fbpx

Het nieuwe is al lang begonnen, maar het oude maakt alleen zo’n herrie met doodgaan

door | apr 18, 2022 | Blog | 0 Reacties

Het was een zin die ik hoorde in een fantastische podcast met mevrouw Hamaker-Zondag (bekijk of beluister die podcast hier)

Zij citeerde de zin ‘Het nieuwe is al lang begonnen, maar het oude maakt alleen zo’n herrie met doodgaan’ uit iets van Eckhart Tolle. En dit resoneerde zo ongelofelijk met mij, dat ik besloot er een blog aan te wagen.

Want jij bent in de veronderstelling dat er niks verandert. Maar op het moment dat jij al beseft dat dat er iets niet lekker loopt, is het oude al aan het sterven.

Veel van mijn klanten blijven voor hun gevoel lang in rondjes draaien en weten niet zo goed antwoord te geven op de vraag Hoe Dan?! Meestal uit zich dit, nadat het in de business stroperig is gaan worden. Klanten komen moeilijk, dingen lopen een beetje “vast” en ze hebben het niet meer zo naar hun zin. De groeispurt is in aantocht!

Maar waar jij misschien denkt dat je helemaal totally lost bent, blijkt dit in de praktijk vaak mee te vallen. Althans, dat zie ik keer op keer met mijn klanten. De welbekende “blinde vlek” die je zelf altijd hebt en als je iemand hebt die naast je staat, worden ze vanzelf zichtbaar.

Je mag dus vandaag even ontspannen in de gedachte dat het oude al aan het sterven is. misschien vind je dat juist doodeng. Maar het goede nieuws aan deze zin is, dat het nieuwe al lang begonnen is.

Je bent dus precies op de plek waar je hoort te zijn, hier, nu in dit moment.

De vraag is, wat besluit jij nu gaan doen met dit inzicht?

En daar mag je vandaag even lekker mee zijn.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This