fbpx

Het kan zomaar zijn dat je een hekel aan mij hebt na het lezen van dit blog

door | mrt 29, 2021 | Blog | 0 Reacties

Dit blog heeft een lichtelijk gekleurd tintje, dan weet je dat vast. Ik maak er geen gewoonte van mijn persoonlijke voorkeur op dit gebied met je te delen, omdat het voor jou en mij niet zo relevant is. Maar ik doe het vandaag toch 1 keer. 

Het kan heel goed dat je hierna niets meer met mij te maken wil hebben en dat is helemaal oké. Want ik ga iets met je delen wat voor mij zo fundamenteel is, dat ik voel aan alles dat ik jou hier iets mee te leren heb. Maar wellicht niet zoals je aanvankelijk zult denken. Blijf je er even bij na het lezen van de eerstvolgende alinea? 

Je suis wappie. Dan weet je dat maar. 

Misschien komt dit voor jou helemaal niet als een verrassing dat juist ik kritische vragen stel en mezelf afvraag waarom anderen dat niet doen. We zien blijkbaar niet hetzelfde en dat is de hele point van mijn story.

Nu gaat dit blog niet over mijn politieke voorkeur, noch over het wel of niet de discussie aangaan over wie er nou “gelijk” heeft. Want er is geen gelijk. Hooguit perspectief. En dat is altijd gekleurd. 

Want ik begrijp heel goed dat mijn perspectief anders is. En niet te verkroppen als “waarheid”, laten we eerlijk zijn. Ik geloof veel liever het verhaal van de tv, maar ik voel vanuit mijn tenen dat dit niet MIJN waarheid is. Wel van veel anderen en dat is oké. Maar dat maar weinig mensen hier een vraagteken bij zet vind ik echt verwarrend. Alsof we naar een andere tv zitten te kijken. 

En dat gaf mij weer het inzicht op een verdieping van mijn 1/3 in mijn directe omgeving.

Je weet wel, mijn 1/3-regel: een derde van de mensen op de wereld vindt jou echt stom, een derde van de mensen vindt het prima als je er bent en prima als je er niet bent. En een derde van de mensen op de wereld vindt jou fantastisch! Snapt jou en is jouw tribe. En dan vertel ik er altijd bij dat jouw omgeving veelal bestaat uit categorie 2 en dat die laatste groep nooit echt in jouw directe nabijheid lijkt te verkeren. Totdat jij oprecht jezelf gaat zijn en die mensen bij jou kunnen aanhaken om wie JIJ bent.

Voor mij betekende dit weer een nieuw inzicht hierin. Verdieping van de kennis die ik al heb en dan in een nieuw laagje. Zonder dat ik mensen in een hokje wil zetten of veroordelen. Want dat is niet aan mij. Iedereen heeft recht op een eigen mening. Ik, jij, De Ander. Iedereen. 

Maar het is wel aan mij om te bepalen wie ik tot mijn persoonlijke inner circle reken. Met wie ik wil zijn en ook echt mezelf mag zijn. Zeker als het mij gaat om de meest fundamentele basisdingen in het leven. Ik hoef niet met iedereen vrienden te zijn, want ik weet dat mijn 1/3 er is. Het is een interessante tijd, als je de fut hebt om er vanuit een waarnemende positie naar te kijken. Ik ben namelijk altijd mezelf. En niet iedereen waardeert dat. 

Maar ik kan volledig ontspannen in het feit dat andere mensen een andere mening hebben dan ik. Wanneer we elkaar respectvol benaderen, dan kunnen we het ook over iets anders hebben. Hoewel dat best ingewikkeld is, want wat is er verder nog te ‘lullen’? 

Daar ontstaat overigens dus nog voor mij een subcategorie: die 1/3 die mij (en ik hen) normaal gesproken instantly snap op het ene gebied. Maar blijkbaar dus als dag en nacht verschillen over dit onderwerp. 

Godzijdank heb ik mijn werk, waarbij het ALTIJD gaat om diepgaande transformaties, mensen helpen en andere fundamentele zaken. En eigenlijk nooit over ‘De Situatie’. Want die doet er gek genoeg niet zo toe in het werk wat wij doen. Daar gaat het niet over. Zijn we niet mee bezig. 

En dat is waar ik mij ook iedere keer weer terug vindt om op te laden, om liefdevol te kunnen mee bouwen aan een betere wereld. Daar maakt het niet uit of je linksom of rechtsom denkt, omdat we allemaal hetzelfde doel hebben. We staan niet lijnrecht tegenover elkaar, maar naast elkaar om die levens van mensen beter te maken.

Wij coaches hebben allemaal een missie en die proberen we zo goed mogelijk te leven. Vanuit wie wij zijn. Vanuit wat we hier te doen hebben. Vanuit eigen waarden en normen, eigen regels en met een glasheldere intentie. 

Daarom is het van levensbelang om diep van binnen bij jezelf te voelen wat voor jou waar is. Zelf na te denken (welke conclusie jij ook trekt!). Je niet tegen te laten houden door wat de mensen om jou heen vinden en hoe het heurt, maar zelf te voelen wat waar is en wat niet. Privé, zakelijk, in ALLES. 

Want dat weet je zelf het allerbeste en maakt daarom altijd de juiste keuze. 

Als je met mij wil delen wat jouw waarheid is, dan vind ik dat hartstikke fijn. Want juist door de verschillen kun je ervaren. Licht bestaat namelijk niet zonder donker. 

(#disclaimer: geheid dat er nu iemand is die nu de noodzaak voelt om mijn inbox vol te plempen met een beschuldigende vingertje, weet dan dat ik mij naar alle waarschijnlijkheid nog meer aan de regels houd dan dat je zelf doet. Want een mening hebben en vragen stellen is 1 ding, maar ook dit kan ik niet bepalen nog beïnvloeden. Choose your battles)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This