fbpx

Het patroon dat jij werkelijk wilt onderzoeken, zodat het niet meer de handrem op jouw ondernemerschap is

door | mei 1, 2023 | Blog | 0 Reacties

We hebben het in coachland altijd over ‘patronen’. Vaak gerelateerd uit de jeugd of opvoeding. Valkuilen als ouder en ondernemer, issues in relaties met anderen. We werken hard aan patronen ontdekken en doorbreken.

Energiemanagement

Maar een van de belangrijkste patronen waar jij misschien wel dagelijks last van hebt, en die jouw succes in de weg staan, is…. jouw energie-management.

Steeds vaker ben ik met mijn klanten aan het kijken naar hun energie-management. Dat deed ik natuurlijk altijd al, maar sinds een tijdje nog wat extra. Omdat er steeds meer correlatie (en dus patroon) te vinden is in een aantal topics die je tegenkomt op maandelijks, wekelijkse en dagelijkse basis.

PMS

We beginnen met een topic die nagenoeg elke vrouw wel kent.

Steeds vaker gaven klanten aan dat ze rondom de menstruatie moeite hadden met goede salesgesprekken of zelfs coachcalls. En laten we het maar niet hebben over wat er thuis met man en kind allemaal ‘misging’.

PMS, we all know it.

Zelf hadden ze vaak niet eens bewust door dat het aan de menstruatie lag. Dat bleek pas toen ik hen vroeg dat eens bij te houden voor mij. Veel vrouwen hadden namelijk de 2 weken ervoor niet door dat het daar al hommeles werd in dat hoofd. En dat er een direct verband was met hormonen.

Maar dat was niet het enige aan energie-management wat belangrijk was.

Volle maan

Wat dacht je van de volle maan? Ook zo’n bekende. Niet kunnen slapen, rusteloos, angst/onrust die zij projecteerden op de business. Tuurlijk zijn er altijd wel onderwerpen waar je je zorgen over maakt. Gaat het wel lukken met mijn bedrijf? Krijg ik die klantenstroom wel als ik switch? Heb ik wel genoeg omzet aan het einde van de maand?

Je weet wel, de usual thoughts als je in een switch zit met je bedrijf. Of je gaat een vervolgstap zetten die spannend is. Mensen komen niet bij mij omdat ze last hebben van hun grote teen 😉.

Op patronen excusie

De crux is, welke gedachtes en emoties link jij aan welk topic? Gelukkig hebben mijn klanten mij, zodat ik een en ander voor hen kan scheiden in de brij in hun hoofd. Vandaar dat we ook vaak op “patronen-excursie” gaan. Welke onrust hoort bij de maan, welke bij de menstruatie, welke bij jouw Human Design, welke bij de komst van schoonfamilie op bezoek of een zus waar je niet goed mee kan?

Bijna alles is meetbaar. Zodat je daarna kan kijken welke emoties en onrust echt horen bij het hier-en-nu. Dat relativeert zo lekker, waardoor mijn klanten hun emoties en onrust veel meer aan de kant kunnen schuiven en gewoon met succes kunnen ondernemen.

Weet je wat jij nou doet?

Zet de hele hatsa voor jezelf nou gewoon eens letterlijk in je agenda. Gewoon rood kruis door die week. Kan best namelijk. Dan hoef jij je in ieder geval niet steeds maandelijks een week af te vragen waarom het ‘niet lekker stroomt in je business’. Want heel vaak is dat helemaal niet waar 😉

En wil jij samen met mij eens gaan kijken hoe we jouw business anders kunnen inrichten, zodat die veel meer past bij wie jij bent? En wat goed is voor jou?

Plan hier direct jouw gratis afspraak met mij in mijn agenda

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This