fbpx

Durf jij los te laten wat jou niet meer dient?

door | mrt 21, 2022 | Blog | 0 Reacties

Ik lig ziek op bed. Doodziek. Voor mijn doen dan hè 😉

Het is 7 jaar geleden dat ik koorts had en horizontaal moest. Maar nu ben ik toch ook (na 2 jaar van viral storms) aan de beurt. Op dag 2 begin ik me, tussen alle koortsaanvallen door, toch echt te vervelen. Hoewel ik mij goed kan overgeven aan wat er aan upgrade gebeuren moet in mijn lichaam.

Ik pak de laptop erbij (of liever gezegd: ik app mijn man of hij alsje-alsje-alsjeblieft mijn laptop even wil brengen). Kussen schuin (anders moet ik rechtop en dat wordt hem niet vrees ik), laptop er tegenaan en hop… Bep ligt er klaar voor.

Met Netflix heb ik een rare verhouding. Hoewel, dat denk ik. Maar misschien herken jij dit ook en is het gewoon het gevolg van dit medium.

We kennen allemaal de series die iedereen aanraadt. Die bloedstollend zijn of juist ontroerend en inspirerend. Die je lekker kunt bingewatchen.

En daarnaast heeft iedereen een specifieke voorkeur.

Ik ook.

En dit keer viel mijn oog op het 2e seizoen van “Cheer”. Een documentaireserie over de bekendste cheerleading-opleiding van Amerika, onderweg naar de kampioenschappen die heul heul heul HEUL belangrijk schijnen te zijn.

In die groep cheerleaders is het een eclectisch geheel. Verrassend ook, zoveel verschillende soorten mensen en het maakt mij weer bewust van aannames die ik blijkbaar heb over hoe een cheerleader eruit ziet.

Make no mistake, sommigen voldoen ruimschoots aan jouw vooroordeel 😉.

La’Darius is een van de cheerleaders van Navarro college en de aanvoerder van het team. Totaal onder de indruk van het doorzettingsvermogen en lenigheid van deze jongen, hoor ik hem de volgende zin zeggen: ‘Leer op te geven’.

Even denk ik dat ik met mijn Covid-brein schijnbaar niet goed heb zitten opletten, want deze serie staat bomvol doorbeuk-energie. Juist NIET opgeven.

Maar hij zegt het nog een keer. ‘Leer op te geven en laat los wat niet meer dient’.

Gezien de hardheid en wilskracht van deze mensen, is deze zin opvallend te noemen. Maar in 1 zin vat deze jongeman de kern samen van overschakeling van de mannelijke naar de vrouwelijke energie. Als iets (of iemand) niet meer voor je werkt en je hebt er alles aan gedaan, laat…het…los.

Want jij, lieve vrouw, jij bent vaak aan het doorbeuken. Vasthouden. Het moet en het zal slagen, die onderneming. Die relatie. Die vriendschap.

Maar wat nou als je gewoon loslaat wat niet meer dient? Leert op te geven?

Uit liefde voor jezelf en de ander. Uit liefde voor jezelf en de klant. Uit liefde voor jezelf en jouw bedrijf.

Uit liefde voor jezelf en jouw ziel.

Hoeveel gaat jou dat opleveren? Welke groei kun jij dan doormaken?

Op 1 april geef ik een hele dag live training. “Ondernemen vanuit jouw hart”. Een dag met vrouwelijke ondernemers die voelen dat ze hier voor meer zijn. Die willen loslaten wat niet meer dient, zodat ze ruimte kunnen maken voor wat wel de bedoeling is. Die allemaal, stuk voor stuk (en dit weet ik, omdat de meeste plekken al gevuld zijn en ik weet wie er komen) super ambitieus zijn en iets magisch willen neerzetten met hun bedrijf.

Kom je ook? Dit is misschien wel jouw final call…

Komt hier even een heerlijk, overzichtelijke salespage. Kan dat hoofd van jou besluiten of het een ticket koopt. Maar als het goed is, heb je het antwoord al gevoeld. Wil je alleen nog even weten waar het is en of je je eigen boterham moet meenemen (nee dus….)

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This