fbpx

Jouw leven, jouw regels 4-daagse challenge

Leef jij jouw leven volgens jouw regels of laat jij je nog afleiden door de mening van anderen?

Ken je dat gevoel?

Je staat elke morgen op, doet je ding en gaat weer naar bed. Met her en der een piek en een dal. Niet helemaal het leven, zoals je je dat ooit had voorgesteld, denk ik. Het is niet dat je niet “tevreden” bent met dit leven (oh nee, je mag niet klagen toch?), maar het gaat allemaal redelijk op de automatische piloot. En je merkt dat je je vaak aan moet passen aan de rest van jouw omgeving.

Je doet allemaal dingen NIET, die je wel zou willen doen, omdat je bang bent wat de rest daar van vindt. Je doet allemaal dingen WEL, die je helemaal niet wil doen. Omdat je bang bent wat de rest ervan vindt als je nee zegt.

Het is een middelmatig leven en als je daar even bij stil staat, word jij daar niet vrolijker van.

Terwijl je wel een vrolijkerd bent.

Jij houdt van het leven en hebt vaak out of the box-ideeen en verlangens. Het mag allemaal wel wat leuker, vrijer, spontaner. Maar ideeen daarover worden door bijna niemand om je heen begrepen. Als je al iets deelt van jezelf met iemand, krijg je al gauw een bak clichés naar je hoofd:

Zou je dat nou wel doen?

Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Steek je kop niet boven het maaiveld uit

Jij hebt altijd wat bijzonders, zelden wat goeds

(En een van de door mij meest gehate) Als ik jou was…. Ook wel verpakt als: weet je wat jij zou moeten doen?

En daarom pas jij je maar aan.

Waarom deze 4-daagse?

Wat jij wil of denkt is helemaal niet zo gek. Maar omdat iedereen steeds iets anders vindt dan jij, ga je bijna geloven dat je wel gek bent. En je wil niet alleen overblijven en daarom doe je maar wat de heersende norm is. Lekker veilig aanpassen, in plaats van wat jij voelt dat je wil doen.

Ik heb me altijd verstikt gevoeld. Afgewezen. Niet serieus genomen en heb mij vooral heel alleen gevoeld. Ik heb lange tijd van mijn leven gedacht dat er iets mis was met mij. Omdat nooit iemand begreep hoe ik in elkaar zat, hoe ik dacht. En ik maar heel hard proberen om er tussen te passen en te doen wat iedereen deed.

Het heeft mij bijna mijn leven gekost, maar dat verhaal vertel ik je nog wel eens een keer.

Ik ben alleen geen vanille-ijs. En jij ook niet.

Die zal ik even uitleggen.

Een van mijn coaches noemt altijd het voorbeeld van vanille-ijs als minst onderscheidende smaak ijs. Iedereen lust het wel, maar niemand gaat er speciaal voor omrijden. Een dertien-in-een-dozijn ding. En dat zijn wij niet. Wij zijn anders, jij en ik.

In deze 4-daagse challenge wil ik je uitdagen om meer van jouw eigen smaak te gaan zijn. Want het is tijd dat er iets bij jou verandert. Het gaat bijna niet langer en met deze challenge ga ik je helpen wat ruimte te creeren. Om, in kleine praktische stappen, alvast wat andere kaders neer te gaan zetten om jou heen.

Zodat je kunt proeven wat er mogelijk is, wanneer jij zelf de regels gaat bepalen in het leven. Want dat dit magie oplevert, dat is voor mij een vaststaand feit. En ik zie het elke dag terug bij mijn klanten.

Ik stelde mijzelf een aantal jaar geleden de volgende vraag: waarom zou ik het niet gewoon op mijn eigen manier gaan doen??

 Dat ging niet vanzelf, maar uiteindelijk was het afgelopen met ‘hoe het heurt’ en leven volgens de regels die anderen mij oplegden. Mijn leven, mijn regels. En sinds die tijd levert dat mij het volgende op:

R

Sta ik elke dag op met het gevoel dat mijn leven ergens heen gaat

R

stap ik elke avond moe, maar voldaan in mijn bed

R

doe ik elke dag werk dat ik extreem leuk vind en bepaal ook nog zelf hoe ik dat wil uitvoeren en tot hoe laat de werkdag mag duren

R

Mag ik elke dag met de leukste klanten werken

R

Ben ik een betere en leukere moeder geworden

R

Voel ik rust in mijn hoofd

R

weet ik dat ik altijd de juiste keuzes maak die goed zijn voor mij

R

durf ik tijd en ruimte voor mijzelf in te plannen, zonder toestemming te hoeven vragen, en geniet ik daar vol van (halloooo weekendje weg!)

R

Doe ik spontaan leuke dingen, of het kan of niet (ik zorg dat het kan!)

R

Heb ik begrip en support van mijn omgeving, omdat ik hen heb laten zien dat ik zo gek nog niet ben…. (wist ik al lang natuurlijk)

R

Leef ik elke dag in het gevoel van VRIJHEID (zelfs nu!)

Ik had nooit durven dromen dat ik JUIST gelukkig zou worden, door me geen ene moer aan te trekken van de mening van anderen en hoe het allemaal wel niet heurt. En door vooral NIET te doen wat iedereen doet.

En toch is het zo. 

Nooit meer vanille-ijs….

Deze challenge is voor jou, wanneer je:

A

Altijd nèt ff anders denkt dan de rest

A

Regelmatig denkt: ‘Djeez, is dit het nou?’

A

Voelt dat er van alles in je zit dat er uit moet

A

Wel wat meer lol zou willen hebben in jouw leven

A

Je vaak laat tegenhouden door de mening van anderen

A

Af wil van dat eeuwige schuldgevoel en meer voor jezelf wil hebben

A

Zelf wil bepalen hoe jouw leven verloopt

En eerlijk? Al heb jij maar 1 uit dit rijtje, waarvan je denkt: dat gaat over mij! Dan is het al de moeite waard om mee te doen.

Wat gaan we doen?

4 dagen lang – 8 TM 11 FEBRUARI – spat ik elke dag van je scherm met een killer masterclass, om je de hows-and-why’s te vertellen om schijt te gaan hebben aan wat iedereen van je vindt en welke stappen jij kunt zetten om concessieloos jezelf te kunnen zijn. Je ontvangt iedere dag een reminder voor de masterclass, zodat je niks mist. De masterclasses starten om 10:00u

elke dag, na afloop van de masterclass ontvang je de replay over het onderwerp van de dag EN de bijbehorende opdracht, zodat je alles rustig nog even na (of terug) kunt kijken

je komt in mijn besloten Doe Lekker ff Niet Normaal-community op Facebook, waar je met allemaal andere deelnemers (die net zo denken als jij en ik!) inzichten kunt delen en vragen kunt stellen. Note: ik ben daar ook om jou helemaal door deze 4-daagse heen te helpen

je maakt kans op het winnen van een van mijn aller-favo zelfontwikkelingsboeken, zodat je de juiste dingen aan het doen bent en niet 8400 boeken op advies van je omgeving gaat zitten lezen waar je geen reet aan hebt in deze fase van jouw situatie

Jouw leven, jouw regels, jouw geluk, 1000%

Dat wil jij toch ook?

Wat andere deelnemers zeggen over mijn challenges:

‘Dit gaan de leukste uren van je maand worden! Heel veel uit mijn deelname gehaald’

‘Wat heb jij toch een gave humor’

‘Wat ben jij leuk zeg! Heerlijke waterval van woorden en je hebt nog gelijk ook!’

‘Ik word altijd zo vrolijk en energiek van je. Een geweldig mens ben je!’

‘Je bent echt een inspiratie’

So don’t take it from me (het is een beetje “Wij van WC-eend” anders), maar kom gewoon zelf kijken. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Ik ben Madelon Rijkers, geboren op 22 januari 1980 in Amsterdam en via Almere in 2006 geëmigreerd naar het Friese Oldetrijne. Omdat ik wilde zijn waar ik mij goed voel en blijkbaar is dat niet in een groot betonnen complex met een kinderspeeltuin voor de deur en een criminele onderbuurman met vechthond in de box….

Als gediplomeerd maatschappelijk werker ben ik al van jongs af aan bezig met ‘mensen helpen’ (ooooh helperssyndroom heb ik wel!). Ook al pas ik niet in de bestaande kaders van de hulpverlening, toch wil ik hier mijn leven aan wijden. Ik doe graag mijn eigen ding. Op een praktische, concrete en resultaatgerichte manier. Mijn mensen moeten van A naar B komen. En dat mag moeiteloos en met plezier! Het liefste vergezeld met een bak humor en zonder leidinggevende. Want ook dat kan ik heel goed zelf bepalen, hoe het heurt in mijn bedrijf.

Ik werk met vrouwen die, net als ik, zichzelf willen zijn. Dingen willen doen op hun manier, omdat ze weten dat dit de juiste manier is. Of dat nu in hun werk is of in relatie tot anderen. Zij willen leven volgens hun eigen voorwaarden.

Ik werk met doorpakker, daredevils, de “ik-schijt-in-mijn-broek-maar-doe-het-toch”-types. Want zo een ben ik er namelijk ook.

Ik waarschuw je vast: je kunt weleens besmet raken met het Madelon-virus en vanaf nu af aan lekker gek gaan doen in jouw eigen leven met een hoop lol en laten wij samen eens kijken waar dat allemaal toe leidt

Pin It on Pinterest

Share This