fbpx

Als je maar blijft werken, kun je nooit de rust vinden om naar binnen te keren

door | jul 5, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik heb examen gehad afgelopen week. Wist je dat? Nu mag ik mijzelf officieel ‘Intuïtief Master Coach’ noemen. Woop Woop!

Het is een opleiding waar ik naar toe geleid ben. Iets dat op mijn pad kwam en klikte. Je kent dat misschien wel. Je voelt dat er iets op komst is, een verandering. Een level van groei. Het mag ergens heen en je kunt je vinger er niet op leggen. 

Maar dat hij voor mij uit deze hoek zou komen, had ik niet verwacht.

Ik werk al een jaar samen met een nieuwe coach (oké ze is niet nieuw meer dus) en met haar werd het al een andere manier van werken. Ik voelde aan alles dat het hele strategische doelen stellen en doorrammen, ondersteund mocht worden door het zachte, intuïtieve. En alsof het gehoord werd, kruiste deze opleiding mijn pad. 

In a nutshell (want what the h*ll is nu weer een intuïtief master-coach?!) betekent het dat ik niet alleen met mijn eigen intuïtie communiceer, maar ook met die van jou. En daarmee kan ik jouw pad voor jou vertalen en de hobbels erin voor je gladstrijken. Zodat je in lijn komt met wat voor jou de bedoeling is. Op zielsniveau.

Goed, dit klinkt mogelijk heel wazig. Maar laten we het erop houden dat het niet de bedoeling is om jou heel concreet te hoeven uitleggen wat IK doe om het te voelen. Maar dat het belangrijk is dat ik jou wel concreet kan vertellen wat JIJ moet doen om te leven en werken volgens jouw ziel en intuïtie. 

Nu zijn er het afgelopen jaar een aantal ontwikkelingen geweest binnen mijn bedrijf die iets anders van mij vroegen, dan ik van tevoren had bedacht (sounds familiar?). Zo ben ik met ondernemers gaan werken en mocht ik daarin gaan kijken wie die ondernemer nou precies is en waar zij nou precies last van heeft, dat zo ongelofelijk past bij mijn superpowers. En binnen een week had ik een programma met klanten hiervoor. 

En daar gebeurde iets raars. 

Want ik voelde dat ik mij ineens moest gedragen als een businesscoach. Dingen zeggen over strategie en handigheidjes om volgers te krijgen. Omzetdoelen en plannen maken. Alles wat ik goed kan en hoe ik het heb geleerd. Heeft mij ver gebracht, dus is het voor anderen ook goed om te weten. Ik maakte een hele bibliotheek aan informatie in mijn Academy waar je u tegen zegt.

Maar dat was niet wat voor mij de bedoeling was. 

Wiebelig werd ik er van. Ontstemd ook. Want het was toch de bedoeling dat ik deze switch ging maken? Meer “aligned” dan dit komt het niet. En ik was zo trots dat ik er naar kon luisteren en actie ondernam. Was ik dan bedonderd door het Universum? Had ik het verkeerd begrepen? Was ik dan zo stom??

Het antwoord op alle drie de vragen was gelukkig nee. 

Maar dat vroeg van mij om echt in de praktijk te brengen wat ik geleerd had over intuïtie volgen. 

En dat is waar ik het vaak mis zie gaan.

Ik zie veel mensen allemaal dingen leren over zichzelf en hun business. Zijn fervent fan van de Wet van de Aantrekkingskracht. Maar als het er WERKELIJK op aankomt, neemt dat brein het instantly over. Durft men geen tijd te nemen om te voelen. Is alles wat ze geleerd hebben, down the drain. 

En dat is zo zonde.

Groei vraagt van jou als ondernemer (en als mens overigens) dat je de tijd neemt om te voelen. Rust creëert waar ruimte kan ontstaan om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt voor het volgende level. Dat gaat niet als je niet als je altijd maar door blijft rennen. Dit is waar het Kip zonder Kop-beeld even door mag dringen. 

Ik hoefde het niet meer te doen. Want ik wist wat er moest gebeuren als ik wilde groeien. En de grap is, dat dit dus helemaal niets is. Even geen actie. Maar rust en stilte. Ik kreeg een omzet-dip (want in ondernemen is geen actie ook geen resultaat in omzet) en het was allemaal oké. 

Want daar zaten de antwoorden. 

Om vervolgens met deze antwoorden in vertrouwen naar het volgende level te gaan en DAADWERKELIJK te gaan doen waar ik voor bedoeld ben. Dat wat mijn magische krachten zijn los mogen laten op de mensen die bij mij horen. Op een manier die zelfs ik tot een jaar geleden niet voor mogelijk hield. 

En daaruit ontstond iets ontzettend moois, waar ik zo dankbaar voor ben. Waar ik zo’n zin in heb om met mijn klanten mee aan de slag te gaan. Wat zó aligned voelt, kloppend en volledig, dat ik het zelf zou kopen als dat kon. 

Iets moois kan alleen ontstaan als jij rust neemt en het grote plaatje gaat bekijken. Wat denk je? Is het tijd? Gaan we samen magie maken.

Heeft mijn bericht je geraakt?

Laat hieronder een reactie voor me achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This