fbpx

Ben jij ECHT bereid om te doen wat je voelt dat je wil doen?

door | jul 12, 2021 | Blog | 2 reacties

Daar is ze dan. Mijn phoenix, mijn vrouw. Die letterlijk belichaamd welke groei ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt. Die weerspiegeld hoe ik mij voel. Die voor eeuwig op dit lichaam te zien zal zijn. Zij staat voor de rauwe randjes die ik heb doorgemaakt om zover te komen. 

En dat vindt niet iedereen mooi.

Zo heb ik thuis een partner die hier niet echt voor warm loopt. En dat ook met mij heeft gedeeld. Je ziet dat het voor het eindresultaat niet veel uitgemaakt heeft. Maar in mijn hoofd natuurlijk wel. Ik had graag gezien dat hij het ook mooi vindt. Maar mooi is maar een mening. 

Veel te vaak zie ik posts voorbij komen van collega-ondernemers die de profoundste frasen roepen over zelf keuzes maken in je business. Die bijna oorverdovend gillen hoe uniek je bent en je er dus niet tussen hoeft te passen.

Authentiek jezelf zijn. Business on your terms.

En ik kijk er naar en denk: waar maak jij dat zelf werkelijk waar?

Want dat dat soms gepaard gaat met rauwe randjes, afscheid moeten nemen van mensen die niet meer bij je passen en ECHT gaan staan voor wat je wil… dat zetten ze er niet bij.

En dat snap ik. Ze doen het niet consistent overal. Besides, dat staat niet zo mooi als je dat erbij vertelt. 

Toch is dat part of the deal. Ik kan dit zeggen, omdat ik er een hoop ken die dit prediken. En die keuzes voor zichzelf maken ze privé niet zo makkelijk. Zijn niet bereid om ECHT te gaan staan voor zichzelf. 

Maar tegen de klant lukt dat nog wel. 

Dat klinkt misschien niet aardig en dit is zeker niet bedoeld als een lash-out naar anderen. Maar ik wil je graag de kant laten zien die er wel degelijk is. Onlosmakelijk verbonden met jou.

Dat je als ondernemer EN als mens dezelfde lijn kunt aanhouden in hoe jij jouw leven leeft. Dat je je ook thuis niet hoeft aan te passen aan wat iedereen van je wil (of eist). Ook daar mag je vrijheid en ruimte ervaren om oprecht jezelf te zijn.

Hoe lekker is het, als je privé ook gewoon staat als een huis? Voor dat waar je diep in gelooft, wat je werkelijk wil. 

‘Doe jij dan geen concessies, Madelon?‘ 

Tuurlijk wel! Het leven zit er vol mee. Maar omdat ik dat wil. Het gaat niet altijd over hoe IK alles wil. 

Maar over sommige dingen doe ik GEEN concessies. Die zijn van mij. Die gaan over wie ik tot het diepste van mijn ziel ben. Dat wat ik werkelijk voor mijn leven wil. En ik ben bereid dat met hand en tand te verdedigen, at any cost. 

Wil je hieronder met mij delen waar jij nog teveel aanpassingen doet in jouw leven?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

2 Reacties

  1. Petra

    Mooi . …. ik please nog teveel mensen . Altijd maar zorgen voor. Ik ben mij hiervan steeds meer bewust en probeer steeds beter mijn grenzen aan te geven en rust en ruimte te creëren voor mijzelf

    Antwoord
  2. Madelon Rijkers

    Wat super goed van je. Want jij bent net zo belangrijk als al die andere mensen. En je kunt zowel voor de ander zorgen, als voor jezelf. Maar als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je er ook niet 100% voor de ander zijn ♥️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This