fbpx

De ‘Mikado’-strategie – waar kun jij als eerste mee beginnen?

door | mrt 29, 2020 | Blog | 0 Reacties

We kregen laatst allemaal een doosje Mikado van De Juf.  

Alweer een jaar of 3 word ik gecoacht door een van de (DE?) beste businesscoaches van Nederland, Veronique Prins. 

Waarom? 

Omdat ik zelf niet zie hoe groot ik weer door kan groeien. Zij wel. En daarom werk ik graag met haar. Omdat ik wil groeien.

Ze heeft van die heerlijke praktische inzichten die mij elke dag (zelfs privé) verder helpen. En ook nog met een bak humor en een goeie schop onder je hol. Het lijkt wel alsof ik door mezelf gecoacht wordt…

Zo kwam ze dus laatst aan met De Mikado-strategie. Met bijbehorende stokjes. Want wij houden van praktisch en simpel.

Wat ik hieraan heb

Het leert mij om niet meer te kijken naar het geheel van een probleem (waardoor we het vaak niet meer overzien), maar om na te denken wat de eerstvolgende logische stap is om te kunnen zetten. 

Met welk stokje kan ik al wel beginnen

Dit is misschien voor jou ook wel een goede tip, wanneer je in een situatie zit die je niet meer kunt overzien. Kijk welk stokje los ligt en je gewoon kunt pakken. Vandaar uit ontstaan er namelijk weer nieuwe kansen, want er komen steeds meer stokjes los te liggen. 

Totdat je alle stokjes los hebt kunnen pakken, ZONDER TE BEWEGEN! Want dat is natuurlijk de mofo bij Mikado. En zo is het met het leven ook eigenlijk wel. Als je het niet op de juiste manier aanpakt, dan beweegt het stokje en is de ander aan de beurt. En als die wel de kunst van deze strategie beheerst, is de kans groot dat je verliest. En daar hou ik niet van…  

Dus welk stapje kun jij vandaag al nemen om het eerste stokje te pakken?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This