fbpx

Eerst geloven, dan zien: een weg naar geluk volgen

door | apr 19, 2020 | Blog | 0 Reacties

Wist jij dat alles in jouw leven voortkomt uit een keuze?

Ja, die klinkt raar hè? Zeker voor de mensen die altijd moeite hebben met het maken van wat voor keuze dan ook. Maar niet kiezen kan niet. Je kiest altijd. Zelfs als je niet kiest. 

Angst of liefde?

Ik las (luisterde, want ik heb een Storytel abonnement genomen) laatst naar een boek, waarin het ging over het terugbrengen van alles naar 2 dingen: angst en liefde. En dat alles op de wereld, inclusief keuzes, altijd vanuit een van de twee gemaakt worden. Oorlog, andere baan, je passie achterna, relaties. Allemaal te herleiden naar of vanuit angst of vanuit liefde handelen.  

Ik vond het mooi. 

Angst is een slechte raadgever

Want we weten inmiddels dat angst een slechte raadgever is. Dus alle keuzes die je uit angst maakt, lijken de schijn te wekken fout te zijn. Omdat ze niet uit je hart komen, maar uit je hoofd. Angst. 

Je brein bullcrapt je

Het is het brein die tegen je ouwehoert, vaak met de stem van jouw familie of omgeving, of je dat nou wel zou doen? Weet je wel zeker dat dat is wat je wil? Weet je ook wel zeker of dat is wat je leuk vindt? Wat ik altijd een gekke vraag vind, want dat weet je of je iets leuk vindt of niet. Angst maakt alleen dat je nu al bang bent of je het wel leuk blijft vinden. Bullcrap dus.

Ik weet ook niet of ik mijn man leuk blijf vinden. Toch hield het me niet tegen om met hem te trouwen. Ik volgde gewoon mijn hart, want die wist de weg. 

Angst pist altijd over je feestje

Angst pist altijd over je feestje. Let maar op. 

Je bedenkt iets gaafs en nog geen 5 minuten later slaat de twijfel toe (a.k.a. het brein). Dat wil namelijk éérst zien of het wel zo’n goed idee is. Eerst maar zien of het een succes wordt. Eerst maar zien of je daar wel zo gelukkig van wordt. Eerst zien, dan geloven. 

En tot die tijd gaat het met zijn armen over elkaar zitten mokken in een hoekje. Net moppersmurf (ik háát leuke ideeën!).

Het wacht op bewijs dat niet kan komen

En ondertussen dat het brein zit te wachten op allemaal bewijs (dat nooit kan komen, omdat je er niet aan begint), kabbelt het leven voort. Dag in, dag uit. Met vaker stomme, dan leuke dagen. Allemaal omdat jij denkt dat je eerst moet zien, voordat je gelooft. 

Het hart doet dat andersom, maar die doet niet mee in dit verhaal. Die negeer je gewoon compleet. Je luistert liever naar Moppersmurf. Geen idee waarom. Vind je dat makkelijker?

Het hart weet al wat het wil

Het hart gelooft al dat het een goed idee is. Omdat het dat al weet. Keuzes gemaakt uit liefde zijn vaak de juiste keuzes. Dat vóél je.

Maar jij staat zover in dat hoekje met Moppersmurf, dat je de verbinding met jouw hart volledig kwijt bent. Je denkt zelfs dat ze je in de maling staat te nemen, met haar mooie praatjes over geluk en plezier (bah, humbug!).

Wat nou als jouw hart gelijk blijkt te hebben?

Maar wat nou als het hart gelijk blijkt te hebben en niet jouw brein? Zou jouw leven er dan niet anders uitzien? Anders voelen? Zou het niet toffer zijn om te geloven, zodat je het kunt zien? 

Ik weet inmiddels hoe het werkt en ben er elke dag mee bezig welke keuzes ik maak. Angst of liefde? Zeker nu. Het is een roerige tijd, waarin het (meer dan normaal) nodig is om de verbinding te voelen met jouw hart (‘Hè jezus Rijkers, ga je op die toer?!’)

Ja, ik ga zeker op die toer. Omdat ik inmiddels weet en gezien heb dat het werkt. En mijn klanten weten dat ook. Het volgen van jouw hart leidt tot plezier, geluk en rust. Precies dat, waar jij naar snakt. 

Dus volg je hart. Het weet de weg….

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This