fbpx

Als je op je werk anders bent dan thuis, lieg je op een van die twee plekken

door | nov 14, 2019 | Blog | 0 Reacties

Deze quote kwam ik tegen in een boek van Simon Sinek. Ken je die nog niet, raad ik je snel aan om een van zijn boeken te lezen of een TedTalk op te zoeken op YouTube. 

Maar dat is de kern van waar het bij mij en mijn werk dagelijks over gaat. Vanuit je tenen jezelf kunnen zijn, doen waar je gelukkig van wordt en er ook nog geld mee verdienen. Dat waren altijd wel de 3 kernpunten uit mijn trainingen en programma’s. 

Want zeg eens eerlijk? Ben jij op je werk dezelfde persoon als die je thuis bent? Ik gok erop van niet. De helft van jullie denkt trouwens nu dat dit ook helemaal niet kan. Iets met professionaliteit, privacy yadiyadiyaaa blabla. 

Maar wat nou als ik je zeg dat de Madelon die jij voorgeschoteld krijgt, exact dezelfde is die 

thuis aan de eettafel zit? Dat ik me nergens anders hoef voor te doen en wie ik ben juist mijn grootste kracht is? Mijn directheid, humor, inzicht, no-nonsense en soms heel veel nonsens is precies wat mijn klant verder helpt. Het kost mij dus geen enkele energie om te zijn wie ik gewoon ben en te doen wat voor mij zo natuurlijk is. Maar dat is tijdens mijn hele leven totaal niet het geval geweest. 

Voel je waar het heen gaat?

Als jij weet wie je werkelijk bent (nee, geen ‘insert zweefmodus’), pas dan kun je de juiste plek erbij vinden. En als je dat hebt, geeft het je energie i.p.v. dat het neemt. De omstandigheden passen je, zoals het muiltje bij Assepoester. And we all know how that worked out. En zij leefden nog lang en gelukkig…. 

Ga voor jezelf vandaag eens na of je wel zo goed weet wie je eigenlijk bent, diep vanbinnen. Of je wel weet waar je hart sneller van klopt. Wat jouw diepste verlangens zijn die niemand kent. Misschien zijn er dingen die je wel weet, maar waarvoor je je schaamt of denkt dat niemand er op zit te wachten. En die aanname kan zomaar incorrect zijn. Want je bent gewoon nog niet daar waar je moet zijn. Want daar is alles goed. 

En is de conclusie dat je nog niet goed weet wie je bent of waar je naar verlangt? Dan zijn er voor jou nog wat stappen te nemen. 

Wil je me hieronder laten weten wat dit blog jou gebracht heeft?

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This