fbpx

De dag dat mijn onderbroek de start was van een van mijn waardevolste leermomenten

door | mrt 13, 2023 | Blog | 0 Reacties

Er is een moment geweest in mijn leven dat ik doorhad, dat wat ik dacht niet klopte met de realiteit. En dat kwam omdat mijn vriendinnetje en ik in ons onderbroek zaten.

Vol vertrouwen liep zij de school in

Mijn vriendinnetje op de HAVO was kortgezegd een Pamela Anderson-lookalike. Met een goed stel hersens en een leuke persoonlijkheid. Vol vertrouwen liep zij de school binnen, als nieuwkomer in het 4e jaar. Zij kwam uit een beetje Goois gezin en droeg merkkleding. 

Ik werd eindelijk even niet gepest

Ik, bijstandskind, brunette en veel te onzeker om leuk gevonden te worden, was vastberaden vrienden te worden met deze meid. En huppelde gezellig achter haar aan, genietend van alle aandacht (die trouwens niet naar mij ging, maar hé… ik hoorde eindelijk bij de populaire meisjes en werd eens niet gepest. Ook leuk)

Mijn hele leven stoeide ik met mijn gewicht

Ik voelde mij altijd een tientonner bij haar in de buurt. Mijn hele leven was ik aan het stoeien met mijn lijf en gewicht. Niet omdat het zo vreselijk was, maar mijn moeder stoeide ermee. En dus ik ook. Zo makkelijk gaan die overtuigingen 😉. 

Op een dag waren wij bij mij thuis In mijn beleving was mijn vriendinnetje zoveel slanker dan ik. Haar broeken (Diesel) zaten mooi en het klopte. Op een dag waren we bij mij thuis en was het prachtig weer buiten. Waarop meisjes onder elkaar al gauw denken: joe, in de zon die benen! Dus de Diesel ging uit. Mijn Piet Kerkhof spijkerbroek ook.

Ik vroeg of ik haar broek aan mocht

Ik vroeg haar, na ons zonnebaad-moment, of ik een keer haar Diesel aan mocht. Om te kijken hoe die mij stond (a girl’s gotta dream right?!). En tot mijn grote verbazing bleek mijn kont te zwemmen in die Diesel die altijd zo mooi om haar kont zat. 

Ik kan er nog tranen van in mijn ogen krijgen

Dat moment staat me nog zo helder voor de geest. Ik kan er nog tranen van in mijn ogen krijgen. Waarom zag ik mijzelf zo dik? Waarom dacht ik zo over mezelf, terwijl de FEITEN blijkbaar iets anders zeiden?

Dat was een moment waarop ik besloot dat ik beter mocht gaan kijken naar wat waar was en wat niet. 

Ik was 17 jaar oud.

Het heeft mij geen windeieren gelegd…

Wat is jouw overtuiging (waarvan je eigenlijk feitelijk wel weet dat het niet waar is) waar jij het meeste last van hebt? 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This