkomen”. Het leven an sich daargelaten. Dat overkomt je gewoon en waarschuwt vaak niet. 

Maar zelfs dat is niet erg.

Allereerst maak ik altijd een maandplan. Ik weet precies wat ik elke maand moet doen en zet dat vast op dagniveau in mijn agenda. En SUPER belangrijk voor deze mail: eerst blok ik mijn agenda met kruisen wanneer ik echt vrij wil zijn die maand. 

Dat betekent in mijn geval de vrijdag(middag). Daarna ga ik invullen wat moet. Want ik moet ook dingen, net als jij. Vervolgens zet ik voor mijn klanten mijn agenda open op de uren dat het mij schikt. En dat is maar tot 14:00 maximaal. Wanneer er een afspraak in mijn agenda verschijnt, besluit ik ter plekke of ik iets met de resterende openstaande tijden wil. Tegelijkertijd kan het zijn dat ik andere tijden extra openzet. Gewoon, omdat dat juist voelt. 

Ik bepaal het zelf.

Dit is voor anderen misschien een gevalletje ‘Nee, dat kun je toch niet máken?!’ en voor mij is het van levensbelang om hierin mijn eigen weg te nemen. Want ik heb het lang anders gedaan. Geredeneerd vanuit wat ik wilde doen voor mijn klant (stel dat ze er namelijk wat van vonden als ik niet 24/7 beschikbaar was), wat mijn gezin wil, wat anderen überhaupt van mij willen. 

En daar werd ik doodongelukkig van.  

Ik ben, in de reis van mijn ondernemerschap, achter dingen gekomen van mijzelf die helemaal niet bij mij bleken te passen. Wat mijn businesscoaches ook zeiden. Zo ga ik niet goed op een agenda die back-to-back afspraken bevat, of meer dan 3 uur coaching. Dat kost mij teveel energie.

Daarin heb ik zo duidelijk gevoeld dat ik zelf de regels mag bepalen om in de juiste energie te blijven. En dat bleek ook te werken. Er is namelijk geen Gouden Regel die iedereen kan toepassen om succesvol te zijn in wat je doet. 

Ondernemen is soms topsport. In ieder geval mentaal. Hoe belangrijk denk jij dat het is om zelf de juiste balans te hebben in jouw energie? Bijtanken, mijmeren, voelen, uitwerken, hoort er allemaal bij. Maar dan moet die ruimte er wel zijn. Náást het dienen van mijn klanten. 

Dat is voor mij vrijheid. 

Een ander ‘ding’ dat hoort bij de dingen die ik doe om ruimte over te houden is: de boel thuis verdelen. 

Dat betekent vragen om hulp, afspraken maken wie wat doet in huis, wie er wanneer voor de kinderen is. En dat steeds blijven beoordelen of daar iets bij moet of iets af. Dat vraagt van mij om iets in mijzelf opzij te zetten en te vragen om hulp. Herkenbaar much? 

Hoe dan ook is dit probleem dat jij hebt natuurlijk niet met een paar van deze tips gefikst. Dat vraagt nog meer van jou dan alleen wat schuifwerk. Het gaat om jezelf bovenaan zetten, durven staan voor je waarde (overal!) en de Puppetmaster worden van jouw eigen leven. 

Resumé van deze mail is, dat jij ook eens jezelf onder de loep mag nemen waar jij nu eigenlijk goed op gaat. Wat mag er in jouw bedrijf anders? Wat mag er thuis anders? Zodat jij kunt knallen met dat wat je het allerliefste doet (en waar de wereld op zit te wachten vrouw, je doet dit werk niet voor niks). Vanuit de juiste energie. Maar dat alles zonder je dood te werken. Want dat zou jij als ondernemer niet meer doen, weet je nog?

Wanneer je twijfelt over hoe het verder moet, waar de ruimte zit en hoe je in vredesnaam dan meer vrijheid kunt krijgen? Vraag dan een MasterMind-call bij mij aan

Elke maand selecteer ik 2 mensen voor zo’n exclusieve online MasterMind-call van 30 minuten met mij. Waarin ik jou ga helpen om in jouw bedrijf (en leven) de ruimte te vinden om meer vrijheid te genereren. Want dat is mijn superpower: ik zie ruimte waar anderen die niet zien. Zodat jij weet wat er op dit moment nodig is om dat bedrijf op een succesvolle manier neer te kunnen zetten, maar veel minder hard te hoeven werken.

Vraag hier jouw MasterMind-call aan met mij

Als ik voel dat ik jou verder kan helpen en jij voelt de match met mij, zal ik je een aanbod doen om langer samen te werken om daadwerkelijk een blijvende verandering te maken in hoe jij jouw business runt en jouw vrijheid volledig (op alle vlakken) terug kunt claimen. Want in een half uur kan ik maar zoveel met je doen. En ik weet dat jij ambities hebt en ook door wil groeien. Maar daarvoor hoef je niet harder te gaan werken.

In dat half uur ga jij hoe dan ook onze call uit met de volgende stap die jij moet zetten. Want misschien ben ik dat namelijk helemaal niet en heb jij iets anders nodig. Ik verwijs je met alle liefde door naar een van mijn getalenteerde collega’s met een andere, meer passende expertise.

Zie ik jou binnenkort voor een Mastermind die weleens het begin zou kunnen zijn van jouw next level ondernemen?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This