fbpx

Concessieloos bestaat helemaal niet

door | feb 15, 2021 | Blog | 0 Reacties

Nee, ik help hier niet mijn eigen business om zeep. Au contraire, ma cherie. 

Met deze zin wil ik je laten nadenken over de concessies die je doet. Elke dag opnieuw. En daar baal je van. 

Snap ik. 

Ik leer vrouwen zoveel mogelijk concessieloos leven. Dat wil zeggen dat zij zich niet meer continu aanpassen, evenredig recht hebben op het laatste koekje uit het pak en dingen doen waarvan ze al tijden voelen dat ze dat willen doen. Maar tot nu toe lieten ze zich altijd tegenhouden. 

Door ouders, partner, kinderen, corona, stemmetjes in dat hoofd. Allemaal van die ‘wie ben jij nou om..’ en ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-bullcrap. Mensen die van alles van jou verwachten en om jouw hulp vragen.

En wat mij betreft stop je daar VANDAAG NOG mee. 

Maar dat gaat niet zo makkelijk hè? Anders had je dat al lang gedaan. Zo’n typ lijk je mij wel. Niet lullen, maar poetsen. Jaja, ik zie jou wel door mijn schermpje heen. Don’t you worry.

Ook ik doe concessies. Soms wel de hele dag door. Hangt een beetje van de situatie af. Maar was het maar zo’n feest dat ik ALLES zelf mocht bepalen. Dat gáát niet. En de huidige situatie in de wereld was daar weer zo’n enorm voorbeeld van (handje omhoog als je in de clinch lag met de juf van school?).

Waar het mij vooral om gaat is, dat jij iedere keer opnieuw blijft beoordelen of je de concessie WIL doen. Wil jij je aanpassen, omwille van? Dat gaat bijvoorbeeld heel erg op voor de moeders onder ons, die concessies doen ten behoeve van hun kinderen. 

Waar het vaak misgaat, vooral bij deze doelgroep, is dat zij vervolgens zichzelf wegcijferen en zich de hele tijd aanpassen aan wat de rest van het gezin wil. En that’s where i come in. 

Ook voor de niet-mama’s en mama’s in spé trouwens. Want hoe vaak pas jij je aan aan de rest? Ga jij ergens op visite, omdat dat verwacht wordt? En niet persé omdat jij er zin in hebt?

Hoe dan ook. Als je telkens dicht bij jezelf weet te blijven en steeds opnieuw bepaalt ‘wat vind ik hier zelf eigenlijk van?’, voordat je antwoord geeft ben je al een heel end. 

Maar die hele vraag sla jij vaak al over. Waardoor je je minuten later in een situatie bevindt die jou is “overkomen” en waar je je niet senang bij voelt. 

Zullen wij daar samen eens naar kijken hoe jij dat op een simpele manier anders kunt doen? Zodat het je niet meer “overkomt”, maar je een gedegen keuze hebt in wat er gebeurt. 

Plan eens een (gratis) doorbraak-sessie met mij van 30 minuten en ik garandeer je dat je nooit meer hetzelfde zal kijken naar een vraag die aan jou gesteld wordt. 

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This