fbpx

Het nieuwe is al lang begonnen, maar het oude maakt alleen zo’n herrie met doodgaan

door | mei 30, 2022 | Blog | 0 Reacties

Het was een zin die ik hoorde in een fantastische podcast met mevrouw Hamaker-Zondag (bekijk of beluister die podcast hier)

Zij citeerde de zin ‘Het nieuwe is al lang begonnen, maar het oude maakt alleen zo’n herrie met doodgaan’ uit iets van Eckhart Tolle. En dit resoneerde zo ongelofelijk met mij, dat ik besloot er een blog aan te wagen.

Want jij bent in de veronderstelling dat er niks verandert. Dat het steeds same old, same old is en jij in een impasse. Maar op het moment dat jij voor het eerst beseft dat dat er iets niet lekker loopt, is het oude al aan het sterven.

Lekker toch? Doe je niks, gebeurt er toch iets.

Veel van mijn klanten blijven voor hun gevoel lang in rondjes draaien, wanneer ze zich voor het eerst realiseren dat er iets wringt. Te midden van alle heisa die de dagelijkse werkelijkheid met zich meebrengt, willen ze wel ruimte geven aan het gevoel dat zij iets mogen veranderen aan hun business. Maar zij weten niet zo goed antwoord te geven op de vraag Hoe Dan?! . En daar komt dan de rem.

Meestal uit dit gevoel van verlangen naar verandering, nadat het in de business stroperig is gaan worden. Klanten komen moeilijker, dingen lopen een beetje “vast”, ze werken nóg een tandje harder om er aan te trekken dan ze al deden.

En ze hebben het niet meer zo naar hun zin.

Hiep hiep hoera, groeispurt is in aantocht!

Maar zij ervaren die hiep hiep hoera niet zo. Angst-, en tekortgevoelens spelen op. Momenten van onrust. Nog harder moeten werken, noem het maar op.

Dieptepunt en gevoel van falen. Zo ervaart mijn klant dat. Wordt nog bijna boos op zichzelf dat het haar niet “lukt” om die moeiteloze succesvolle business neer te zetten, die zij wel diep van binnen voelt.

(Over dat moeiteloos gaan we het een andere keer hebben, want die zit anders in elkaar dan je soms voorgespiegeld krijgt).

Maar waar jij misschien denkt dat je nu misschien helemaal totally lost bent, blijkt dit in de praktijk vaak mee te vallen.

Althans, dat zie ik keer op keer met mijn klanten. De welbekende “blinde vlek” die je zelf hebt weerhoud je van het probleem bij de wortel kunnen aanpakken in je upje.

Maar als je iemand hebt die naast je staat en letterlijk als jouw spiegel fungeert, worden ze vanzelf zichtbaar.

Je mag dus vandaag even ontspannen in de gedachte dat het oude al aan het sterven is. Misschien vind je dat juist doodeng.

Maar het goede nieuws aan deze zin is, dat het nieuwe al lang begonnen is. zonder dat jij persé nu al moet weten HOE DAN?!

Je bent dus precies op de plek waar je hoort te zijn, hier, nu in dit moment.

De vraag is, wat besluit jij nu gaan doen met dit inzicht? (psst, je kunt nog naar mijn livedag komen 13 juni a.s. om die hoe-dan met mij en een geweldige groep vrouwelijke ondernemers te kunnen uitwerken!

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This