fbpx

Dat ene puzzelstukje dat zorgt dat je verder kunt

door | dec 14, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ohhh! Natuurlijk!!! Stuurt ze mij, na onze sessie van vanmorgen. Een app vergezeld van een puzzelstuk-icoontje. Het was een interessante sessie (die zijn het altijd, maar deze was extra special), waarin zij dacht dat ze het juiste aan het doen was en ik daar toch een andere mening over had. Mijn klanten vinden mij niet altijd leuk. Wel een geweldige coach en daar doe ik het voor. 

Dit was precies zo’n sessie, waarin weer duidelijk werd waarom het zo belangrijk is dat je het niet alleen hoeft te doen. Omdat je vaak niet de dingen doet, die je eigenlijk zou moeten doen. Of andersom. 

Dat hoofd zit er in beginsel al veel te vaak tussen. Wanneer je dat doorkrijgt en een stap zet, dan krijg je de fase waarin je vaak je hart gaat volgen. En soms is dat ook niet het juiste. 

Die leg ik even uit.

Het hart wil “joy” voelen. Vreugde. Blijdschap. Liefde. Superfijn gevoel, toch? Maar niet altijd wat het juiste is voor jou. Want je kunt je hart wel volgen, maar zelfs die heeft het weleens mis. 

Het meest makkelijke voorbeeld is er een op relatie-vlak.

Handje omhoog als je weleens een relatie hebt gehad die niet werkte. Hierin zijn allerlei gradaties en laten we een van de vervelendste er uit pikken: de relatie die niet werkt, maar waar jij geen afstand van kunt doen. 

Het hart voelt liefde en wil daar niet vanaf. Ondertussen kwijnt jouw ziel weg, want de liefde is onbereikbaar. Doet dingen die jij niet oké vindt, maar wel pikt. Want je wil die persoon niet kwijt. Vaak fluistert de onderbuik al heel lang: liefie, we moeten gaan. Dit gaat hem niet worden. Heel soms (of is dat best vaak?) wist de onderbuik het vanaf de start al: dit gaat hem niet worden. Toch gingen de hartekriebels voor op dat kleine fluisterstemmetje. 

Maar dan zegt het hart: sssht! Hij houdt van mij, dat wéét ik gewoon!

En ondanks dat het niet het juiste voor je is, blijf je te lang hangen. In de hoop dat er iets te redden valt en je geen afstand hoeft te doen van de liefde. Het samenzijn. 

Vaak zie je dat het hoofd zich ook nog met de situatie bemoeit, zeker als er koophuizen of kinderen in het spel zijn. Religies of familie. Ja maar, zegt het brein dan, we kunnen toch niet zomaar weg? Waar gaan we heen? Hoe moet het met de kinderen? Hoe vertel ik dit de ouders? En ga zo maar door. De onderbuik fluistert ondertussen rustig door, maar wordt steeds overschreeuwd door hart en brein. 

Zo kan het gebeuren dat je jaren verliest. En uiteindelijk verlies je ook de relatie. Want wat niet de bedoeling is, blijft niet bestaan.

En laat ik je zeggen: dat geeft niet. 

Want je wist dit niet. 

Nu weet je het wel. En het voorbeeld hierboven gaat toevallig over relaties. Maar plak dit gegeven maar op allerlei andere voorbeelden en er gaat een wereld voor je open.

Zo ook voor mijn klant. 

Die dacht namelijk dat ze naar haar onderbuik luisterde, haar intuïtie. En het bleek niet waar. Zo konden we samen het plan bijstellen, zodat ze ging doen wat juist was. En dat is niet altijd leuk of “joyful”. Maar wel nodig.

Het is een van de puzzelstukjes die je nodig hebt als je stappen gaat zetten. Weten naar welk stemmetje je wel en niet luistert. En dondersgoed het onderscheid kunnen maken tussen wie op welk moment aan het woord is. 

Dat valt niet mee om alleen te doen. Daar heb je hulp bij nodig. Zelfs mijn klanten die in mijn programma zitten. Dit moet je leren en trainen. Moet ik ook nog steeds. Daarom heb ik zelf ook een coach.

Als jij er aan toe bent om ook stappen te gaan zetten en dat niet alleen wil doen, geef je dan op voor een van de 3 gratis Doorbraak-sessies die ik maandelijks weggeef. In deze vrijblijvende 30-minuten online call gaan we samen kijken waar jij precies tegenaan loopt en wat er nodig is om hier doorheen te breken. Ik kijk met jou welke volgende stap er te zetten is en je krijgt direct 2 inzichten om een doorbraak te creëren. We gaan kijken wat er verder nodig is en of ik degene ben die jou hierbij kan helpen. 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This