fbpx

Emoties en besluiten nemen gaat ALTIJD samen en als ondernemer heb je ermee te dealen

door | mei 15, 2023 | Blog | 0 Reacties

Maandag 8 mei.

Ik ben net terug van ‘vakantie’ (lees: 2 weken bij mijn Franse schoonmoeder in huis, in het prachtige Béziers) en ik heb iets moeilijks te doen.

De afgelopen weken ben ik wat keuzes aan het maken voor mijn bedrijf.

Alweer?

Zeker.

Want ondernemen vraagt elke dag besluiten nemen. Maar sommige besluiten zijn moeilijker dan anderen.

In januari van dit jaar ben ik begonnen met de Community voor Ambitieuze Mensenhelpers. Een betaalde community (voor een idioot bedrag in verhouding tot wat we daar doen) voor ondernemers met een groot hart en een drive om de wereld te veranderen.

Mijn doel was om daar heel veel mensen in te kunnen helpen die weinig geld hoefden te betalen, maar wel grote sprongen bleven maken met hun bedrijf (want je hebt niet altijd een heel coachtraject nodig met alle investering die daar vaak bij komt kijken, n’est-ce pas?).

Een dappere groep ondernemers deed mee (zo’n 25 uiteindelijk ongeveer). En ik denk dat we er onderweg maar 1 uit de groep hadden die besloot te stoppen, omdat ze er niet aan toe kwam.

De groep an sich was dus tof en dat werkte. Maar het doel en resultaat dat ik er zelf mee beoogde behaalde ik niet. En dat wrong.

Want er kwam niemand bij. En ik wilde deze groep toch echt draaien met minimaal 100 deelnemers.

Ik ben een impact-mens, een zielsmissie-lover. Ik wil vrouwelijke ondernemers de wereld in kunnen helpen, die staan voor wie ze zijn. Geen concessies!

Met al hun weirdness, zwakke plekken, luid-zijn, humor, spiri-wiri-kant en vooral: hun tomeloze talent om mensen te helpen, zoals alleen zij dat kunnen.

En de community, zoals ik het bedacht had, was daarvoor niet de vorm.

Dat vroeg een stuk soulsearchen. Want, hoe dan wel?

Kan het wel wat ik wil? Werkt het wel zo wat ik wil?

Het antwoord voor nu is nee.

En daar zijn een aantal zaken voor verantwoordelijk.

De belangrijkste dat ervoor verantwoordelijk is, is dat mijn grote hart in de weg zit bij het neerzetten van een “lionpack”. Een groep vrouwen die met elkaar komt halen uit het leven en de markt wat er voor hen in zit.

En hoezeer ik ook wilde dat er een laagdrempelige plek was, waar mensen ècht goed geholpen waren…. “de mensen” vonden dat niet urgent genoeg.

Behalve die 25 mensen die instapten het afgelopen half jaar. Maar ook daar is niet iedereen echt gaan doen wat ik hoopte dat ze zouden gaan doen.

En misschien verwacht ik ook teveel. Dat zou zomaar kunnen.

Elke maandag om 9:00 open ik de week voor de community met de weekstart. Dat kan een intune oefening zijn, een opdracht, een mijmering of een moeilijke vraag. Wat het ook maar is dat ik voel dat er die week nodig is. Plus, je start als ondernemer lekker je werkweek met een soort inter-collegiaal overleg ofzo. Je bent niet alleen achter je computertje als zzp’er.

Anyway, dat helpt.

Maar deze maandag 8 mei, 3 dagen nadat ik terug kwam van vakantie, moest ik het nieuws brengen. Dat ik per 1 juli 2023 een andere invulling ga geven aan deze community. Het wordt een gratis community, waar een andere inhoud bij zal passen.

De titel van deze mail zei het al: Emoties en besluiten nemen gaat ALTIJD samen en als ondernemer heb je ermee te dealen.

Ik dus ook.

Want reken maar dat ik met lood in mijn schoenen deze boodschap bracht. Omdat ik me schuldig voel. Omdat ik voelde dat ik mensen ‘afwees’. De deur uit zet. Alsof ze mij niet meer boeiden en ik wat anders ga doen en hen laat zitten.

En ik heb háát aan dat gevoel. Ik wil ook het liefst dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Dat iedereen geholpen is.

Ook vond ik het spannend, want ik laat ook een deel omzet los (reken maar uit: 25 x 47,- ex btw 😉). Maar het kan niet anders dan zo.

Omdat het beter is voor het geheel. En dus ook voor hen.

Een aantal mensen uit de community is direct ingestapt in het nieuwe groepsprogramma Business on your Terms, wat een mix is van online en offline coaching. Diepgaande transformatie met een vaste groep vrouwen die 3 (en nu 4 ivm de zomervakantie) maanden met mij een bedrijf en een leven gaan neerzetten dat ECHT bij hen past. Los gaan durven laten wat niet meer dient.

En dat vraagt van mij wel even wat meer begeleiding en werk dan ik in een community kan geven. Deze groep gaat stappen zetten, groeien en doorbreken. Ik voel het vanuit mijn tenen. En dus klopt het. Mag die “lionpack” meer in deze vorm gaan zitten. Waarbij er waarschijnlijk ook vriendschappen voor het leven zullen worden gesloten. Want zo werkt dat in zo’n groep.

Ik heb er zelf ooit ook mijn allerbeste (business) vriendinnen opgedaan, uit groepsprogramma’s waar ik zelf in heb gezeten. Plus de connecties die mij nu vaak een podium geven. Omdat ze mij kennen, weten wat ik te brengen heb.

Zo’n besluit om mee te doen is dus nog wel even meer dan: kan ik de investering wel doen?

Maar dit hele relaas is bedoeld om jou mee te geven dat het EN/EN is. Die emotie is er, EN het besluit gaat toch genomen worden om de boodschap te brengen. Veel te vaak zie ik ondernemers dingen doen, omdat ze voelen dat ze het niet kunnen maken om het anders te doen. Hun business niet kunnen veranderen, omdat….

Terwijl het de bedoeling is dat je echt je hart achterna gaat. Die intuïtie volgt. Omdat het beter is voor de wereld, voor jou, voor jouw klanten. Ook de klanten die jij nog gáát bedienen. Want die staan in de coulissen te wachten, totdat jij stopt met ‘normaal doen’ en gaat doen wat echt bij jou past.

(24 tm 26 mei aanstaande ga ik je daar trouwens bij helpen met de gratis driedaagse live online training “Doe Lekker ff Niet Normaal”. Drie dagen lang neem ik je mee in de stappen die jij te zetten hebt om uit de kaders te breken en de antwoorden te krijgen die al lang in jouw zitten. Waardoor die hele ‘hoe dan?!’-heisa, waar jij altijd je kop over breekt, geen issue meer is. Meld je hier direct gratis aan)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This