fbpx

Dat moment dat ik haar wel voor haar smoel kon rammen…

door | mei 10, 2021 | Blog | 0 Reacties

20 maart 2016.

Iedereen wordt maar coach tegenwoordig!’. Ik blijf haar nog even aankijken met de sceptisch, gefronste wenkbrauw. De woorden ‘excuse you motherf**r?! slik ik maar in. 

Ik heb net met mijn gesprekspartner gedeeld dat ik voor mezelf begonnen ben. Een precair onderwerp, want ik kom net uit een periode waarin het op z’n zachts gezegd niet-zo-lekker-met-mij-ging. Na een hele lange tijd van wanhoop, heb ik eindelijk (eindelijk, eindelijk!) gevonden waar ik hoor. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar alles uit mijn hele leven op de juiste plek bij elkaar lijkt te komen. En ik sta pas aan het begin.

Haar zinnetje triggerde in mij een agressie die ik bij mijn klanten in vele vormen al voorbij heb zien komen. Want je komt aan ons levenswerk. 

Als je coach bent, dan wil je mensen helpen. Wil je mensen helpen, dan heb je een missie. Heb je een missie, dan heb je een groot hart. Heb je een groot hart, dan is de kans dat iemand daar op stampt ook groter. 

Jij en ik zijn mensen die gedreven worden door een diepere bedoeling. En dat we worden weggezet als massa, dat steekt. Want ze hadden net zo goed kunnen zeggen: iedereen wordt maar bakker tegenwoordig! 

Maar dat zegt nooit iemand. 

Ik weet achteraf wel welke angst en overtuiging er door haar in mij naar boven werd geroepen. Het was die vreselijke stem die zei: ‘Wie zit er nou op JOU te wachten? Wat heb jij nou te vertellen?’.

Het is de zin die veel van mijn klanten wakker houdt ’s avonds. En die te pas en te onpas gespiegeld lijkt te worden in de realiteit, waardoor het voelt alsof er inderdaad niemand op je zit te wachten. En wat denk je dat er gebeurt als jij dat zelf gaat geloven? Precies. Dan kun je geen mensen meer helpen. 

Ik zeg altijd dat je jezelf vooral niet zo serieus moet nemen. Maar in dit geval neem ik jou BLOED-serieus. En het wordt tijd dat jij dat zelf ook gaat doen, als je echt een succesvolle praktijk wil met klanten die jij kunt helpen. 

Want er ZITTEN mensen op jou te wachten. Jij BENT nodig. Alleen mag jij nog even wat dingen over jezelf en het ondernemerschap leren om dat echt te kunnen ownen en te kunnen waarnemen in de realiteit. 

En weet je? Het is ook heerlijk om die mensen na een tijdje te kunnen zeggen hoe goed het gaat (en dan ook nog lekker die omzetten erbij vermelden 😜), wanneer ze vragen met datzelfde denigrerende toontje van toen: ‘En? Hoe gaat het eigenlijk met jouw bedrijfje?

Ben jij er klaar mee om dit soort gesprekken te voeren en toe aan mega impact met de leukste klanten die je kunt helpen, zonder te twijfelen aan jezelf? Boek dan nu direct jouw matchcall met mij. Zodat wij samen kijken wat er voor jou nodig is om dat succesvolle coachbedrijf nu eindelijk neer te zetten, op een manier die ook nog extreem goed bij jou past. Boek hier direct jouw matchcall met mij.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This